Cep telefonlarının yok ettiği teknolojiler arasına girmeye hazırlanan fotoğrafçılık sektörü telefon teknolojisine direnmeye çalışırken, teknolojinin titreşimle büyümeye devam ettiği belirtildi.
Cep telefonu teknolojisi her geçen gün büyürken, geçmişten bu güne cep telefonu ve şimdiki adı ile akıllı telefon titreşiminin hız kazandığı belirtildi. 1997 yılından bu yana cep telefonu sektöründe aktif faaliyet gösteren telefon satıcı ve tamircisi Rahmet Avcı, telefon sektörünün titreşim ile yükseldiğini ve hız kazandığı ifade etti. Avcı, “Telefonla 1997 yılında tanıştım. Liseyi bitirdikten hemen sonra bu sektöre girdim. Telefonların geçmişi o kadar fazla değil. 1985 yılında bir tane bilim teknik dersinde telefon görmüştüm. Gelecekte cep telefonu denilen bir alet icat edilecek ve herkes istediği yerden istediği kişi ile konuşabilecek diye bir teknolojiden bahsedilirdi. Günümüzde biz konuşmuyoruz artık. Görerek, dosya alışverişi yaparak, teknolojiyi kullanıyoruz. Yani o günden bu güne çok şey değişti diyebiliriz. Cep telefonundaki en büyük kullanılan teknoloji titreşim oldu. Titreşimden sonra artık halkın isteği doğrultusunda bir telefondan ne olabilir mesela, diye düşündüler. Titreşimi koydular, titreşimden sonra zaten teknoloji gelişmeye başladı. Bu tabi, kamera, gprs ve benzeri diğer birçok özelliği sayabiliriz. Titreşim ilk başlarda cihazlarda yoktu. Olmaması gereken yerde çalan telefonlar, artık ihtiyaç doğurdu. Titreşimden sonra teknoloji gelişmeye başladı. Tabi cep telefonları için söylüyorum. sosyal ağların cebimize girmesi her an her yerde konuşulabilmesi, sosyal ağlarda paylaşım yapabilmemiz bununda vesilesi oldu” dedi.
"TELEFONLAR GELİŞTİKÇE FOTOĞRAFÇILIK ÖLDÜ"
Fotoğrafçılar ise telefonlar ve dijital fotoğraf makineleri çıktığından beri fotoğrafçılık sektöründe dikey bir düşüş yaşandığını ifade ediyor. Fotoğrafçılığın eskiden film şeritlerini yıkayarak 36'lık poz yapıldığını belirten Veysi Külter, şimdiki zamanda ise hafıza kartlarında 2 bine yakın fotoğraftan sadece 3-5 tane çekilerek çıktı alınabildiğini belirtti. Telefonlar geliştikçe fotoğrafçılığın öldüğünü belirten Külter, “Eskiden zorlukları yoktu. Sadece film topluyorduk, resmi çektiğimiz zaman görmüyorduk. Filmi banyo yaptıktan sonra görebiliyorduk. Ama şimdi çektiğimizi hemen anında ekranda görebiliyoruz. Kolaylaştırdı derken, bir yandan da zorlaştı. Şimdi çektiğimiz resimleri insanlara bilgisayarda, elektronik ortamda ulaşıyor artık. Eskiden millet pozunu getiriyordu 36’lık resmin hepsini tamamen çıkartıyorduk, şimdi makine kartlarını getiriyorlar. İçinde bin tane, iki bin tane resim var. Bilgisayara takıyoruz, iki, üç tane beğenip çıkartıp gidiyorlar. Eskiden daha çok çıkartıyorlardı. Eskiden günde bazen 2 bin, 3 bin tane resim basıyorduk. Şimdi epey geriledi. Bazen 100 tane bile basmıyoruz. İşimiz sadece gelin damatlara bir de vesikalıklara kaldı. Teknoloji geliştikçe işimiz etkilendi. En çok da cep telefonları işlerimizi etkiledi" diye konuştu.
FOTOĞRAFÇILIK TEKNOLOJİYE YENİK DÜŞTÜ!
FOTOĞRAFÇILIK TEKNOLOJİYE YENİK DÜŞTÜ!
EditorCep telefonlarının yok ettiği teknolojiler arasına girmeye hazırlanan fotoğrafçılık sektörü telefon teknolojisine direnmeye çalışırken, teknolojinin titreşimle büyümeye devam ettiği belirtildi.
Yorumlar