Kategoriler

Şule Çet davası için karar bekleniyor

Şule Çet'in ölümüne ilişkin iki sanığın "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından yargılandığı davada sanıkların esas hakkındaki savunmalarının ardından hükmün açıklanması bekleniyor.

ANKARA(AA) - Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüne ilişkin iki sanığın "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından yargılandığı davanın altıncı celsesi başladı.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand ile Şule Çet'in babası İsmail Çet, aile yakınları, tarafların avukatları ile davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı katılıyor.

Cumhuriyet Savcısı bir önceki celse açıkladığı esas hakkındaki mütalaasında, sanıklardan Çağatay Aksu'nun "kasten öldürme" suçundan bir kez müebbet ve "cinsel saldırı" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 39 yıla kadar, Berk Akand'ın ise Aksu'nun işlediği suçlara yardımdan 31 yıla kadar hapsini istemişti.

Duruşmada, sanıkların esas hakkındaki savunmalarını yapmaları, ardından mahkeme heyetince hükmün açıklanması bekleniyor.

Gazi Üniversitesi öğrencisi Çet, 29 Mayıs 2018'de, Ankara'daki bir plazanın 20'nci katından düşerek yaşamını yitirmiş, olayla ilgili Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında dava açılmıştı.

Kadınlar, "adalet" için toplandı

Bu arada duruşma öncesi Ankara Adalet Sarayı önünde bir araya gelen çeşitli kadın platformu üyeleri, "Erkek adalet değil, gerçek adalet", "Şule Çet için adalet arıyoruz" yazılı pankartlar açtı.

Ankara Kadın Platformu adına açıklama yapan Aysun Gençtanır, "Bugüne kadar beş duruşma görüldü. Bizler her duruşmada olduğu gibi bugün de adaletin sağlanması, kadın katliamlarının son bulması ve katledilen kadınların isyanı olmak için bir araya geldik. Bu davanın artık kapatılacak ve örtülecek bir tarafı kalmadı." dedi.

Öğrencisi tarafından öldürülen Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in babası Mustafa Damar da öldürülen kadınların sayısının gün geçtikçe arttığını söyledi. Toplumun buna duyarsız ve sessiz kalamayacağını belirten Damar, "Adaletin tecelli etmesi için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
İnegöl’de 7. Üniversite Ve Meslek Tanıtım Günleri Başladı
BURSA
İnegöl Belediyesi Hizmet Noktası Yeni Hükümet Konağında Hizmete Başladı
BURSA
İtfaiye eri edebilmek için ter döktüler
BURSA
SARIBAL; “İKLİM KANUNU DEĞİL, SERMAYE DOSTU TİCARET SÖZLEŞMESİ”
BURSA
Anahtar Parti Bursa İl Başkanı’ndan İklim Kanunu Tasarısı’na tepki!
BURSA
FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİ PLATFORMUNDAN CUMHURBAŞKANINA,ALİ ERBAŞA,TBMM’ye KADRO ÇAĞRISI
BURSA
‘Resimlerden Resim Beğen Sergisi’ne miniklerden ziyaret
BURSA
İnegöl Belediyesi 2024 Yılı Faaliyet Raporu Meclisten Geçti
BURSA
BURSA BOSNA SANCAK DERNEĞİ’NİN YENİ BAŞKANI SADIK ŞENGÜL OLDU
BURSA
GÜRSU’DA AKILLI DÖNÜŞÜM YAPAY ZEKA İLE BAŞLADI