Kategoriler

İran'da ilaç ve gıda sıkıntısı kapıda

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Felahetpişe, ABD'nin uyguladığı ekonomik yaptırımlar nedeniyle ülkede gıda ve ilaç sıkıntısının baş gösterebileceğini söyledi.

İSTANBUL (AA) - İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) konuşan İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahetpişe, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun "Eğer İranlı yöneticiler, halkın yemek yemesini istiyorsa ABD'yi dinlemelidirler" sözlerini değerlendirdi.

ABD'nin yaptırımlarla küçük ve zayıf bir İran hedeflediğini fakat söz konusu yaptırımların halkın birlik ve beraberliğini güçlendireceğini ifade eden Haşmetullah, "İlaç sektöründeki sıkıntı şimdiden kanser ve kronik hastalıklarla ilgili ilaçlarda başladı. Ülkede ilaçların yüzde 90'ı üretiliyor. Yüzde 5 ila 10 arasında ilaç yurt dışından ithal ediliyor. Bankacılık sistemindeki yaptırımlar nedeniyle ilaç ve gıda sektöründe sıkıntılar yaşanabilir." dedi.

"ABD İran halkını devletinden ayırmayı arzuluyor"

Washington yönetiminin söz konusu girişimleriyle İran halkını devletinden ayırmayı arzuladığını dile getiren Haşmetullah, ABD'nin bu hedefine ulaşamayacağını ifade etti.

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook ise yaptırımların hedefinin İran halkı değil rejimi olduğunu ve bu nedenle ilaç, sağlık ve gıda sektörüne yaptırım uygulamadıklarını söylemişti.

Muhabir: Mustafa Melih Ahıshalı

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
İnegöl Belediyesi Kurban Bayramı Kotra İhalesi Yapıldı
BURSA
“Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” Yarışmasının Bursa Ödül Töreni Gerçekleşti
BURSA
Vatan Kent Lokantası hizmete açıldı
BURSA
İnegöl Trafiğine Modef Düzenlemesi
BURSA
ZİRVEDEKİLER'İN KONUĞU İŞ İNSANI MUSTAFA MUZAFFER NİŞANCI OLDU!
BURSA
Tiyatro perdesi çocuk ve çocuklar için açıldı
BURSA
Bursalılar şampiyonluk coşkusunu Büyükşehir'le yaşadı
BURSA
PARKİNSON HASTALARI ÇARESİZ DEĞİL!
BURSA
Kütüphaneler Haftası Çocuklara Özel Atölyelerle Kutlandı
BURSA
Gemlik Belediyesi’ne “Patili Canlar” Projesiyle Anlamlı Ödül