AMELİYATI YAPAN HASTANEYE 1 MİLYON LİRALIK TAZMİNAT DAVASI
Yaşanan acı olayın ardından ise Sevinç Çelik’in ailesi de harekete geçerek, ameliyatın yapıldığı özel hastane hakkında 1 milyon liralık tazminat davası açtı. Ailenin avukatı Cesim Parlak, yaşanan olayın çok vahim olduğunu belirterek, olaya bir sosyal sorumluluk açısından yaklaştıklarını söyledi.
Yaşanan olayı anlatan Parlak, “Müvekkilim özel bir hastaneye başvuruyor. Yapılan tahliller sonrasında ameliyatında herhangi bir sorun olmayacağı tahlil sonuçları ile ortaya çıkıyor. Ameliyattan sonra hemen taburcu oluyor. Hastaneden ayrıldıktan sonra 48 saat içerisinde ağrı çekerek tekrar aynı hastanedeki doktoruna başvuruyor. Doktorlar ve hastane yönetimi bu durumun normal olduğunu ve ameliyat sonrasında böyle şeyler olabileceğini belirterek müvekkilimi teskin etmeye çalışıyor. En sonunda bir kaç gün sonra ağrılar ilerleyince tekrar aynı hastaneye gidiyor. Hastaneden de bir antibiyotik vererek geri gönderiliyor” dedi.
Doktorların özensiz davrandığını, baştan dikkatli bir kontrol edilmesi durumunda Sevinç Çelik’in bu duruma gelmeyeceğini iddia eden Parlak, hastane enfeksiyonunun başta yapılan bir müdahale ile önlenebileceğini söyledi.
Daha sonra başka bir hastanede Sevinç Çelik’in kurtarılması için ayaklarının kesildiğini hatırlatan Parlak, “Genç bir insanın diz altından 2 bacağı kesiliyor. Müvekkilim zaten şuan hastanede. Konu bize intikal ettikten sonra hemen 2 şekilde bu işin üzerine gitmemiz gerektiğine karar verdik. İlk olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Cumhuriyet Savcılığı bir soruşturma başlattı. Bu soruşturma da ameliyat yapan doktor, ameliyat yapan görevliler ve hastaneyi yönetmekle görevli olan hastane yönetimi hakkında ‘Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu müvekkilemin uzuv kaybına neden olacak şekilde yaralanmasına sebebiyet vermeleri nedeniyle cezalandırılmaları için bir dava için suç duyurusunda bulunduk” şeklinde konuştu.
25 yaşındaki bir insanın iki bacağını kaybettiğini ve artık çalışamayacağını belirten Parlak, “Bunun bir manevi boyutu var. Bir de bundan sonra müvekkile çalışamayacak. 300 bin liralık maddi tazminat talebinde bulunduk. 700 bin lira da manevi tazminat davası olmak üzere toplam 1 milyon liralık tazminat davası açtık” diye konuştu.
Tazminatların caydırıcı olmasını gerektiğini ifade Parlak, tazminatların yüksek olmasının bu tip olayları minimum seviyeye indireceğini, Nejat İşler gibi kamuoyunda tanınan olayların dışında Türkiye’de hekim hatalarından dolayı yaşanan can kayıpları ve yaralamaların dünya ortalamasının üzerinde olduğunu kaydetti.