Kategoriler

7 tepeli İstanbul'a 7 dev proje!

İTO tarafından yürütülen ve 7 ayaktan oluşan “Paranın Başkenti İstanbul” projesiyle dünyayı yönetenler İstanbul'da bir araya gelecek.

 İstanbul Ticaret Odası (İTO) İstanbul'u küresel çekim merkezi yapmak için harekete geçti. “Paranın Başkenti İstanbul” adı altında 7 ayaktan oluşan dev proje ile dünyayı yönetenler İstanbul'da bir araya getirilecek. İstanbul'un finans merkezi olma vizyonuna da büyük katkı sunacak olan proje ile İstanbul'un dev etkinliklerle alışveriş, fuar ve kongre merkezi haline gelmesi hedefleniyor. Projelerin uluslararası alanda kabul görmesi için de yabancı basın mensuplarına Türkiye'de bilgilendirmeler yapılacak. İTO bütçe konusunda ise “icraatta ve itibarda sınır olmaz” diyerek sınır koymadı. İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, bir süredir üzerinde titizlikle çalıştıklarını projeleri '2015 Küresel Vizyon Çalışması' adı altında topladıklarını belirterek, “Dünyanın parasal kaynaklarının önemli bir kısmının, İstanbul'a akmasını istiyoruz. Yurt dışındaki 3.5 milyon iş adamını, 356 bini aşkın üyemizle bir araya getireceğiz. Bunun için 'Paranın Başkenti İstanbul' diyoruz. Çünkü biliyoruz ki para, devletler için gücün ve milletler için itibarın en önemli sembolüdür. Ve hiç şüphe yok ki İstanbul, dünyada bu itibarın ve gücün en çok yakıştığı şehirdir'' dedi.

Yeni birlik kuruluyor

Ticaret Odaları Birliği: İstanbul Ticaret Odası başkanlığında kurulacak birlik iş adamlarını dünyanın önemli ticaret odalarıyla bir araya getirecek. Her yıl İstanbul'da dünya ticaretinin geleceğinin ve sorunlarının ele alındığı uluslararası ekonomi basınının da yakından takip ettiği 'Ticaret Odaları Zirvesi” düzenlenecek. Alım, ihale, ticari veri ve tecrübelerin paylaşılabileceği Ticaret Odaları Ortak internet sitesi kurulacak.

Fikirlere öncülük edecek

İTO Küresel Girişimcilik Merkezi: Oda bünyesinde açılacak merkez geleceğin iş fikirlerine öncülük edecek. Bu kapsamda yurt dışına ticari ziyaretler düzenlenecek. İlk ziyaret ise Endonezya'ya gerçekleştirilecek. Bunun yanında, İstanbul Finans Merkezi'nde İTO Yatırım Merkezi (ICOC Investment Center) açılacak. Bu çalışmaların tanıtımını yapmak için dünyanın önemli metropollerinde İstanbul Haftası organize edilecek.

Mobil Kongre geliyor

Fuar ve Kongre Şehri İstanbul Projesi: Dünyanın en önemli fuarları ve kongrelerinin İstanbul'a getirilmesi yönünde çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda dünyanın en büyük teknoloji etkinliği olan ve her yıl mart ayında Barcelona'da düzenlenen Mobile World Congress (Mobil Dünya Kongresi) İstanbul'a getirilecek. İDTM Fuar Merkezi'nin 250 bin metrekarelik ikinci etap inşaatına başlanacak. Tur operatörleri ve Dünya Ticaret Merkezleri Birliği ile düzenli bilgilendirme toplantıları yapılacak.

Festival yeni formatla

İstanbul Shopping Fest: Bu sene bambaşka bir Shopping Fest ile İstanbul adeta dev bir AVM'ye dönüştürülecek. Festival coşkusu havaalanından başlayarak AVM ve mağaza vitrin, cadde süslemeleri ve şehir mobilyalarına kadar yansıtılacak. 'İstanbul'a gitmek için en ideal zaman' algısı oluşturularak İstanbul'un dünyadaki en önemli alışveriş ve festival şehirlerinden biri olması sağlanacak. Ücretsiz helikopter turu, yeni bir uçak bileti gibi promosyon çalışmalarıyla ziyaretçilerin yeniden gelmeleri teşvik edilecek. Ayrıca İstanbul'da yapılacak uluslararası çapta konser ya da benzeri etkinlikler düzenlenecek.

Davos benzeri toplantılar 

Dünya Ekonomisini Yönetenler İstanbul'da Buluşuyor: Davos toplantılarına benzer şekilde, üst düzey bir toplantılar düzenlenecek. Business 20 (B20) ve G20 kapsamında Türkiye'ye gelen dünyaca tanınmış ekonomistler, CEO'lar, kanaat önderleri, devlet başkanları ve tepe bürokratları İTO üyeleriyle bir araya getirilecek. Ayrıca, dünyanın önde gelen bankacı ve finansçılarıyla 'Gelişmekte Olan Finans Merkezleri Endeksi' çalışması yapılacak. Bu hedefe yönelik olarak bir de zirve düzenlenecek. 

Unesco gibi bir platform 

İstanbul Dünyanın Yenilikçi Gücü: Bu kapsamda, küresel gelir adaletsizliğine dikkat çekmek için uluslararası bir platform kurulması ve bu platformun UNICEF, Unesco gibi kabul görmüş bir platform olması sağlanacak. Ayrıca, Avrupa ve Rusya ile Ortadoğu, Uzakdoğu ve Afrika gibi güney yarımküre ülkeleri ile serbest ticareti sağlayabilecek yeni bir serbest ticaret anlaşması yapılması hedefleniyor.

Rakip şehir ve ülke analizleri

'İstanbul Strateji ve Eylem Planı: Küresel Vizyon Projesi'nin yedinci ayağını ise Türkiye ticaretinin 2023 vizyon ve hedeflerini ortaya koyan 'İstanbul Strateji ve Eylem Planı oluşturuyor. Eylem planı ticari ve ekonomik durum analizi ve yol haritasının planlanmasını, rakip şehir ve ülke analizlerinin yapılması ve dünyada ticari ve ekonomik yönden başarı sağlamış iyi uygulama örneklerinin analiz edilmesini içeriyor. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
BURSA’DA KADIN EMEĞİ SANAYİNİN KALBİNDE!
BURSA
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE YENİ OKUL TÜRLERİ İÇİN AKBAŞ HOLDİNG’DEN GÜÇLÜ DESTEK
BURSA
BAŞKAN ACAR, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
BURSA
Büyükşehir’in ‘çiftçiye nefes olacak’ yatırımı Balıkesir’e örnek oldu
BURSA
Başkanlar gazetecileri ağırladı
BURSA
BTSO’da Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Toplantısı
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
GENEL
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE SIFIR ATIK EĞİTİMİ
GENEL
CHP’li Gürsoy’dan ayrımcılığa sert tepki:
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü