Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, twitter’in hakaret içeren hesapları gizlemesiyle ilgili olarak, “Gazeteler yanlış yaptığında tekzip ediyorsa, televizyon nasıl düzenliyorsa, sosyal medya da bir iletişim ortamıdır. Yanlış yapıyorsa, yalan söylüyorsa, birine hakaret ediyorsa haksızlık yapıyorsa, yargı kararı olduğunda o haksızlığı gidermek durumunda. Şimdi twitter o hizaya geliyor” dedi.
Başbakan Yardımcısı Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam, AK Parti Grup Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Fatih Mehmet Erkoç’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Atalay, çözüm süreci, MİT Yasası ve twitter’in son aldığı kararlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti’nin Türkiye’de özgürlük alanlarını genişletmeye çalışan bir iktidar olduğunu ifade eden Atalay, daha açık bir toplum daha demokrat bir devlet yapısı oluşturmaya gayret ettiklerini belirtti. Sosyal medyada şahıslara hakaret etmenin ise özgürlük sayılamayacağını dile getiren Atalay, şöyle konuştu:
“Ama sosyal medya ortamında insanlara hakaret edilmesi, özel hayatlarının orada teşhir edilmesi gibi durumlarda da tabi yargıya götürdüler ve yargı bunların o ortamlardan çıkarılması kararını verdi. Biz de açıkladık, ‘twitter gelecek, ülkemizi muhatap alacak, yönetimi muhatap alacak burada görüşmeler yapacak, yargı kararlarımızı ciddiye alacak, eğer bir yargı kararı varsa o sayfayı kendi ortamından çıkartacak’ dedik. O zaman hiçbir sorunumuz yok. Nasıl yazılı medya bir gazete bir yanlış yaparsa ben tekzip ettiğimde düzeltiyorsa, dün de benim iki tane tekzibim yayınlandı iki gazetede bana atfedilen iki cümle vardı ‘yanlıştır’ dedim dün tekzip olarak yayınladılar. Televizyon nasıl düzeltiyorsa, sosyal medya da bir iletişim ortamıdır. Yanlış yapıyorsa, yalan söylüyorsa, birine hakaret ediyorsa, haksızlık yapıyorsa, yargı kararı olduğunda o haksızlığı gidermek durumunda. Şimdi Twitter o hizaya geliyor. Esasen bunu diğer ülkelerde uyguluyordu, bundan sonra ülkemizde de hiçbir sorun olmayacak.”
BDP’LİLER ŞİDDETTEN TAM OLARAK ARINAMADI
Bakan Atalay, bir gazetecinin çözüm süreci ve bu süreçte ölümlerin azalmasına ilişkin yönelttiği bir soruya ise, “Bu süreç hükümetimizin önündeki en önemli projelerden birisi” yanıtını verdi. Tüm hassasiyetle süreci devam ettirdiklerini kaydeden Atalay, şöyle devam etti:
“Gençlerimizin hayatının kaybolmadığı, şehitlerimizin gelmediği bir dönemi yaşıyoruz. Ülkemizde bu terör sorununu çözmek, bitirmek, kardeşliği, bütünlüğü sağlamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İnşallah bu yürüyecek. Biz bu konuda kendi içimizde sürekli değerlendirmeler yapıyoruz. Önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu seçimde ilk defa doğu ve güneydoğu bölgesi huzur içinde bir seçim yaşadı. Gerçi BDP’liler şiddetten tam arınamadılar. Yani seçimin belli noktalarında yine şiddetten medet umdular. Onlar ondan kurtulamıyorlar. Ama bölge halkı demokrasinin ne kadar önemli ve değerli olduğunu seçime katılımıyla, vesaireyle gösterdiler. Huzur içinde bir seçim yaşandı. Seçimin siyasetin sorunları çözmek için en değerli unsur olduğunu gördüler. Bu süreci bozmak isteyenler milletten büyük tokat yer. O bölge insanından büyük tokat yer. İnşallah biz de ona müsaade etmeyeceğiz. İyi bir diyalog içinde iyi bir çalışma içinde yürütüyoruz. Dileğimiz bundan sonra şehitlerimiz, gençlerimizin hayat kaybı olmasın. Bu huzur ortamı devam etsin.”
“MİT HEM DAHA RAHAT ÇALIŞIR, HEM DE HESAP VERİR HALE GELDİ”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) geçen MİT Yasasına ilişkin bir soruyu da cevaplandıran Atalay, ilk defa mitin nasıl çalışacağı ve neler yapacağının mecliste tartışıldığını söyledi. Atalay, “Bugüne kadar MİT’in çalışması kapalı bir alan, pek kimsenin bilmediği, meclisin haberinin olmadığı ve açık bir mevzuatla da yürümeyen bir alan gibiydi. İlk defa MİT’in nasıl çalışacağı, neler yapacağı mecliste tartışıldı, yasa ile tam bir hukuki zemin içerisine çekildi. Tam bir meşruiyet zemini kazandırıldı ve meclis denetimine alındı. Biliyorsunuz, mecliste yeni bir komisyon kuruldu. MİT’i, emniyet teşkilatını, jandarmayı ve Maliye Bakanlığı’nda mali denetim yapan MASAK’ı denetleyecek. Meclise gelecekler onlar, o komisyonda hesap verecekler. Bu yaptığımız düzenleme isabetli, iyi bir düzenleme ve Türkiye gibi büyük bir ülkeye yakışır bir düzenleme. Her büyük ülkenin güçlü bir istihbarat teşkilatı vardır. Biz de MİT’i bugün hem daha rahat çalışır, hem daha çok hesap verir hale getirmiş olduk” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Başbakan Yardımcısı Atalay, Bakan İslam, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’a madalya beratı ve yöreye özgü çeşitli hediyeler takdim ettiler. TBMM tarafından Kahramanmaraş’a verilen istiklal madalyasını da inceleyen Atalay ve beraberindeki heyet ziyaretin ardından kentten ayrıldılar.
ABDÜLHAMİD HAN’DA SABAH NAMAZI
Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Atalay ve beraberindeki heyet sabah namazını Türkiye’nin Cumhuriyet döneminde yapılan en büyük üçüncü camisi olan Abdülhamid Han’da kıldı. Burada kutlu doğum haftası nedeniyle yapılan duaya eşlik eden Atalay ve beraberindekiler, daha sonra camiyi inceleyip görevlilerden bilgiler aldı ve vatandaşlarla sohbet etti. Namazın ardından Bakan Atalay ve konuklara çorba ikramında bulunuldu.
Atalay’dan “twitter” Değerlendirmesi
Atalay’dan “twitter” Değerlendirmesi
EditorBaşbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, twitter’in hakaret içeren hesapları gizlemesiyle ilgili olarak, “Gazeteler yanlış yaptığında tekzip ediyorsa, televizyon nasıl düzenliyorsa, sosyal medya da bir iletişim ortamıdır. Yanlış...
Yorumlar