Kategoriler

'5 yılda 12 bin melek yatırımcı potansiyeli var'

Dünya Melek Yatırım Forumu Başkanı Altuntaş, "Şu anda 445 melek yatırımcımızın 512 milyon avroluk yatırımı var. Türkiye'nin önümüzdeki 5 yılda 12 bin melek yatırımcıya sahip olma potansiyeli var." dedi.

 Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF) Başkanı Baybars Altuntaş, melek yatırımcıların Türkiye’de 512 milyon avroluk yatırım yaptıklarını belirterek, “Şu anda 445 melek yatırımcımız var. Türkiye'nin önümüzde 5 yılda 12 bin melek yatırımcıya sahip olma potansiyeli var." dedi.

Altuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki WBAF 2018 Dünya Kongresi'nde yaklaşık 75 ülkeden 250 milyar dolarlık sermayeyi yöneten yatırımcıların bir araya geldiğini ve melek yatırım ekosisteminin masaya yatırıldığını söyledi.

Melek yatırımcıların ortamdan memnun kaldıklarını ve gelecek yıl tekrar İstanbul’da buluşmak için karar aldıklarını anlatan Altuntaş, yabancı melek yatırımcıların, Türkiye'deki yeni girişimcilere finansman desteğinin yanı sıra know-how ve rehberlik hizmeti de verebileceklerini aktardı.

Türkiye’de 5 yıl önce melek yatırımcılık konusunda mevzuat olmadığını anlatan Altuntaş, "Bugün Türkiye melek yatırımcılardan 512 milyon avroluk yatırım aldı. Şu anda 445 melek yatırımcımız var. İngiltere’de 12 bin melek yatırımcı var. Türkiye'nin önümüzde 5 yılda 12 bin melek yatırımcıya sahip olma potansiyeli var. Türkiye şu anda Avrupa’nın beşinci büyük start-up pazarı. Bizden önce Almanya, İngiltere, Fransa ve İspanya var." diye konuştu.

Altuntaş, melek yatırımcının 5-7 yıl içinde parasını geri alması gerektiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’deki melek yatırımcıların, dışarıdaki melek yatırımcılarla üçüncü ülkelerde yatırım yapması çok konuşulan bir şey. İstanbul, konumu itibarıyla bu işin dünyadaki en iyi adresi gözüküyor. Örneğin İngiliz melek yatırımcı ile Türk melek yatırımcının birlikte Kahire’de yatırım yapması süper olur. Zaten bu ekosistem de bunu sağlamak için var. Yabancılar için Türkiye gerçekten büyük bir fırsat. WBAF Dünya Kongresi'ne 75 ülkeden bin 200'den fazla kişi geldi. Güvenlik ve benzeri gerekçelerle iptal eden kimse olmadı."

Genç girişimcilere de tavsiyelerde bulunan Altuntaş, şunları kaydetti:

"Bir kere şuna karar verin: İşimi mi kuracağım, iş mi bulacağım? Eğer iş kuracaksa erkenden kurmalı. Zaman geçtikçe insanların kaybedecekleri şeyler oluyor. İş fikrinize güveniyorsanız, önce sat sonra harca modeline göre de iş modelini geliştirin. Benim girişimcilerde gördüğüm önce harcayıp sonra satmaya çalışan bir model geliştiriyorlar. Kahve fabrikası yapmak istiyorsam, kahve satmaya şimdiden başlamam lazım. Ondan gelecek parayla da yatırımı finanse etmem lazım."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Gemlik'te belediye-muhtar işbirliği sürüyor
BURSA
Nilüfer Belediyesi ve BUÜ’den sürdürülebilir geleceğe yatırım
GENEL
Mehmet Atmaca’dan Sert Eleştiri: "Bu Kanun Belediyeleri Devre Dışı Bırakıyor!"
BURSA
Karadağ’daki yatırım ve iş fırsatları ele alındı
BURSA
Büyükşehir’in 2025 yılı bütçesine onay
BURSA
Kant’ın güzel ve yüce kavramı BUSİAD’da konuşuldu
BURSA
BURSA'LI YÜSRA TÜRKOĞLU ÖLÜMÜNE İHMALLER ZİNCİRİ Mİ NEDEN OLDU?
GENEL
Scudo yeni gövde tipi ve motor seçeneği ile satışa sunuldu
GENEL
Alfa Romeo’dan yeni bağlantılı araç teknolojisi “Link”
BURSA
Tarım Peyzaj AŞ sahaya indi… Bursa tarımda lider şehir olacak!