Kategoriler

İstanbul Havalimanı kargo terminalinde 1 ton 745 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

İstanbul Havalimanı kargo terminalinde riskli olarak değerlendirilen bir kargoda yapılan inceleme sonucu 1 ton 745 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

İSTANBUL (AA) - Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri Türkiye'deki havalimanlarında bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük uyuşturucu operasyonuna imza attı. İstanbul Havalimanı kargo terminalinde yapılan operasyonda, 1 ton 745 kilogramla "rekor" miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yakalanan uyuşturucunun ağırlığının rekor miktarda oluşu yanında cinsi de dikkati çekti. Gümrük Muhafaza ekiplerince ele geçirilen uyuşturucunun yeni nesil "kratom" maddesi olduğu belirlendi.

Dünyada bugüne kadar sayılı kolluk teşkilatı tarafından yakalanan bu tür uyuşturucu, Türkiye'de ilk defa Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü birimlerince ele geçirildi.

Operasyonda, ilk olarak Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul Havalimanı kargo terminalinde bulunan eşyalar risk analizine tabi tutuldu. Bakanlığın bilgi sistemleri üzerinden yapılan çalışma neticesinde Endonezya'dan getirilen ve ABD'ye gönderilecek bir kargo "riskli" olarak değerlendirildi. Bunun üzerine söz konusu kargonun bulunduğu alana giden muhafaza memurları eşyayı incelemeye aldı.

Şüpheli gönderi öncelikle uyuşturucu tespiti konusunda uzman dedektör köpeklerle kontrol edildi. Dedektör köpeklerin tepki vermesi üzerine gönderiden numune alınarak, narkotik madde test kitinde analizden geçirildi.

Analiz sonucu ele geçirilen 1 ton 745 kilogram ağırlığındaki uyuşturucuya el konulurken, konuya ilişkin soruşturma devam ediyor.

İzzet Taşkıran

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Bahar Alerjisinde Göz Ovalamak Körlüğe Yol Açıyor
BURSA
Hazır giyim ihracatında evdeki hesap çarşıya uymadı
BURSA
Mudanya’da gençlerden tutuklu öğrencilere ‘balonlu’ destek
ANKARA
İtalya Savunma Bakanı Crosetto Türkiye’de
BURSA
UYAP’tan avukatlara kolaylık… O ücretler online ödenebilecek
BURSA
Türkiye ve BAE üçüncü ülkeler iş birliği hedefliyor
BURSA
Ramazan Ayı Gürsu'da Dopdolu Geçti
BURSA
“ENGELLİYE TEKNOLOJİ YOK, BASTON, KLAVYE, TEKERLEKLİ SANDALYE VAR”
BURSA
Sultan İbrahim, Sultan IV. Mehmed Dönemleri ve Bursa Sempozyumu sona erdi
BURSA
Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başlıyor