Kategoriler

9. ÇANAKKALE BİENALİ VE TRENDYOL SANAT İŞ BİRLİĞİYLE “TRENDYOL SANAT SOHBETLERİ” ÇANAKKALE’DE BAŞLADI.

9. Çanakkale Bienali’nin eş destekçisi Trendyol Sanat’ın “Trendyol Sanat Sohbetleri” kapsamındaki ilk söyleşisi Çanakkale’de StudioMAHAL’de sanatseverlerle buluştu. Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı, Sanat Yazarı, Küratör Marcus Graf’ın moderatörlüğünde Çanakkale Bienali Kurucu Direktörü, ÇOMÜ GSF Öğretim Üyesi Seyhan Boztepe, Çanakkale Bienali Kurumsal Küratörü Deniz Erbaş ve Multidisipliner Sanatçı Kaan Tanhan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Trendyol Sanat Sohbetleri”nde “Genç Sanatçılar ve Güncel Yapılar: Galeriler, Fuarlar ve Bienaller” başlığı üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi.

2008 yılından bu yana, farklı toplulukları günümüz sanatı etrafında Çanakkale’de bir araya getiren bir sivil girişim olan CABININ – Çanakkale Bienali İnisiyatifi tarafından düzenlenen Çanakkale Bienali’nin 9. edisyonu, bienalin eş destekçisi Trendyol Sanat’ın “Trendyol Sanat Sohbetleri”nin ilk durağı oldu. StudioMAHAL’de gerçekleşen Trendyol Sanat Sohbeti, katılıma ve etkileşime açık, tüm sanatseverleri kapsayan dinamiği ile ilgiyle takip edildi.

12 farklı ilde devam edecek Trendyol Sanat Sohbetleri, Anadolu'nun kültürel zenginliğini büyük şehirlere, büyük şehirlerin sanatsal dinamizmini ise Anadolu'ya taşıyarak sanatseverlerle buluşturmayı amaçlıyor. Trendyol Sanat Sohbetleri serisinin ilk buluşmasına Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı, Sanat Yazarı, Küratör Marcus Graf, Çanakkale Bienali Kurucu Direktörü, ÇOMÜ GSF Öğretim Üyesi Seyhan Boztepe, Çanakkale Bienali Kurumsal Küratörü Deniz Erbaş ve Multidisipliner Sanatçı Kaan Tanhan katıldı. Sanatı seven, özgün ve yaratıcı düşüncenin gücüne önem veren gençler ve her yaştan çağdaş sanat tutkunun ilgisiyle karşılaşan Trendyol Sanat Sohbeti’nde “Genç Sanatçılar ve Güncel Yapılar: Galeriler, Fuarlar ve Bienaller” konusunda ilham veren, geleceğe yol haritası olabilecek paylaşımlarda bulunuldu. Söyleşi, zengin bir deneyim paylaşımı alanı olarak dikkat çekti.

Söyleşinin moderatörlüğünü üstlenen Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı, Sanat Yazarı, Küratör Marcus Graf, “Trendyol Sanat platformu, genç sanatçılara dijitalde görünürlük kazandıran ve eserlerini daha geniş kitlelerle paylaşma fırsatı sunan benzersiz bir mecra. Trendyol Sanat Sohbetleri ise eğitim ve sanat paylaşımı açısından önemli bir girişim. Bu buluşmalar dizisi; sanatçıları, küratörleri, sanat tarihçilerini, sanat yazarlarını ve sanat yöneticilerini sanatseverlerle buluşturup çağdaş sanatın güncel estetik, formal ve kavramsal boyutlarını tartışarak, çağdaş sanatçının anlaşılmasına katkı sağlıyor. Günümüz sanatının önemli konuları üzerinde bir tartışma platformu oluşturuyor. Aynı zamanda, sanat dünyası ile halk arasında önemli bir köprü kurarak sanatın yaygınlaşmasına, görünür kılınmasına katkıda bulunuyor” dedi.

Çanakkale Bienali Kurucu Direktörü, ÇOMÜ GSF Öğretim Üyesi Seyhan Boztepe, Marcus Graf’ın zihin açıcı sorularıyla 20 yıla yaklaşan Çanakkale Bienali’nin hafızası, özgünlüğü ve 9. edisyonuyla ilgili bilgiler aktardı. Eğitimci, sanatçı ve bienal direktörü kimliğiyle genç sanatçıların güncel eğilimleriyle ilgili gözlemlerini paylaştı. Çanakkale Bienali’nin 9. edisyonunun artık bienali genç kuşak sanat profesyonellerine ve sanatçılara devretmek yönünde oluşturulan stratejinin yeni bir halkası olduğunun altını çizdi.

Söyleşinin bir diğer katılımcısı Çanakkale Bienali Kurumsal Küratörü Deniz Erbaş ise Marcus Graf ile Türkiye sanat ortamında “genç sanatçı” olmanın tarihsel süreçleri, değişen dinamikleri ve gelecek vizyonları, sanatın sembolik değeri ile değişim değeri arasındaki ilişkide sanat ortamındaki kurumsal yapılar üzerine ortak deneyimlerini aktardılar. Erbaş söyleşi ile ilgili olarak “Çanakkale Bienali İnisiyatifi olarak, hayata geçirdiğimiz çağdaş sanat odaklı etkinlikler ve projelerle son yıllarda gençlerin aktif katılımını önemsiyoruz ve tam da bu noktada Trendyol Sanat’ın genç sanatçılar için açtığı mecrayı anlamlı buluyoruz. İstanbul dışındaki genç sanatçıların gelişimlerine dönük olarak kurgulanan Trendyol Sanat Sohbetleri’nin 9. Çanakkale Bienali’nde başlamış olmasından dolayı da çok mutluyuz” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
TURNUVANIN KAZANANI DOSTLUK OLDU
ANKARA
ANKARA KALESİ’NE HASSAS DOKUNUŞ
BURSA
Bursa’dan Suriye’ye Yardım ve Kardeşlik Eli
BURSA
Bursa’da masal dünyasına renkli yolculuk
GENEL
HAVALİMANLARININ KAHRAMANLARI ARFF EKİPLERİ
BURSA
Sağlık Buluşmaları'nda deri sağlığı konuşuldu
BURSA
BÜYÜK DÜŞÜNÜR YILDIRIM’DA ANILDI
GENEL
FIRST TEAM CHALLENGE'IN İLK TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BEYLİKDÜZÜ'NDE YAPILDI
BURSA
Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali, 14’üncü kez kapılarını açtı
BURSA
Nilüfer’de Yeni Yıl Festivali’nde eğlence ve alışveriş bir arada