Kategoriler

ALLIANZ TÜRKİYE İLE ÇOCUKLARIN MOTTOSU HAREKET

Allianz Türkiye, sürdürülebilirlik stratejisinin rehberliğinde tasarladığı kurumsal sosyal sorumluluk programı “Allianz Motto Hareket”e start verdi. Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui, çocukların hareket ve spor yoluyla sağlıklı büyümelerine ve gelişim göstermelerine katkı sağlayacak “Allianz Motto Hareket” ile 8 yılda 7 bölgede 42 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Sigorta sektörünün lideri ve güçlü finans kuruluşu Allianz Türkiye, 7-12 yaş grubu çocukların hareket ve spor yoluyla sağlıklı büyümelerine ve gelişim göstermelerine katkı sağlayacak yeni kurumsal sosyal sorumluluk programı “Allianz Motto Hareket”i, düzenlediği bir basın toplantısıyla tanıttı. Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Sosyal İnovasyon Merkezi kurucusu, program koordinatörü Suat Özçağdaş, eğitim modüllerini geliştiren, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Levent İnce ve ekibinin yanı sıra program paydaşları Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Genel Sekreteri Şule Keskiner, Koruncuk Vakfı Genel Müdürü Ayşe Güveniş, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Genel Müdürü Sait Tosyalı ve Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizmi Proje Koordinatörü Necdet Ayaz da katıldı.

Allianz Motto Hareket; çocuklara yönelik sınıf içi ve sınıf dışı eğitim modülleri ile saha etkinliklerini içeren eğitim programı, sınıf öğretmenlerine yönelik burs desteği ile gönüllülük programından oluşan çok paydaşlı ve kapsamlı bir kurumsal sorumluluk projesi olarak tasarlandı. Projenin sınıf içi çalışmalarıyla çocukların spor ve hareket konusunda bilgi ve becerilerini artırmak, sınıf dışında farklı spor dallarıyla zenginleştirilmiş fiziksel aktiviteler gerçekleştirmek, saha çalışmaları ve açılacak iletişim platformlarıyla Allianz Türkiye çalışanlarını, acentelerini, tedarikçilerini ve müşterilerini, çocuklar ve aileleriyle buluşturmayı hedefliyor. Sekiz yıl sürmesi hedeflenen program sayesinde Allianz Türkiye spor ve hareket kültürünün toplumda yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı hedefleyerek programı “Motto Hareket Sahada”, “Motto Hareket Okulda” ve “Motto Hareket Şenlikte” uygulama alanlarına bölüyor.

Test çalışmaları başlayan “Motto Hareket Sahada” aktivitelerinin pilot uygulaması, 2018-2019 eğitim öğretim yılında EÇEV, Koruncuk Vakfı ve TEGV çocuklarıyla yapılacak. “Motto Hareket Okulda”, 2019-2020 öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle Yatılı Bölge Okulları’nda (YBO) devam edecek. Yine aynı kapsamda uygulanacak sınıf öğretmenliği burs desteği, 2020 yılı itibarıyla başlatılacak. Kurumsal sosyal sorumluluk programı, “Motto Hareket Şenlikte” aktiviteleriyle de programın topluma yaygınlaştırılması sağlanacak. Programın uygulandığı sivil toplum kuruluşları (STK) ve okullarda yılda iki defa çocukların ve Allianz Türkiye gönüllülerinin katılımıyla gerçekleştirilecek şenliklerin yanı sıra programın uygulandığı şehirlerde yılda bir defa da halka açık etkinlikler düzenlenecek.

Somersan Coqui: “Kurumsal sosyal sorumluluk programımızı oluştururken rehberimiz sürdürülebilirlik stratejimiz”

Toplantıda konuşan Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui, sigorta sektörünün ilk sürdürülebilirlik modelini uygulamaya alan şirket olduklarını hatırlatarak “Programımızı tasarlarken, sürdürülebilirlik modelimizin temelini oluşturan önleyici çözümler sağlama çerçevesinde düşündük. Amacımız çocukların sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunmak. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve uzmanlar, çocukların her gün en az 60 dakika fiziksel aktivite yapmasını öneriyor. Oysa araştırmalar, Türkiye’de 6-11 yaş grubu çocukların yüzde 58,4'ünün düzenli bir egzersiz yapmadığını gösteriyor. Bu gerçeklerden hareketle, paydaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz titiz bir çalışmayla, gelecek nesillerde spor ve hareket konusunda kültürel bir dönüşüm yaratmayı hedefleyen bir program geliştirdik. Allianz Grubu’nun ‘Gelecek Nesilleri Cesaretlendirmek’ misyonundan yola çıkarak merkeze çocuklarımızı aldık” dedi.

8 yılda 42 bin çocuğa ulaşacağız

Allianz Motto Hareket ile 8 yıllık bir perspektif oluşturduklarına dikkat çeken Aylin Somersan Coqui, “Çocuklarımıza sadece hareket becerisi kazandırmanın ötesine geçen, yaşamları boyunca kullanabilecekleri, karakter gelişimi, bağ kurabilme, aktif katılım ve özgüven becerilerini kazandıracak, akademik, sosyal ve duygusal özelliklerinin gelişimini sağlayacak bir modelle ilerleyeceğiz. 8 yılın sonunda 7 bölgede, 3 STK ve 105 YBO’da 42 bin çocuğa ve 41.550 aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca projenin ilerleyen aşamalarında sınıf öğretmenliği burs desteğini başlatarak; 63 ilde 69 üniversitedeki 4.050 sınıf öğretmeni adayına programımızla ilgili eğitim vereceğiz. Ataması yapılacak 735 sınıf öğretmeni adayına da spor ve eğitim setinin yanı sıra mesleğe hoş geldin bursu vereceğiz. Çalışanlarımızı ve 4000 acentemizi de gönüllü olarak programımıza dahil edeceğiz. 737 adet Motto Hareket Şenliği düzenleyeceğiz. Böylelikle programımızın ülke çapına yayılımına destek olacağız ” ifadelerini kullandı.

Allianz Motto Hareket Hakkında:

Sınıf dışı ve sınıf içi eğitimleri ile saha çalışmalarından oluşan program kapsamında çocuklara 16 hafta süresince her hafta 80 dakika spor ve hareket eğitimleri verilecek. Bu eğitimleri STK’larda gönüllüler, YBO’larda ise beden eğitimi öğretmenleri üstlenecek.

Sınıf içi çalışmalarda, çocukların spor ve hareket konusunda bilgi ve becerilerini artırmaya odaklanılacak. Vücudunu doğru kullanma, sağlıklı beslenme, sporda ilk yardım, takım çalışmasının önemi, empati, özgüven, spor kültürü, ilham veren sporcu hikayeleri ve sportmenlik gibi alanlarda verilecek eğitimlerle kültürel birikimlerine ve sosyal gelişimlerine katkı yapılacak.

Sınıf dışı çalışmalarda, çocukların farklı spor dallarıyla zenginleştirilmiş fiziksel aktiviteler gerçekleştirmelerini sağlamak hedeflenecek. Çocukların yaş ve gelişim özelliklerine uygun nitelikte çocuk atletizmi, cimnastik, sepet topu, bocce, doğada yön bulma ve tag ragbi gibi spor dallarıyla tanışmaları sağlanacak. Söz konusu sporların yapılabilmesi için STK ve YBO’lara olanaklarını geliştirecekleri altyapı desteği sağlanacak.

Saha çalışmaları ve kurulacak iletişim platformlarıyla, spor ve hareket kültürünün toplumda yaygınlaşmasına katkıda bulunulacak. Çocuklar, aileleri, Allianz Türkiye çalışanları, acenteleri, tedarikçileri ve müşterileri de sürece dahil edilerek ekosistem genişletilecek. Programın uygulandığı STK ve okullarda yılda iki defa çocukların ve Allianz Türkiye gönüllülerinin katılımıyla gerçekleştirilecek şenliklerin yanı sıra programın uygulandığı şehirlerde yılda bir defa da halka açık etkinlikler gerçekleştirilecek.

Burs desteğiyle, 63 ilde 69 üniversitede 4.050 sınıf öğretmeni adayına eğitim verilecek. Ataması yapılan 735 sınıf öğretmeni adayına da spor ve eğitim seti ile mesleğe hoş geldin bursu verilerek, hazırlanan eğitim modüllerinin yayılımına destek olunacak.

Gönüllülük programı kapsamında, projenin çeşitli aşamalarında gönüllü olarak yer almak isteyen Allianz Türkiye çalışanlarına, Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizm Koordinatörlüğü tarafından IAAF Çocuk Atletizmi antrenör eğitimi verilecek. Allianz Türkiye çalışanlarının ve acentelerinin programa gönüllü olarak dahil olması hedefleniyor.

Allianz Motto Hareket için yaratılan üç karakter Motto Hareket, Zıpır ve Kıpır, projenin tüm aşamalarında motivasyon sağlamak üzere çocuklara eşlik edecek.

Motto Hareket: Çocukların çok sevdiği, sevimli hareket canavarı Motto Hareket, çocukları zihinsel ve bedensel yönden hareket etmeye yönlendiriyor.

8 yaşında, yaramaz bir kız çocuğu olan Kıpır, büyüyünce çevre mühendisi olmak istiyor. Kıpır, doğaya aşık.

9 yaşında, oyun delisi olan erkek çocuğu Zıpır, ressam olup sergi açmanın hayalini kuruyor. Zıpır, hayvanlara aşık.

Toplu Fotoğraf Resimaltı Bilgisi: Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Pekel, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Genel Sekreteri Şule Keskiner, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Levent İnce, Koruncuk Vakfı Genel Müdürü Ayşe Güveniş, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Genel Müdürü Sait Tosyalı, Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui, Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizmi Proje Koordinatörü Necdet Ayaz, Sosyal İnovasyon Merkezi kurucusu, program koordinatörü Suat Özçağdaş, Allianz Türkiye Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Ofisi Direktörü Burçun İmir.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
TURNUVANIN KAZANANI DOSTLUK OLDU
ANKARA
ANKARA KALESİ’NE HASSAS DOKUNUŞ
BURSA
Bursa’dan Suriye’ye Yardım ve Kardeşlik Eli
BURSA
Bursa’da masal dünyasına renkli yolculuk
GENEL
HAVALİMANLARININ KAHRAMANLARI ARFF EKİPLERİ
BURSA
Sağlık Buluşmaları'nda deri sağlığı konuşuldu
BURSA
BÜYÜK DÜŞÜNÜR YILDIRIM’DA ANILDI
GENEL
FIRST TEAM CHALLENGE'IN İLK TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BEYLİKDÜZÜ'NDE YAPILDI
BURSA
Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali, 14’üncü kez kapılarını açtı
BURSA
Nilüfer’de Yeni Yıl Festivali’nde eğlence ve alışveriş bir arada