Kategoriler

Evini Hayvanat Bahçesine Çevirdi

Kahramanmaraşlı Emrullah Culfa, 15 yıl önce hobi olarak evinin bahçesinde yetiştirmeye başladığı hayvanları ile şimdi orijinal ırklı 600 çeşit hayvanat bahçesi kurdu.Onikişubat ilçesi Ortaseki Mahallesi’nde yaşayan Culfa, yıllar önce...

Kahramanmaraşlı Emrullah Culfa, 15 yıl önce hobi olarak evinin bahçesinde yetiştirmeye başladığı hayvanları ile şimdi orijinal ırklı 600 çeşit hayvanat bahçesi kurdu.
Onikişubat ilçesi Ortaseki Mahallesi’nde yaşayan Culfa, yıllar önce hobi olarak orijinal ırklı hayvan üretimine başladı.
Dünyanın hemen her bölgesinden yüzlerce hayvan getirten Culfa, hayvanat bahçelerinde bile türüne az rastlanan keçi, tavuk, tavşan gibi türleri topladı.
Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından angut kuşlarına yönelik hazırlanan doğal yaşam parkı projesi ile Emrullah Culfa yetiştirdiği 600 çeşit hayvanı da sergileyeceğini söyledi.
TAVŞANDAN KÜÇÜK KEÇİ
Ayrıca dünyanın en küçük Nijerya keçisini üreten Culfa, 8 kilo ağırlığındaki keçiler için "Cüce keçiler" diyor. 15 kilo olan dünyanın en büyük tavşanlarını da bahçesinde bulunduran Culfa, tanesi 600 liraya kadar çıkan Brahma tavuklarını da hobi olarak getirdiğini belirtiyor. Culfa, "Hobi olarak bizde 15 yıldan beri hayvan besleme merakı oluştu. Bir tane tavuk elde ettik. Buna horoz arama diye başladık, şu anda buradayız. Yaklaşık 45 tane kümesimiz var, ayrı ayrı, birbirinden bağımsız. 40 çeşit süs tavuğu ve farklı bahçe ve süs hayvanları edindik. Şu anda da hobi amaçlı bunları üretimini sağlıyoruz, yavrularını elde ediyoruz. Kuluçka makinalarımız var, yumurtalarından yavru elde ediyoruz. Elimizden geldiği kadar ırklarını orijinal tutuyoruz yani, kırma melez mutasyon hayvanlardan ziyade orijinal ırklar üretiyoruz. Bir doğal yaşam projemiz oluştu. Bu projede bu hayvanların hepsini halkımızın beğenisine çıkaracağız inşallah" dedi.
EN UCUZU 600-700 TL
Bahçesinde bulundurduğu hayvanların en ucuzunun 600-700 TL olduğunu belirten Culfa, "Burada en ucuz, fiyatı en uygunlar 600-700 liradan başlar. Çift fiyatı 3-4 bin liraya kadar devam eden tavuk cinsleri var. Yani bunlar çok özel, Türkiye’de artık nesli bitmek üzere olan, yurt dışından özel olarak yumurta olarak getirip bizim burada ürettiğimiz hayvanlar var. Çok nadir türler bunlar. Keçiler de sağ olsun bir arkadaşımız Hollanda’dan getirdi bize. Keçiler aslen Nijerya ana vatanlı bir hayvan. Bunlar dünyanın en küçük keçileri olmakla bilinir. Desenleri de ceylanları andırdığı için, maskeleri, sakalları, sırt yeleleriyle birlikte çok enteresan güzel, şık hayvanlardır" diye konuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Saadet Partisi Osmangazi İlçe Başkanlığı Emekli Maaşlarına verilen zamları tabutla protesto etti
BURSA
Edirne Milletvekili Ediz Ün: "Çiftçi Kazanamıyor, Tarım Bağ-Kur Primlerini Yatırmakta Zorlanıyor"
GENEL
SOSYAL HİZMET TAZMİNATI VERİLMELİ
BURSA
Nur Sürer, “Mukadderat” filminin hikayesini anlattı
BURSA
YILDIRIM KADIN EMEĞİYLE GÜÇLENİYOR
BURSA
Bursa’da ulaşım artık konforlu, güvenli ve kolay
BURSA
Osmangazililer bilimle buluşmaya devam ediyor
BURSA
Uludağ’ın zirvesine turist akını
ANKARA
AKK, BAŞKENT’TE KÜLTÜR VE SANAT İÇİN HAREKETE GEÇTİ
ANKARA
İşsizlik oranı 19 aydır tek hanede