Kategoriler

Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakılması İstanbul'da protesto edildi

 İstanbul'da çok sayıda vatandaş, Taksim Camisi'nde kıldıkları sabah namazının ardından İsveç'in Stockholm kentinde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıyı kınadı.

Aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın eylemine tepki olarak sabah namazı öncesi Kur'an-ı Kerim okundu.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İbrahim Beşinci, namazın ardından cami önünde yaptığı açıklamada, Paludan'ın hakaretini ve hakaretine izin veren İsveç hükümetini kınamak için Türkiye Gençlik Vakfı ve diğer sivil toplum kuruluşları olarak Taksim Camisi'nde bir araya geldiklerini belirtti.

Bu kapsamda Türkiye'nin dört bir tarafında sabah namazı vaktiyle bütün Müslümanlar'ın bir araya geldiğini ifade eden Beşinci, "Bu hadsiz tavra karşı duruşu göstermek için bir arada toplandılar. Biz inanıyoruz ki İslam dini barış dini, rahmet dini, birlik dini, beraberlik ve kardeşlik dinidir. Hem dünyadır, hem ahirettir." dedi.

İslam dinine yapılan haksız tavrı kabul etmediklerini ifade eden Beşinci, şöyle konuştu:

"Önderimiz Hazreti Muhammed, kitabımız Kur'an-ı Kerim'dir. Buna yapılan her türlü saygısızlık önce Müslüman alemine sonra Türkiye Büyükelçiliğinde yapıldığı için de ülkemize yapılmıştır. Bu manada Türkiye'nin gençleri olarak bu bizim kırmızı çizgimizdir. Buna tepkimiz bugün böyle, yarın daha da kalabalıklarla olacaktır. Bir tane kendini bilmezin orada 'Kur'an-ı Kerim'i yakacağım' deyip, güvenlik eşliğinde çitlere alınarak tüm dünyanın gözü önünde hadsiz tavrı sergilemesi aşağılık bir tavırdır. Bu tavrı sergilemesine izin veren İsveç hükümetini de kınıyoruz. Bu tavrı sergileyen o zatı da kınıyoruz."

- "Türkiye de size asla geçit vermeyecek"

TÜGVA İstanbul İl Başkanı Emrullah Şanlan da "Terörist sevici İsveç, Stockholm büyükelçiliğimizin önünde kutsal Kur'an-ı Kerim'i alçakça ve asla kabul edilemez bir saldırı hedeflemiştir. Hiç usanmadan ve utanmadan mütemadiyen İslam'ın kutsal değerlerine saldırmaktan çekinmeyen terörist sevici Batı dünyası ve destekçileri bilmelidir ki Türkiye de size asla geçit vermeyecek. Dinine ve değerlerine, kıyamete kadar sahip çıkacak bir gençlik vardır." ifadelerini kullandı.

"Bu öyle bir gençliktir ki vatan, bayrak, din söz konusu olduğunda hiç şüpheye düşmeden, en öne atılmıştır ve atılacaktır." diyen Şanlan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu gençler Anadolu'nun her şehrinde her mahallesinde her köyünde bayrağını ve kutsalını başının üstünde taşımaktadır. İslam, barış ve kardeşlik dinidir. İslam hoşgörü ve merhamet dinidir. Kur'an, Allah'ın kelamıdır. Son kutsal kitaptır ve kıyamete kadar da Allah'ın güvencesi altındadır. Dokunulamaz, dokundurtmayacağız."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
GÜRSU’NUN YETENEKLİ KRAMPONLARI EĞİTİLECEK
BURSA
Kitap Limanı’nda edebiyat, basın ve spor konuşuldu
BURSA
Başkan Bozbey, "Kreşlerimizin sayısını çoğaltmayı hedefliyoruz"
BURSA
BURSA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ZORBALIĞA KARŞI GÜÇLÜ ADIM
BURSA
NİLÜFER’DE SOKAKLAR ÇOCUKLAR İÇİN DÖNÜŞÜYOR
İSTANBUL
BATTALGAZİ MAHALLESİ İTFAİYE İSTASYONU’NU HİZMETE AÇTI
BURSA
ALZHEİMER HASTALARININ HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRACAK İŞ BİRLİĞİ
GENEL
ANKARA’YA DÜNYA ÇAPINDA ONUR: MANSUR YAVAŞ, “YEŞİL ENERJİ ÖDÜLÜ”NÜ ALDI
GÜNCEL
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
BURSA
BTSO Üyeleri Frankfurt’ta Sektördeki Dönüşüme Odaklandı