Nüfusun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da tarımsal yayın ve danışmanlık hizmeti veren Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, 633 üreticiye verdiği eğitimlerle bilimsel metotlarla hayvancık yapılmasını sağlıyor. Üreticiler, eğitim almanın yanında para da kazanıyor.
Konuyla ilgili bilgiler veren Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, üreticilere eğitimin yanı sıra üste bir de para ödediklerini belirterek, “Aslında hem eğitim veriyoruz hem de üste para veriyoruz. Hayatın her alanında olduğu gibi biz eğitimi çok önemsiyoruz. Hayvancılıkta da bu eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Üretimi ve verimliliği artırmak, sağlıklı gıdayı üretmek için insanlarımızı eğiterek bu işte başarılı olmaya teşvik etmeye çalışıyoruz. Artık modern tesislerde bilimsel metotlarla bu işi yaparak üreticilerimizin gerçek manada para kazanmasının peşindeyiz. Bunun için de eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor” dedi.
"HÜKÜMETİMİZ CİDDİ KATKIDA BULUNUYOR"
Tarımsal yayın ve danışmanlık hizmetleri kapsamında birçok alanda eğitim faaliyetleri düzenlediklerini dile getiren Aktürk, “Biz birliğimize bağlı 633 tane üreticimize tarımsal yayın ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz. 15 günde bir işletmeleri ziyaret ediyoruz. Paneller yapıyoruz, eğitim faaliyetleri yapıyoruz, broşür ve el ilanları yapıp dağıtıyoruz. Çobanlar yarışıyor adı altında yarışma yapıyoruz. Üreticilerimiz bu işi yapsınlar diye, bu projeye de dahil olsunlar diye her yıl belli bir destekleme ödüyoruz. Hükümetimiz bu noktada birliğimize bir destek gönderiyor. Ciddi anlamda katkıda bulunuyor. Bizler de bununla ilgili 9 ayrı tarımsal yayın ve danışmanlık belgesi olan uzman arkadaşlarımızı bu işte çalıştırıyoruz" diye konuştu.
"AKSARAY’DA 633 ÜRETİCİYE 150 BİN TL DESTEK ÖDENDİ"
Aksaray’da Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne üye olan ve eğitimlere katılan 633 üreticiye 150 bin TL destekleme ödendiğini belirten Aktürk, “Hükümet tarafından verilen desteklemede bu tarımsal yayın ve danışmanlık için eğitim veren uzmanların ücretlerini ödedikten sonra kalan parayla da üreticilerimize yem desteği adı altında veriyoruz. Eğitim ve teşvik sistemine dahil olsun diye üretici başına 240 TL gibi bir destekleme veriyoruz. Toplamında 633 üreticiye 150 bin TL gibi bir para ödedik. Tabi bu bir teşvik oluyor. Üyelerimizi eğitime alıştırmak, sektöre kazandırmak ve sisteme dahil etmek için gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
"ÜRETİCİLERİMİZE PARA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"
Verilen eğitimlerle birçok alanda artı değer kazanıldığına dikkat çeken Aktürk, üreticilerin eğitim almalarının yanı sıra para kazandıklarını ve verimliliğini artırdığını ifade etti. Kaliteli ürün elden üreticinin tarım ve hayvancılık sektörünü geliştirdiğini de vurgulayan Aktürk, “Artık bu işi bilimsel olarak yapmak istiyoruz. Anadan babadan görme usullerle bu işi yapmak istemiyoruz. Çünkü biz ülkemizin et ve süt ihtiyacını karşılamak için bu işe talibiz, adayız. Üreticimize de para kazandırmak istiyoruz. Artık sorun ve sıkıntıları çözmek istiyoruz. Bu noktada da eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.
ÜRETİCİLER EĞİTİMLERDEN MEMNUN
Eğitimlerin son derece verimli olduğunu ifade eden üreteciler ise, “Biz bu kursta yanlış bildiklerimizin doğru olduğunu, doğru bildiklerimizin de yanlış olduğunu öğrendik. Ayrıca şunu anladık ki, aşılama gerçekten çok önemli. Türkiye’de hayvan hastalıklarının önüne geçilebilmesi için en önemli noktadan birisi aşılama. Aşılamanın, yemlemenin, doğal ortam ve ahır ortamında yaşamanın farklarını öğrendik. Geleneksel yöntemlerden kurtulup bilimsel olarak nasıl daha iyi yapabileceğimizi öğrendik” ifadelerini kullandı.
Hem Eğitim Alıyor Hem De Para Kazanıyorlar
Hem Eğitim Alıyor Hem De Para Kazanıyorlar
EditorNüfusun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da tarımsal yayın ve danışmanlık hizmeti veren Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, 633 üreticiye verdiği eğitimlerle bilimsel metotlarla hayvancık...
Yorumlar