Kategoriler

Huawei Test Otomasyon Platformu TÜBİTAK tarafından onaylandı

- Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi'nde görev alan Türk mühendisler, yazılım alanında farklı protokolleri destekleyen ve kullanıcılara uçtan uca fonksiyon ve iş yükü test yeteneği sağlayan Test Otomasyon Platformu'na imza attı

İSTANBUL (AA) - Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, BT sektöründe farklı bir çözüm olan Test Otomasyon Platformu'nu (TAP) hayata geçirdi.

Huawei'den yapılan açıklamaya göre, TAP, büyük ölçekli yazılım sistemlerinin geçerliliğini doğrulayabilirken, sistemlerde yer alan bağımsız alt katmanların yarattığı dezavantajları ortadan kaldırarak çapraz etki alanı etkileşimi özelliği ile de öne çıkıyor.

Test Otomasyon Platformu ile "Sürükle ve Bırak" test senaryoları, test adımları için komut dosyası desteği, test durumunun takip ve çizelgelenmesi, birbirini takip eden ya da tekrar eden test adımlarını yaratma, zamanı bağlı test adımlarının koşturulması ve toplu test yürütme desteği avantajları da sağlanıyor.

TAP'nin komut dosyası desteği (JavaScript) özelliği, test mühendislerinin karmaşık işletme senaryolarını kolay bir şekilde, ileriki uygulamalarda zaman kazandırabilecek otomatik test senaryolarına dönüştürmelerini de sağlıyor.


- "Geliştirici şirketler, TAP platformundan faydalanabilecek"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Direktörü Hüseyin Hai, şunları kaydetti:

"Yazılımını verimli bir şekilde test etmesi gereken geliştirici şirketler, TAP platformundan faydalanabilecek. TAP, yalnızca işletme maliyetlerini düşürmekle kalmıyor, aynı zamanda en son test ve doğrulama teknolojilerine ulaşılmasını sağlayarak bağımsız alt katmanların dezavantajlarını da ortadan kaldırıyor. Test Otomasyon Platformu, kullanıcıların birden fazla uygulamaya ayrı ayrı erişmelerini ve yatırım yapmalarını, katma değerli olmayan adımların ise devreden çıkarılmasını sağlıyor."

Test Otomasyon Platformu, TÜBİTAK 1501 Destek Programı'nın da önemli bir parçası haline geldi. TÜBİTAK, hem bilgi birikimi hem de finansman açısından programı destekleyen kurumlar arasında yer alacak. Huawei, bu süreçte TAP'ye makine öğrenme yeteneği ekleyerek platformun özelliklerini de geliştirmeyi hedefliyor. Huawei Türkiye, bu amaçla Python programlama dili ile makine öğrenimi ve büyük veri gibi ileri teknolojiler alanında yetenekli mühendisleri de kadrosuna katmaya devam ediyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Başkan Deviren öğretmenleri unutmadı
BURSA
Osmangazi Belediyesi’nden Hasan Ali Yücel sempozyumu
BURSA
Raf ve kasa arasındaki fiyat farkı zabıtaya takıldı
BURSA
MUDANYA ÜNİVERSİTESİ VE DOSABSİAD’DAN LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE GÜÇ BİRLİĞİ
GENEL
En pahalı muz! Duvara bantlı ama rekor fiyata satıldı!
ANKARA
Denetimler sıkı olacak! 1 Aralık’ta başlıyor…
SAKARYA
Kuvvetli yağışa karşı Sakarya SASKİ teyakkuza geçti
BURSA
İstanbul Bursa’ya indi!
DÜZCE
Düzce’de hastaneye giden hükümlü firar etti
MANİSA
İklim krizi su kaynaklarını vurdu