Kategoriler

Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri için Edirne'de öğrenci seçme sınavı yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle başlatılan Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri için Edirne'de öğrenci seçme sınavı düzenlendi.

 Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle başlatılan Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri için Edirne'de öğrenci seçme sınavı düzenlendi.

Edirne Gençlik Merkezi'nde yapılan sınav, dörder seans halinde 800 öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Geleceğin teknoloji yıldızlarının yetiştirileceği proje için ter döken öğrenciler "e-sınav" yöntemiyle gerçekleştirilen seçme sınavında 100 dakikada 40 soruyu cevaplıyor.

Edirne Gençlik Merkezi Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri Koordinatörü Gökhan Ballıklıoğlu, AA muhabirine, atölyenin amacının geleceğin mühendislerini yetiştirmek olduğunu söyledi.

Eğitimlerin ücretsiz olduğunu belirten Ballıklıoğlu, "Çocuklarımız bizlerle 2 yıl boyunca elektronik, kodlama, robotik, yapay zeka, üç boyutlu tasarım ve üretim konularıyla ilgili eğitim alacaklar. Son senede gençlerimiz ulusal ve uluslararası yarışmalara gönderilerek toplamda 3 senelik bir eğitim alacaklar. Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesine önem veriyoruz." dedi.

Ballıklıoğlu sınav başvurularının 10 Haziran'a kadar devam edeceğini kaydetti.

Atölye programları ortaokul düzeyinde 4. ve 5. sınıftakilere, lise düzeyinde ise 8. 9. ve lise hazırlık sınıfı öğrencilerine hitap ediyor.

Edirne'de yazılı ve uygulama sınavını başarıyla tamamlayan 160 öğrenci 8 sınıf halinde 3 yıl boyunca ücretsiz eğitim hakkı kazanacak.

- Öğrenciler neler öğreniyor

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilere ilk 2 yılda robotik ve kodlama, havacılık ve uzay teknolojileri, yapay zeka, yazılım teknolojileri, mobil uygulama, tasarım ve üretim, enerji teknolojileri, ileri robotik, elektronik programlama ve nesnelerin interneti, siber güvenlik, nanoteknoloji ve malzeme bilimi gibi proje temelli dersler verilecek.

Son bir yılda ise öğrenciler, yatkın oldukları alanlarda takımlar halinde teknoloji temelli ulusal ve uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil edecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
BÜYÜK DÜŞÜNÜR YILDIRIM’DA ANILDI
GENEL
FIRST TEAM CHALLENGE'IN İLK TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BEYLİKDÜZÜ'NDE YAPILDI
BURSA
Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali, 14’üncü kez kapılarını açtı
BURSA
Nilüfer’de Yeni Yıl Festivali’nde eğlence ve alışveriş bir arada
BURSA
BAŞKAN KÖYBAŞI "BİRLİKTE, DAHA GÜÇLÜ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ!"
BURSA
Gençlik Bursa’da Yollarda’ projesi tüm hızıyla sürüyor
BURSA
Nilüfer Belediyespor’dan evinde rahat galibiyet
BURSA
Başkan Bozbey, görevdeki 9 ayını değerlendirdi
BURSA
BUSKİ’den sayaçlara ‘don’ uyarısı
BURSA
CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş: “Sosyal ve halkçı belediyecilik ile İnegöl’ü hak ettiği noktaya taşıyacağız”