Kategoriler

Su Aygırlarına Yoğun İlgi

Gaziantep Hayvanat Bahçesinde bulunan su aygırları, ziyaretçilerinden yoğun ilgi görüyor.Gaziantep Hayvanat Bahçesinde çoğu ziyaretçinin varlığından bile haberdar olmadığı, haberdar olanların da görmek için uzun süre beklediği su aygırları...

Gaziantep Hayvanat Bahçesinde bulunan su aygırları, ziyaretçilerinden yoğun ilgi görüyor.
Gaziantep Hayvanat Bahçesinde çoğu ziyaretçinin varlığından bile haberdar olmadığı, haberdar olanların da görmek için uzun süre beklediği su aygırları gizemlerini korumaya devam ediyor. Sivri ve büyük dişleri ile kocaman ağızlarıyla birçok ziyaretçiyi ürküten bu hayvanlar, göründükleri gibi hantal olmadıkları gibi bir tehlikeyle karşılaştıklarında ise oldukça hızlı davranıp saldırganlaşıyor. Bakıcılarının da korkulu rüyası olan bu hayvanlar, Gaziantep Hayvanat Bahçesinin en gizemli hayvanları olarak biliniyor. Hayvanat bahçesinin ücra bir köşesindeki açık alanda yaşamlarını sürdürmeye çalışan 3 su aygırı, uzun süre suyun altında kalabiliyor. Hayvanların, derilerindeki nemi korumak için sıcak havalarda suyu altına girdikleri öğrenilirken birçok ziyaretçinin hayvanat bahçesinde olduklarından bile haberdar olmadığı su aygırları, günün serin saatlerinde havuzlarından çıkıp beslenme alanlarına gidiyor. Su aygırlarının ne zaman sudan çıkacağını bilmeyen meraklıları ise saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Havalar serinlemeye başladığında bakıcıları su aygırlarını çağırıp yemliyor. Otçul olan bu hayvanlar, günde yaklaşık 50 kilo ot, meyve ve sebze yiyebiliyor.
Hayvanat bahçesindeki su aygırları hakkında bilgi veren Gaziantep Hayvanat bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, su aygırlarının hayvanat bahçesinde ziyaretçilerin büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, “ Su aygırları hayvanat bahçemizdeki ziyaretçilerin büyük ilgisini görmekte. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte su aygırları sudan çıkmamaktadır. Özellikle rutin olarak bunların havuzlarının suları değişmektedir. Ayrıca su aygırlarının yazlık ve kışlık barınakları bulunmaktadır. Kışlık barınakları alttan ısıtmalı havuzlar şeklindedir çünkü bunları kışın sularının ısınması gerekiyor. Bunların kışın sularının 15 derecenin altına düşmemesi gerekiyor. Yazın ise bunlar sürekli suyun içerisinde çünkü derilerindeki nem oranının yüzde 70 olması gerekiyor. Suya girmedikleri zamanlarda da biz yağmurlama sistemiyle kendilerini ıslatıyoruz. Bunları özel rasyonlarla beslemekteyiz. Özellikle meyve ağırlıklı ve kendilerine pelet yemler, samanlar ve yonca ağırlıklı veriyoruz. Çünkü mutlaka protein almaları gerekiyor. Onlar belli bir kilogramda oldukları için protein yönünden, meyve ve sebze yönünden dengeli bir şekilde rutin olarak besliyoruz” dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GENEL
SMA HASTASI MİRAN ALİ SİZLERİN YARDIMINI BEKLİYOR
BURSA
Osmangazi’de karate eğitim semineri
BURSA
Başkan Bozbey'den Marmara Denizi'nde 'müsilaj' uyarısı
BURSA
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL; “AKP VE SARAY TÜRKİYE’NİN SOSYAL KISIRLIK SEBEBİDİR”
BURSA
Bursa'da "Yıldırım’ın Huzurunda Ben de Varım" Projesi Kapsamında Mektup Yazma Yarışması Düzenlendi
BURSA
Koza Buluşmaları’nda mahremiyet ve iktidar tartışıldı
BURSA
Doğayla iç içe başarı ve motivasyon kampı
BURSA
ÖZER MATLI: MARMARA ÜPAK İLE TARIM TİCARETİNDE YENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ
BİLECİK
Bilecik’te kaçak alkol alarmı! 2 kişi tedavi altına alındı!
ANKARA
Bakan Bolat: Cari açık tahminlerin dahi altına geriledi