Kategoriler

Tarihi Sirkeci Garı’nın en lezzetli yolcusu ‘Makarna Festivali’

Akdeniz mutfağının gözdesi, her evin temel yiyeceği makarna, Avrupa’nın dünyaya açılan kapısı Tarihi Sirkeci Garı’nda düzenlenen festivalle damakları şenlendirdi. Atölyelerdeki workshoplara katılan konuklar, önce birbirinden ilginç...

Akdeniz mutfağının gözdesi, her evin temel yiyeceği makarna, Avrupa’nın dünyaya açılan kapısı Tarihi Sirkeci Garı’nda düzenlenen festivalle damakları şenlendirdi. Atölyelerdeki workshoplara katılan konuklar, önce birbirinden ilginç malzemelerin bir araya getirildiği soslarla makarna pişirmenin inceliklerini öğrendi, sonra makarnaların tatlarını test etti.
Kiminin yalnızca haşlayıp ketçap sıkarak, kimininse lüks bir restoranda yüzlerce lira vererek yediği makarna, İstanbul’daki makarna severleri bir araya getirdi. Tarihi Sirkeci Garı’nda bu yıl ilki gerçekleşen ‘Makarna Festivali’nde, fiyonktan spagettiye, kelebekten spirale, kremalı adaçaylıdan karidesliye, parmesanlıdan balkabaklıya, rengarenk onlarca çeşit makarna pişirildi.
Festivale katılan konuklar ilk önce, yoğrulacak makarna hamuruna hangi malzemelerin gireceğini ve makarnayı haşlamanın inceliklerini öğrendi. Yaş makarnanın yalnızca 1 buçuk dakika, kuru makarnanın ise 7-8 dakikada haşlanması gerektiğini öğrenen konuklar, daha sonra sos yapmanın püf noktalarını uygulamalı olarak öğrendi. Birbirinden lezzetli kokular eşliğinde, pür dikkat şefi dinleyen konuklar, pişen her makarnanın tadına bakmayı da ihmal etmedi. Şeflerin usta ellerinde havada dönerek soslanan makarnalar, damakları olduğu kadar meraklı gözleri de etkilemeyi başardı.
Parmesan tekerleğinde makarna dikkat çekti
Festivalin en hareketli ve çekişmeli bölümü ise tadım stantları oldu. Kimi zaman uzun kuyruklar, kimi zamansa konukların tadım için rekabet etmesi renkli görüntüler oluşmasına neden oldu. Parmesan peyniri tekerleğinin içinde hazırlanan makarna, en çok beğeni alan tarifler arasında yer aldı.
“Haşlanan makarna yıkanmaz”
İyi bir makarna yapmanın 5 temel noktası olduğunu vurgulan makarna ustası şef Mehmet Yalçınkaya, “Makarnayı haşlamak için iyi bir su seçmek lazım. Makarnayı haşlayacağız suya kesinlikle yağ koymamız lazım. İyi bir tuz seçmemiz lazım. Sadece 7 ya da 8 dakikadan fazla haşlanmaması lazım. Bizde şöyle bir gelenek var; makarna haşlandıktan sonra suya tutularak soğutuluyor. Kesinlikle makarnanın suda soğutulmasına gerek yok. Makarna haşlandıktan sonra direkt hazır halde bekleyen sosun içine atılmalı” dedi.
Festivale katılan genç yaşlı birçok kişi, makarnaları beğendiklerini ve öğrendikleri yeni tarifleri denemek için sabırsızlandıklarını söylediler.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
İSTANBUL
ON Dijital Bankacılık’ta masraf yok!
BURSA
İznik Belediyesi'nden Çocuklar İçin Macera Dolu Animasyon: "Macera İznik"
BURSA
RİZE’DEKİ PTT SALDIRISINA BURSA’DAN SERT TEPKİ!
BURSA
Çocukların Nilüfer’i için Çocuk Hakları Çalıştayı düzenlendi
BURSA
Büyükşehir’den kahraman itfaiyecilerin anısına hatıra ormanı
BURSA
BURSA’DA KADIN EMEĞİ SANAYİNİN KALBİNDE!
BURSA
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE YENİ OKUL TÜRLERİ İÇİN AKBAŞ HOLDİNG’DEN GÜÇLÜ DESTEK
BURSA
BAŞKAN ACAR, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
BURSA
Büyükşehir’in ‘çiftçiye nefes olacak’ yatırımı Balıkesir’e örnek oldu
BURSA
Başkanlar gazetecileri ağırladı