Nüfus cüzdanını kaybettikten sonra hayatının karartıldığını söyleyen 57 yaşındaki Hasan Alıcı, "2001 yılının Ağustos ayında bir işi için İzmir'e gitmiştim. Basmane'de nüfus cüzdanımı kaybettiğimi fark ettim. Hemen en yakın karakol olan Basmane Polis Karakolu'na giderek kimliğimi düşürdüğümü söyledim. Hakkımda tutanak tutuldu. Üzerime düşeni yaptığımı düşünürken, o günden sonra başıma gelmeyen kalmadı. Sandviç büfe işleten kendi halimde biriyken, bir süre sonra adıma şirketlerin kurulduğunu, son model arabaların kayıtlı olduğunu öğrendim" dedi. 2002 yılında Kaymakamlık'a yaptığı yardım başvuru sırasında başına gelenleri öğrenen Alıcı, şöyle devam etti:
"Kaymakamlık'taki memur, 'Bizden yardım istiyorsun, asıl senin bize yardım etmen gerekir. Çünkü üzerinize kayıtlı son model BMW ve adınıza büyük bir şirket gözüküyor' deyince şoke oldum. O günden sonra kendimi temize çıkarmaya uğraştım. Hakkımda çok sayıda suçlama yapıldı. Kimlik dolandırıcılarının çektikleri kredilerin geri ödemelerinin faturası bana çıkarıldı. Farklı illerdeki cumhuriyet savcılıklarından, icra mahkemelerinden kağıtlar gelmeye başladı. Ne dediysem, ne yaptıysam kendimi temize çıkaramadım. Her gün farklı bir televizyon kanalında benle ilgili haberler yayınlandı. Gazetelerde haberler çıktı. Başıma gelenleri anlattım fakat hiçbir yerden olumlu bir dönüş yapılmadı."
"HAYATIMDA GÖRMEDİĞİM ŞEHİRLERİ GEZDİM"
İstanbul, Antalya, Adana, İzmir başta olmak üzere bir çok ildeki adliyelerden üst üste icra kağıtları aldığını, dolandırıcılık suçlaması ile karşı karşıya bırakıldığını belirten Hasan Alıcı, "Adeta hayatımı kararttılar. Neredeyse intiharın eşiğine kadar geldim. 13 yıldan bu yana hayatımda hiç görmediğim illeri, savcılıklardan gelen yazı ile mecburen görmek zorunda kaldım. 3-5 kuruş kazanan biriydim, bu olay yüzünden işsiz kalmıştım. Beni bu tuzağa düşüren İ.C.A adlı kişi olduğunu ve hala arandığını öğrendim. Fakat kendimi bir türlü temize çıkaramıyordum. Son çare olarak Kaymakamımız Abdullah Dölek'e gidip derdimi anlattım. Sayın Kaymakamımız beni dinledi ve Baro'ya yönlendirdi. Daha sonra Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ile görüşmemi sağladı. Sayın Başsavcımız, bizzat konunun takipçisi olacağını söyledi ve yakından ilgilendi" dedi.
13 yıllık süreçte hakkındaki suçlamalar sebebiyle adliye kayıtlarında 'dolandırıcı, sahtekar' konumuna düşürüldüğünü ve kendisini temize çıkarmak için çok uğraştığını ifade eden Hasan Alıcı, "Hayatım boyunca hiçbir suç işlemedim. Adli sicil kaydımın temize çıkması gerekiyordu. Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül'ün bu konuda çok desteği oldu. Uzun uğraşlar sonucu 'Adli Sicil Kaydı Yoktur' belgesini aldım. Sayın Kaymakamımız Abdullah Dölek ve Başsavcımız Ömer Faruk Yurdagül'e çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kendisini temize çıkarabildiği için büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Alıcı, şimdi 'Torba Yasa'dan yararlanıp emekli olmayı beklediğini söyledi.