Kategoriler

Zümrütevler Semt Evi'nden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a: Sana artık rahat yok

Geçtiğimiz günlerde Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın CHP'li milletvekillerine "ayağınıza taş değmesin" notuyla "yeni yıl hediyesi" olarak yolladığı spor ayakkabıların ardından CHP'li Özgür Özel kabul etmediklerini belirtmişti.

"Hediyelerin" Belediye bütçesinden alındığı basında konuşulurken bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı. Türkiye Komünist Partisi'nin Maltepe'de bulunan Zümrütevler Semt Evi bugün Maltepe Belediyesi önünde konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Değirmenin suyu nereden geliyor?

Zümrütevler Semt Evi açıklamasımda: "Ali Kılıç açıklamalıdır. Bu hediyeler basına yansıdığı gibi belediye bütçesinden mi alınmıştır? Bizlerin vergileri ile oluşturulan bütçeyi Ali Kılıç kendi siyasi rantı için mi kullanmaktadır? Bu hediyeler belediye bütçesiyle alındıysa ortada üzeri örtülmeye çalışılan bir skandal olduğu açıktır. Peki ya Ali Kılıç bu hediyeleri kendi parasıyla aldıysa? Diyorlar ki o zaman laf söylemek bize düşmezmiş. Yok öyle yağma! ... Bu değirmenin suyu Ali Kılıç’ın patronlara peşkeş çektiği belediye arazilerinden mi gelmektedir?" diye sordu.

Emekçilerle dalga geçer gibi bir asgari ücret açıkladılar

Bugün açıklanan asgari ücrete de değinilen açıklamada: "Evet herkes yapıyor dostlar. Bütün patronlar çalıyor, bütün patronlar yağmalıyor, bütün patronlar rant uğruna birbirine hediye yolluyor. Bir tek emekçiler yapmıyor, biz yapmıyoruz. Öyleyse biz de hesap soracağız. Bizden çaldıklarının, bize vermediklerinin hesabını tek tek soracağız. CHP’sinden de AKP’sinden de, TÜSİAD’ından da emeğimizin hesabını soracağız. ... Bugün asgari ucreti açıkladılar. Emekcilerle dalga gecer gibi bizi açlığa layık gören bir ücret açıkladılar. Nasılsa kabul edilir kimse ses çıkarmaz diyorlar. Biz buradayız." ifadelerine yer verildi.

Hesap Sormak İçin Çağırıyoruz

Zümrütevler Semt Evi açıklamasını birlikte hesap sorma çağrısı ile bitirirken "Onlar bir arada paraları yiyorsa biz de bir arada burunlarından fitil fitil getireceğiz." denildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
GÜRSU’NUN YETENEKLİ KRAMPONLARI EĞİTİLECEK
BURSA
Kitap Limanı’nda edebiyat, basın ve spor konuşuldu
BURSA
Başkan Bozbey, "Kreşlerimizin sayısını çoğaltmayı hedefliyoruz"
BURSA
BURSA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ZORBALIĞA KARŞI GÜÇLÜ ADIM
BURSA
NİLÜFER’DE SOKAKLAR ÇOCUKLAR İÇİN DÖNÜŞÜYOR
İSTANBUL
BATTALGAZİ MAHALLESİ İTFAİYE İSTASYONU’NU HİZMETE AÇTI
BURSA
ALZHEİMER HASTALARININ HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRACAK İŞ BİRLİĞİ
GENEL
ANKARA’YA DÜNYA ÇAPINDA ONUR: MANSUR YAVAŞ, “YEŞİL ENERJİ ÖDÜLÜ”NÜ ALDI
GÜNCEL
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
BURSA
BTSO Üyeleri Frankfurt’ta Sektördeki Dönüşüme Odaklandı