Kategoriler

DÖRT MEVSİM ULUDAĞ BAKAN EROĞLU ULUDAĞ BİZİM DAVOSUMUZDUR.

 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu Manşetx e konuştu.

ü Uludağ Milli Parkı yaz- ilkbahar ve sonbahar sezonlarında günübirlik, kampçılık, yürüyüş, bisiklet aktivitelerine ev sahipliği yapmaktadır. Kış sezonunda ise özellikle kayak aktiviteleri sebebiyle ziyaretçi açısından öne çıkdığını belirterek şöyle dedi.

ü “Ülkemizin ilk kayak merkezi olan Uludağ Milli Parkı’nın yabancı turistler açısından tercih edilebilmesi ve dört mevsim boyunca ziyaretçi ağırlayabilmesi maksadıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın uhdesinde 5-6 Ocak 2018 tarihlerinde Uludağ’da bir çalıştay düzenlenmiştir.

ü Çalıştaya Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Üniversiteler gibi ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sektör temsilcileri ile sivil toplumdan da temsilciler katılmıştır”dedi.

ü Eroğlu”Çalıştayda Uludağ’ın geleceğinin yol haritasını belirlemek maksadıyla 7 adet oturum gerçekleştirildi. Bu oturumların konularını ise “Uludağ Yönetim Modelinin Belirlenmesi, Uludağ’ın Marka Değerinin Artırılması ve Pazarlama Stratejisi,Uludağ Turizm Çeşitliliğinin Arttırılması,Turizm Tesisleri ve İşletmelerinin Geliştirilmesi,Uludağ Altyapı Hizmetlerinin Güçlendirilmesi,Uludağ Milli Parkı’nın Korunması, Geliştirilmesi ve Sürdürülebilir Kullanım Stratejileri,Uludağ Milli Parkı’nda Spor Aktivite Alanlarının Geliştirilmesi” başlıkları oluşturdu.”dedi.

ü Bakan Eroğlu Çalıştay sonucunda alınan kararları şöyle açıkladı.

ü Uludağ’ın Sağlık Turizm Merkezi, Kongre Turizm Merkezi, Tabiat Turizm Merkezi ve Spor Merkezi yapılması kararlaştırılmış,.

ü Bu doğrultuda pazar araştırması yapılarak hedef kitlenin belirlenmesi, pazar çeşitliliği ile ürün çeşitliliği göz önünde bulundurularak “stratejik plan” ve yıllık “Uludağ tanıtım etkinlik planı” oluşturulması benimsenmiştir. Uludağ’ın

yurtdışı tanıtımlarda yerini alması ve etkin bir şekilde tanıtılması kararlaştırılmıştır.

ü Ayrıca Uludağ için konaklama, ulaşım, faaliyet bilgilerinin ve ücretlerinin ulaşılabildiği tek bir internet sitesi ve mobil aplikasyon oluşturulması için çalışma yapılacak.

ü Turizm çeşitliliğinin artırılması ve bu yönde ekoturizme, sağlık turizmine ve kongre turizmine yönelik olarak mevcut kapasitenin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapılacak.

ü Suni kar seçeneğinin değerlendirilerek sezonun uzatılması ile yeni ve uzun bir pist hususunda seçeneklerin değerlendirilmesi sağlanacak.

ü Yine aynı şekilde teleferik hattının uzatılması ve yaz aylarında yaşanan su problemi konularında çalışmalar yapılacak.

ü Sporcuların konaklayabileceği sporcu kamp ve eğitim merkezleri yapılması, Profesyonel futbol takımlarının kamp yapabilmesi için uygun alanların belirlenmesi için faaliyetler yürütülecek.

ü İhtiyaca uygun olarak otopark kapasitesinin artırılması ve trafik probleminin çözümü için giriş kapısı sayının artırılması yönünde çalışmalar yapılacaktır.”dedi.

Bakan Eroğlu Uludağ’a Yapılan Yatırımları şöyle özetledi.

· 2010-2017 yılları arasında Oteller Bölgesindeki turizm tesislerinde Bakanlığımızca yaklaşık 30.000 metrekare Onaylı Projelere ve Ruhsata aykırı inşaat fazlalıklarının yıkımı yaptırılmıştır.

· Ayrıca dönüşüm projesi kapsamında yaklaşık 41.000 metrekare kamuya ait (DSİ, DKMP, Etibank, Karayolları, Başbakanlık, Mahalli İdareler Birliği, Gençlik ve Spor, Hava Kuvvetleri Tesisi) tesislerin yıkımı gerçekleştirilmiştir.

· Uludağ Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Planı kararları gereğince 1. ve 2. Gelişim Bölgelerinde kayak alanlarının ve mekanik tesislerin uluslararası

standartlara kavuşturulması ve pistlerde güvenliğin sağlanması maksadıyla hazırlanan Kayak Ana Planı yürürlüğe girmiştir.

· Ayrıca Çobanakaya ve Sarıalan mevkiinde 75 adet kır evi ile 200 adet orman köşkü yapılmıştır.Diğer yandan Giriş Kontrol Ünitesi, yağmur barınakları, çocuk oyun grupları, tuvaletler, kamelyalar, çeşmeler, ziyaretçi merkezleri, hızlı geçiş için HGS sisteminin oluşturulması, yangınlar için ilk müdahale aracı, yönetim merkezi, alt yapı çalışmaları, kar müdahale aracı, su isale hattı gibi birçok çalışma da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Uludağ Milli Parkı içerisinde tamamlanmıştır.

Uludağ’da 14 Tesisin Temelini attıklarını belirten Eroğlu;

· 05.01.2018 tarihinde Uludağ’da yapılması planlanan ve içinde özel sektör tarafından inşa edilecek otellerin de bulunduğu 14 tesisin temelini attık.

· Temeli Atılan tesislerin toplam yatırım bedeli 184 milyon liradır.

· Temeli atılan tesislerin en önemlilerinin başına Kirazlıyayla Hayat Boyu Eğitim Merkezi Tesisi (Sanatoryum) Restorasyonu gelmektedir ve toplam yatırım bedeli 102 milyon liradır.

· Merasimde dönüşüm projeleri kapsamında kamu hizmet birimlerini bir araya toplayacak olan Karayolları tesisi, İtfaiye Binası ve Sağlık Ünitesi’nin de temeli attık.

· Ayrıca Uludağ’da hizmet kalitesini artırmak maksadıyla Uludağ Milli Parkı Kirazlıyayla’da Bulunan Mevcut Tesislerin İkmali, Uludağ Milli Parkı Alan Düzenleme, Uludağ Milli Parkında Otopark ve WC YapımıileUludağ Milli Parkı Sıhhi Tesis Kompleksi Yapımı projelerinin de temeli attık.

· Aynı merasimde Uludağ Milli Parkı’nın enerji ihtiyacını karşılamak üzere Enerji Nakil Hattı Yapımı ile çevre ve biyolojik çeşitlilik ile barınakta bulunan hayvanların bakım ve tedavilerinde lojistik hizmetlerin aksamasını önlemek için Ovakorusu Ayı Barınağı Sanat Yapısı ve Yol Üst Yapım İşi projelerinin temeli de attık.

· Diğer yandan toplu temel atma merasiminde tarafımdan özel sektörün inşa ettiği Olympos Flora Resort Otel, Anka Otel, Seba Otel, Trend Life Otel ve Alkoçlar Günübirlik Tesis temellerini beraber attık”dedi..

Yorumlar