Kategoriler

Şişecam Ailesi’nin cam kumbaraları Denizli sokaklarını renklendirecek

- Şişecam Topluluğu, camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle hayata geçirdiği “Cam Yeniden Cam” projesi kapsamında, şehirleri renklendirmek için başlattığı etkinliklerin ikinci durağı Denizli oldu

İSTANBUL (AA) - Şişecam Topluluğu, camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle hayata geçirdiği “Cam Yeniden Cam” projesi kapsamında, şehirleri renklendirmek için başlattığı etkinliklerin ikinci durağı Denizli oldu.

Şişecam'dan yapılan açıklamaya göre, Şişecam Topluluğu tarafından camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle 2011 yılında hayata geçirilen ve Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Cam Yeniden Cam” şehirleri renklendirmek için yola çıktı. Proje kapsamında Şişecam Topluluğu çalışanları ve aileleri geri dönüşüme destek vermek amacıyla cam kumbara boyama etkinlikleri için ikinci durak Denizli oldu.

Denizli Cam Fabrikasında gerçekleştirilen cam kumbara boyama etkinliği kapsamında, Topluluk çalışanları ve ailelerinden oluşan 100 kişilik bir katılımcı grubu tarafından kumbaralar rengarenk boyanarak, yeniden tasarlandı.

Keyifli ve yaratıcı bir atmosferde gerçekleştirilen etkinliklerde katılımcılar keyifli bir gün geçirirken, Cam Yeniden Cam projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgilendirildiler. Şişecam Topluluğu çalışanları ve aileleri tarafından yeniden tasarlanan cam kumbaraları ise Denizli’nin ihtiyaç duyulan noktalarında kullanılarak, cam geri dönüşümüne katkıda bulunacak.


- Cam Yeniden Cam Projesi


Şişecam Topluluğu’nun camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle 2011 yılında hayata geçirdiği Cam Yeniden Cam projesi kapsamında bugüne kadar toplanan cam atık miktarı 976 bin tona ulaştı.

İlçe belediyeleriyle iş birliği içinde yürütülen proje kapsamında bugüne kadar 20 binin üzerinde cam kumbarasını belediyelerin kullanımına sunuldu. Proje kapsamında 250 binin üzerinde ilköğretim öğrencisine farkındalık eğitimi verildi ve farkındalık etkinlikleriyle 3 milyon kişiye camın geri dönüşümünün önemini anlatıldı.

Cam üretiminde yüzde 10 oranında cam kırığının girdi olarak kullanılması, hammaddenin yüzde 12, enerjinin yüzde 2,5 ve karbon emisyonlarının ise yüzde 5 oranında azaltılmasını sağlıyor. Hiçbir kalite kaybına uğramadan yüzde 100 geri dönüştürülebilen bir ambalaj malzeme olan cam ile bir adet cam şişe üretmek için girdi olarak bir adet cam şişe atığı kullanmak yeterli oluyor.

Bir adet cam şişeyi geri dönüştürerek bir bilgisayarı 25 dakika, bir televizyonu 20 dakika çalıştırmaya yetecek kadar da elektrik tasarrufu sağlanabiliyor.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
LENFÖDEM’E İLKER ÇELİKCAN FTR’DE ÇÖZÜM VAR
BURSA
BTSO Kimya Konseyi Bursa Business School’da Buluştu
BURSA
Başkan Bozbey, dünya şampiyonu Dilek Yavaş’ı ağırladı
BURSA
FUSULLI paydaşlarından Nilüfer’in gıda zincirine tam not
BURSA
Osmangazi Belediyesi’nden kadın mahkumlar için dayanışma konseri
BURSA
Dünya Sesleri Bursa'da" konserleri Lena Chamamyan ile başladı
BURSA
Marmarabirlik’ten 437 milyon TL’lik ödeme
BURSA
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL: “İLİÇ’TE YAŞANAN MADEN FELAKETİNDEN DERS ALMADINIZ MI?”
BURSA
Osmangazili çocuklar yazarlarla buluşuyor
BURSA
2023 YILI DOĞAN ERSÖZ VE BUSİAD BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU