Kategoriler

Gazeteciler atölye çalışmasıyla medyada yabancı düşmanlığı“nı ele alacak

Sakarya'da 17-26 Mayıs'ta "Hoşgörü Gazeteciliği: Medyada Yabancı Düşmanlığından Nasıl Kaçınılır?" konulu atölye çalışması gerçekleştirilecek.

 Sakarya'da 17-26 Mayıs'ta "Hoşgörü Gazeteciliği: Medyada Yabancı Düşmanlığından Nasıl Kaçınılır?" konulu atölye çalışması gerçekleştirilecek.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında 17-26 Mayıs'ta dört grup halinde yazılı ve görsel medya mensuplarıyla atölye çalışması düzenlenecek.

Atölye çalışmasında "Yabancı Düşmanlığı ve Etkileri", "Dünyadaki Yabancı Düşmanlığına Karşılaştırmalı Bakış Açıları", "Türk Medyasında Yabancı Düşmanlığının Durumu", "Medyada Yabancı Düşmanlığı Nasıl Önlenir?", "Göçmenler ve Mülteciler Hakkında Raporlama" ile "İnsan Hakları Gazeteciliğine ve Barış Gazeteciliğine Giriş" konuları ele alınacak.

Çalışma sonunda katılımcılara sertifika verilecek. Katılım sağlamak isteyenlerin 30 Nisan'a kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

Proje koordinatörü SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nesrin Kenar, AA muhabirine, dünyada son zamanlarda özellikle Suriyeli mültecilerle ilgili sorunlar olduğunu söyledi.

Avrupa'nın mültecilere karşı politikasını incelediklerini, yabancı düşmanlığı nedeniyle aşırı sağın yükselmesinin gündeme geldiğini belirten Kenar, şöyle konuştu:

"Türkiye'de Suriyeli mültecilerle ilgili araştırma yapmak istedik. Suriyeli mültecilere yönelik medyanın rolü nedir? Suriyeli mültecilerle ilgili haberleri farklı gazete ya da gazeteciler farklı şekilde işliyor. Bunların Suriyeli mültecilere yönelik oluşan antipatideki rolünü ölçelim dedik. 3 gazete inceliyoruz. Bu çalışmada araştırmanın sonucunda gazetecilerle atölye çalışması yapalım dedik. Atölye çalışmamızın nedeni konferans ya da eğitim değil, karşılıklı görüş alışverişinde bulunma."

Kenar, gazetecilik konusunda dünyanın farklı yerlerinden uzmanın geleceğini dile getirerek, "Burada varacağımız sonuç; yanlış haberler çıkıyor ya da haberlerde eksik bilgiler veriliyor. Bu da toplumda algı yaratıyor. Türkiye'nin dört bir tarafından gazetecilerle hep beraber bir farkındalık yaratmak, bu konuyu beraber tartışmak istiyoruz. Türkiye'de nefret söylemi yok ama bu konuda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Çalışmayı da yayınlaştıracağız." dedi.

Yorumlar

züleyha kutluğ 2 Yıl Önce

eğittim almak istiyorum maddi durumum el vermiyor

Daha Fazla Haber
BURSA
CHP'Lİ ORHAN SARIBAL, 2025 TARIM BÜTÇESİNİ ELEŞTİRDİ
BURSA
TÜRKİYE KUPASINDA BURSASPOR'UN RAKİPİ VANSPOR FK OLDU!
GENEL
TÜRKİYE’NİN LİDER MARKASI BALAT’TA SATIŞ NOKTASINI HİZMETE AÇTI
BURSA
HER FİDAN ORMANA, HER ORGAN HAYATA DÖNÜŞSÜN' PROJESİ KAPSAMINDA FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BURSA
Dostum Kupası Oryantiring Yarışları Başlıyor
BURSA
Bursa’da ‘Ata’mızı anıyoruz
GÜNCEL
TBB’DEN İLK ‘KAYYIM ZİYARETİ’ CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL’E ÖZEL: DOĞRUDAN DEMOKRASİYE KARŞI BİR CİNNET HALİ
BURSA
Hiper sözlü kültür dönemindeyiz”
DÜZCE
Düzce'de iki katlı ev küle döndü!
HAVA DURUMU
Meteoroloji'den 'kuvvetli yağış' uyarısı!