Kategoriler

3. Köprünün Asya yakası kısmına 2. çelik tabliye

3’üncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde Asya yakasına konulacak olan 2'nci tabliyenin çalışmalarına başlandı.

 2'nci tabliyenin 4 saatlik bir çalışmayla dev vinç yardımıyla havaya kaldırılması İHA kameraları tarafından görüntülendi. ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde büyük bir adım daha atıldı. Halatların bağlanacağı köprü kulelerinin bitirilmesinin ardından üzerinden çift yönlü 8 şeritli otoyol ve 2 şeritli demir yolunun geçeceği çelik tabliyelerin konulma işleminde önemli bir ilerleme sağlandı.

Bu kapsamda köprünün Asya Yakası’na konulan 940 tonluk en ağır çelik tabliyenin ardından 2. çelik tabliye de 4 saatlik çalışmanın ardından dev vinç yardımıyla birleştirilmek üzere havaya kaldırıldı. Avrupa ve Asya yakalarına birer tane konulan çelik tabliyelerden toplamda 59 tane olduğu, Güney Kore'den gelen saçların ise İzmit Gebze ve İstanbul Tuzla'daki işlemlerin ardından Yalova Altınova'da çelik tabliye haline getirildiği öğrenildi. Asya yakasına konulacak olan 2. tabliyenin deniz yoluyla önce inşaat sahasına getirildiği ardından da bin 800 ton taşımalı kapasiteli dev yüzer vinç tarafından karaya indirildiği öğrenildi. Karaya indirilen çelik tabliye ise dün gündüz saatlerinde yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından dev vinç yardımıyla birleştirilmek üzere havaya kaldırıldı.

ÜSTÜN TEKNOLOJİYE SAHİP DEV VİNÇLER KULLANILIYOR
İki kıtayı birleştirecek olan tabliyelerin kaldırılması için inşaat sahasına "Derrick Crane" adı verilen vinçlerin parçaları getirilmişti. Daha önceden montajları tamamlanan ve bin ton kaldırma kapasitesine sahip dev vinçler, köprünün çelik tabliyelerinin denizden ve karadan kaldırılıp yerleştirilmesi aşamasında kullanılıyor. Çalışmalar kapsamında, 940 ton ağırlığını bulacak olan tabliyelerin montajı bu vinçler sayesinde sağlanıyor. Tabliyelerin kaldırılmasını sağlayan bu vinçler denizden ve karadan tabliyeyi alarak, köprü tabliyelerinin birleşme noktalarından kaldırarak ekleme yapıyor. Bir önce konulan tabliyenin devamına konulan bu vinçlerin kaldırma kapasitesi bin ton, ağırlıkları ise 300 ton civarında. Toplamda 59 tabliyenin 40 adedi bu dev vinçler yardımıyla kaldırılacak.

TABLİYELER YÜZER VİNÇ İLE YERLEŞTİRİLİYOR
Öte yandan 3. Köprü Projesi'ndeki çalışmalarda çelik tabliyelerin yerleştirilmesi işlemi kapsamında tabliyelerin asılması işlemi için bin 800 tonluk yüzer vinç de kullanılıyor. Çelik tabliyelerin denizden karaya sevk edilmesi için Romanya'dan kiralanan bin 800 ton taşıma kapasitesine sahip vincin içinde 16 personel çalışıyor. Alınan bilgiye göre, yüzer vincin Malta bandıralı "GSP NEPTUN Floating Crane" olduğu güvertesinin 86 metre uzunluğunda, 36 metre genişliğinde olup güverte derinliği 6,5 metre ve bom yüksekliğinin ise 82 metre olduğu öğrenildi.

Toplam ağırlığı 7 bin 500 ton olan bu yüzer vincin kaldırma kapasitesi ise bin 800 ton. Bu yüzer vinç, Asya ve Avrupa yakasında toplam 14 adet ağırlıkları 450 ile 850 ton arasında değişen çelik tabliyeyi denizden karaya nakledecek. Deniz üzerinde kendini sabitlemesi ve çalışması için Marmara Boğazı transit geçişlere kapatılıyor. Telefon, kamera, telsiz ve yangın sistemlerinin tümünü kendi içerisinde bulunduran bu vincin yükleme hızı dakikada 1,8 metre ve boşaltma hızı ise dakikada 3.6 metre olduğu bilgisine ulaşıldı. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Saadet Partisi Osmangazi İlçe Başkanlığı Emekli Maaşlarına verilen zamları tabutla protesto etti
BURSA
Edirne Milletvekili Ediz Ün: "Çiftçi Kazanamıyor, Tarım Bağ-Kur Primlerini Yatırmakta Zorlanıyor"
GENEL
SOSYAL HİZMET TAZMİNATI VERİLMELİ
BURSA
Nur Sürer, “Mukadderat” filminin hikayesini anlattı
BURSA
YILDIRIM KADIN EMEĞİYLE GÜÇLENİYOR
BURSA
Bursa’da ulaşım artık konforlu, güvenli ve kolay
BURSA
Osmangazililer bilimle buluşmaya devam ediyor
BURSA
Uludağ’ın zirvesine turist akını
ANKARA
AKK, BAŞKENT’TE KÜLTÜR VE SANAT İÇİN HAREKETE GEÇTİ
ANKARA
İşsizlik oranı 19 aydır tek hanede