Kategoriler

Uygulamalı Çiftçi Okulları’nda, Zeytin Yetiştiriciliği Ders Zili Çaldı

Avrupa Birliği'nin finansal kaynak sağladığı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü, Sosyoekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkânlarının Yaratılması aracılığıyla Türkiye'de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ile Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi Projesi kapsamında, Zeytin Yetiştiriciliği grubu eğitimlerinin uygulamalı ilk dersi Ahmetbeyköy'de bulunan zeytin bahçesinde başladı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün işbirliği içinde çalıştığı Proje ile Bursa'da bulunan Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk vatandaşlar arasından seçilen faydalanıcıların çeşitli mesleki eğitim konularından eğitildikten sonra istihdam edilmeleri amaçlanıyor.

Bugün Projenin aşamalarından biri olan Zeytin Yetiştiriciliği Uygulamalı Çiftçi Okulları (UÇO) eğitimlerinin uygulamalı ilk dersi Ahmetbeyköy' de bulunan zeytin bahçesinde, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül'ün de katılımıyla başladı. Aygül uygulamalı ders başlangıcında yaptığı konuşmada: ''Projemizin Uygulamalı Çiftçi Okulları ayağında bugün siz değerli zeytin yetiştiriciliği yapan üreticilerimizle beraberiz. Bugün sizlere Zeytin Yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gereken noktalardan ve güncel verilerden oluşan bir ders vereceğiz. Bu eğitimler ile amacımız, sizlerin tecrübesiyle FAO ve kurumumuz uzmanlarının bilgisini birleştirerek daha verimli ve daha sağlıklı ürünler yetiştirmenize katkı sağlamak. Çok faydalı olacağını düşündüğüm bu eğitimlerde üretim faaliyetleri esnasında karşınıza çıkan sorunları da paylaşarak hepimizin bilgi dağarcığına katkı sağlayabilirsiniz. Eğitimlere eksiksiz katılımınız için teşekkür ederim.'' dedi.

Faydalanıcılarına, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli uzman teknik personel tarafından toprak analizi ve gübreleme hakkında bilgiler verildi. Çiftçilerimizin aktif katılımıyla, soru cevap şeklinde devam eden derslerde özellikle hastalık ve zararlılarla ilgili konular üzerinde duruldu. 6 ay sürecek olan eğitimler, ayda bir kez olacak şekilde gerçekleştirilecek.

Uygulamalı Çiftçi Okulları (UÇO)

Proje çerçevesinde açılan ve tarımsal bir yayım modeli olan Uygulamalı Çiftçi Okulları'nın amacı; aynı ekosistem içerisinde, benzer tarımsal ya da hayvansal üretim yapan küçük bir grup çiftçinin bilgi ve becerilerini paylaşmak ve geliştirmek üzere bir araya gelmelerini sağlamak. Konusunda Uzman teknik personelin öncülüğünde, Uygulamalı Çiftçi Okulları'na katılım sağlayacak işletme sahiplerinin gereksinim duydukları işgücü açığına katkı sağlamak da mesleki eğitimlerin başlıca amaçlarından biridir. Bu kapsamda ilgili devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği halinde, ilimizde uygulanacak olan Uygulamalı Çiftçi Okulları'na ait konular, kolaylaştırıcılar ve eğiticiler belirlenerek; geçici koruma kapsamında yer alan Suriyeliler ile toprağa yasal erişime sahip Türk çiftçisi için tarımsal üretim ve hasat sonrası dönemler ile ilgili ortak sorunları paylaşan İklim-Dostu Tarım ve İyi Tarım Uygulamalarını benimseyen faydalanıcılar yetiştirmek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
LENFÖDEM’E İLKER ÇELİKCAN FTR’DE ÇÖZÜM VAR
BURSA
BTSO Kimya Konseyi Bursa Business School’da Buluştu
BURSA
Başkan Bozbey, dünya şampiyonu Dilek Yavaş’ı ağırladı
BURSA
FUSULLI paydaşlarından Nilüfer’in gıda zincirine tam not
BURSA
Osmangazi Belediyesi’nden kadın mahkumlar için dayanışma konseri
BURSA
Dünya Sesleri Bursa'da" konserleri Lena Chamamyan ile başladı
BURSA
Marmarabirlik’ten 437 milyon TL’lik ödeme
BURSA
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL: “İLİÇ’TE YAŞANAN MADEN FELAKETİNDEN DERS ALMADINIZ MI?”
BURSA
Osmangazili çocuklar yazarlarla buluşuyor
BURSA
2023 YILI DOĞAN ERSÖZ VE BUSİAD BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU