Kategoriler

Ürettiği "Hacıyatmaz" adlı iki tekerlekli araçla ilgi odağı oldu

- Bursa'da akrabalarıyla beraber iki tekerlekli, elektrikle çalışan mini araç üreten 62 yaşındaki Hasan Duman, ilginç görünümlü, "Hacıyatmaz" adını verdiği aracıyla sosyal medyada ilgi odağı haline geldi - Hasan Duman: - "Bir yakınım sosyal medyaya benim icadımı yüklemiş. Orada görenler olmuş ve ilgi göstermişler. Bir anda fenomen haline geldim. Şu anda çok iyi gidişat var. Destekler gelirse işi büyütebilirim" - "Ada bölgelerinde fayton yasaklandı. Bu da çevre dostu. Maliyeti de çok az. Şarj edildiğinde 4-5 saat gidiyor. Oralarda da kullanılabilir"

BURSA (AA) - Bursa'da, akrabalarıyla beraber iki tekerlekli, elektrikle çalışan mini araç üreten 62 yaşındaki Hasan Duman, ilginç görünümlü "Hacıyatmaz" adını verdiği aracıyla sosyal medyada ilgi odağı haline geldi.

Yaklaşık 30 yıl cezaevinde kalan Duman, bu süre zarfında elektrik ve teknoloji üzerine birçok kitap okuyarak bir araç imal etmeye karar verdi.

Cezaevinden tahliye olduktan sonra projesini yeğenleri ve kardeşleriyle paylaşan Duman, 4 yıl üzerinde çalışarak yaklaşık 10 bin lira maliyetle iki tekerlekli ve tam kapasite şarj edildiğinde 4-5 saat çalışabilen mini araç üretmeyi başardı.

"Hacıyatmaz" adını verdiği araç, Duman'ın çevresinin çokça dikkatini çekince sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. Araç ve Hasan Duman, sosyal medyada kısa sürede ilgi odağı haline geldi.

- "Bir anda fenomen haline geldim"

Arabayatağı Mahallesi'nde yaşayan Hasan Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğlence sektörüne çeşitli icatlar yaptığını söyledi.

Cezaevinden çıktıktan sonra bu projeyi hayata geçirdiğini belirten Duman, çevresindeki insanların da desteğiyle elektrikli aracı üretmeyi başardığını dile getirdi.

Bu aracın güvenirliğinin yüksek olduğunu ve devrilmesinin "imkansız" olduğunu anlatan Duman, "İnsanlar çok ilgi gösteriyor. Bu aracı her geçen gün geliştiriyorum. İyi bir şey yaptığımı düşünüyorum. Bir yakınım sosyal medyaya benim icadımı yüklemiş. Orada görenler olmuş ve ilgi göstermişler. Bir anda fenomen haline geldim." ifadelerini kullandı.

"Şu anda çok iyi gidişat var. Destekler gelirse işi büyütebilirim." diyen Duman, şöyle konuştu:

"Ada bölgelerinde fayton yasaklandı. Bu da çevre dostu. Maliyeti de çok az. Şarj edildiğinde 4-5 saat gidiyor. Oralarda da kullanılabilir. Talep fazla, tanıtımlarını yaptıktan sonra işi büyüteceğiz. Bununla ilgili patent başvurusu da yapacağım."

Yaptığı aracın devrilmediğini savunan Duman, "Bu arada bu aracımı devirebilene de para ödülü veriyorum. Çok mücadele ettiler devirmek için ama deviremediler." dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
BURSA’DA KADIN EMEĞİ SANAYİNİN KALBİNDE!
BURSA
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE YENİ OKUL TÜRLERİ İÇİN AKBAŞ HOLDİNG’DEN GÜÇLÜ DESTEK
BURSA
BAŞKAN ACAR, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
BURSA
Büyükşehir’in ‘çiftçiye nefes olacak’ yatırımı Balıkesir’e örnek oldu
BURSA
Başkanlar gazetecileri ağırladı
BURSA
BTSO’da Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Toplantısı
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
GENEL
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE SIFIR ATIK EĞİTİMİ
GENEL
CHP’li Gürsoy’dan ayrımcılığa sert tepki:
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü