Kategoriler

Esnaf Çektiği Filmin Galasını Düğün Salonunda Yaptı

Trabzon’un Of ilçesinde hiç bir sinemacılık tecrübesi bulunmayan ilçe esnafının imkansızlıklar içerisinde çektikleri “61. Bölge” isimli filmin galasını bir düğün salonunda gerçekleştirildi.Bir sinema salonu dahi bulunmayan Trabzon’un...

Trabzon’un Of ilçesinde hiç bir sinemacılık tecrübesi bulunmayan ilçe esnafının imkansızlıklar içerisinde çektikleri “61. Bölge” isimli filmin galasını bir düğün salonunda gerçekleştirildi.
Bir sinema salonu dahi bulunmayan Trabzon’un Of ilçesinde bir çoğu kamera karşısına ilk kez çıkan bir grup esnaf hiçbir sinemacılık tecrübeleri bulunmamasına rağmen imkansızlıklar içerisinde çektikleri “61. Bölge “ isimli mafya vari filmin çekimlerini tamamladılar. Aralarında bakkalından manavına, inşaat ustasından emeklisine kadar 40 kişilik ekip 6 ay süren çekimlerin sonunda ortaya çıkan filmi Of’da bir düğün salonunda gerçekleştirdikleri gala programı ile Oflu izleyicilerin beğenisine sundular.
İLK KEZ KAMERA KARŞISINA ÇIKTILAR
Hazırlanma aşaması ile Türkiye’nin en ilginç filmlerinden bir tanesi olan 61. Bölgenin galası da film kadar ilginç oldu. İlçede bir sinema salonu bulunmadığı için filmin galası düğün salonunda gerçekleşti. Doğal olarak salonda bir sinema makinesi ve beyaz perde de yoktu. Yaklaşık 2 saatlik film izleyicilere bir bilgisayar kasası, bir projeksiyon cihazı ve düğün salonun ses sistemi yardımı ile izletildi.
Filmin yönetmeni olan aynı zamanda asıl mesleği Müzik Marketçiliği olan Cuma Uğurlu yaptığı açıklamada, “İlçemizde bir sinema salonu bile yok. Ancak sinema tutkunu insanlar var. Biz bu projede bu arkadaşlardan bir bölümünü bir araya getirdik. Of’da bir çok cevher daha olduğuna inanıyorum. Bu cevherler zamanla ortaya çıkacaktır. Filmde rol alan ekip tamamen ilçe esnafından oluşuyor. Bir çoğu ilk kez kamera karşısına geçti. Hiçbirimizin bugüne kadar bir sineme tecrübesi yoktu” dedi.
BÜTÇESİZ FİLMDE HEDEF 1 MİLYON İZLEYİCİ
Uğurlu, filmin çekimleri için ellerinde hiç bütçe bulunmadığını da belirterek, “Bizim film için paramız yoktu. Ama bir hedefimiz vardı. İnanmış insanların bir araya gelmesi ile neler başarılabileceğini göstermek istiyorduk. Bu hedefimize ulaştığımıza inanıyorum. Filmimizi en az 1 milyon kişinin izlemesini isteriz. Ancak önce filmi sinemaya sokmamız gerekiyor. Bunun içinde ciddi bir rakama ihtiyacımız var. Böyle bir paramız yok. Ama sponsor bulursak filmimizi sinemaya taşımayı düşünüyoruz” diye konuştu.
Film için ilk kez kamera karşısına geçtiklerini belirten ilçe esnafı, “Daha önce böyle bir tecrübemiz olmadı. İlk kez kamera karşısına çıktık. Ancak bu işi sevdik. Güzelde bir film olduğuna inanıyoruz. Eğer bundan sonra teklifler gelince kabul etmeye hazırız” dediler.
Çok sayıda Oflu filmi ilgi ile izledi.
Of İlçesi’nde ki esnafların rol aldığı film 6 ayda çekildi. Oyuncuların tamamı esnaf olduğu için filmin çekimleri sadece Pazar günleri gerçekleştirilebildi. 40’a yakın amatör oyuncunun rol aldığı film Trabzon’dan Gürcistan’a kadar bir çok mekanda çekildi. Sıfır bütçe ile çekilen filmde ulaşım ve beslenme gibi giderler oyuncuların ceplerinden çıktı. Büyük bir özveri ile zoru başaran amatör ekip şimdi ise imkansızlıklar içerisinde çektikleri filmi sinemalarda oynatmanın yollarını arıyorlar.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNCEL
HALK SAĞLIĞI GÜNLERİ ÜCRETSİZ VE RANDEVUSUZ MUAYENE HİZMETİ SUNUYOR
BURSA
BURSA’DA FERMUAR SİSTEMİ İLE YOLU BÖYLE AÇTILAR
BURSA
Bereket Sofrası Fetih 1453 Camiinde Kuruldu
BURSA
TÜGİAD BURSA ŞUBESİ YENİ YILA “MERHABA” DEDİ
BURSA
Tüketim Limitlerini Aşanlar İçin Ne Değişecek? Son Kaynak Tedarik Tarifesi Neler Getiriyor?
ANKARA
Gözler ‘Merkez’in son kararında
ANKARA
Ticaret’in 2025 yılı idari para cezaları ‘Resmi’leşti
İZMİR
Maden ihracatçılarının 2025 ajandası şimdiden doldu
ANKARA
‘Enerji’nin 2025 cezaları netleşti!
ADIYAMAN
Adıyaman’da gerçeğini aratmayan soygun tatbikatı