Kategoriler

İsrail 2020’de Filistinlilere ait 729 yapıyı yıktı

İsrailli insan hakları kuruluşu B'Tselem, İsrail’in 2020 yılında işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait 729 evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığını açıkladı.

İsrailli insan hakları kuruluşu B'Tselem tarafından hazırlanan raporda, İsrail’in 273 evi yıkması nedeniyle 519’u çocuk olmak üzere 1006 Filistinlinin evsiz kaldığı belirtildi.

Raporda, İsrail makamlarının ayrıca Filistinlilere ait 456 insani amaçlı kullanılan yapıyı yıktığına dikkat çekilerek, 2020’de 7’si çocuk 27 Filistinlinin de İsrail güçlerince vurularak hayatını kaybettiği aktarıldı.

İsrail askerlerinin 2020’de Filistin köy ve kasabalarına en az 3 bin baskın düzenlediği belirtilen raporda, Filistinlilere ait en az 2 bin 480 evde de arama yaptığı kaydedildi.

Raporda, Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik en az 248 saldırı düzenlediği, Filistinlilerin mal ve mülklerine zarar verdiği, en az 3 bin ağacı itlaf ettikleri vurgulandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
“Trump dünyaya dolarla rezerv tutmayın diyor”
BURSA
Bursa Business School TFF Show Trend Kampına Ev Sahipliği Yaptı
BURSA
SARIBAL: “TÜTÜN ÜRETİCİSİ ULUSLARARASI SERMAYENİN İNSAFINA BIRAKILDI”
BURSA
Başkan Mustafa Bozbey, Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi'ne katıldı
ANKARA
BAYRAMDA FAHİŞ FİYAT VE KORSAN TAŞIMACILIĞA 37,4 MİLYON LİRA CEZA
BURSA
Osmangazi Belediyesi otizme dikkat çekti
BURSA
Minik okurlara kitap bilinci aşılandı
BURSA
Gençlere Avrupa’yı Keşfetmeleri İçin Ücretsiz Tren Bileti Fırsatı
BURSA
Osmangazi’de metruk binalar yıkılıyor
BURSA
Modef Expo 52. Kez Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor