Kategoriler

Türk-İş Bursa Bölge Temsilciliği: Geçinemiyoruz

Türkiye'nin 81 ilinde Türk-İş Bölge Temsilcilikleri'nde gerçekleşen basın açıklaması, Türk-İş Bursa Bölge Temsilciliği tarafından Şehreküstü Meydanı'nda gerçekleştirildi.

"GEÇİNEMİYORUZ, ZORDAYIZ"

Türk-İş Bursa Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer basın açıklamasını gerçekleştirdi. Biçer, "Biz bu alanlara 'Geçinemiyoruz' diye indik. Aldığımız parayla pazar ihtiyaçlarımızı karşılayamadığımız, çiftçilerimizin malını pazarda alamadığımız için çıktık. Zordayız, geçinemiyoruz" açıklamalarıyla söze başlası. Biçer, "Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi gibi sorunlar başta olmak üzere toplumun yaşam şartlarını ağırlaştırmaktadır. Halkımız geçim sıkıntısıyla mücadele ediyor. Bir an önce harekete geçilmesi gerektiği için toplandık" dedi. 

"İŞÇİNİN GEÇEBİLECEK DURUMU KALMADI"

Biçer, "İşçinin geçinebilecek durumu kalmadı. Kiralar arttı, insanlar az parayla yaşamak zorunda kalıyor. Tepeden tırnağa her şete her gün zam gelmeye devam ediyor. Önümüzdeki ay okullar açılacak. Eğitim masrafları dayanılmak biz hal aldı. Ebeveynler, çocukların eğitim masrafını düşünmekten helak oldu. İşçinin, emeklinin, yoksulun emeği yerinde saydı" şeklinde konuştu. 

"TASARRUF, ÇALIŞANIN HAKLARINI ELİNDEN ALARAK OLMAZ"

Türk-İş Bursa Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer açıklanan enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "İşçi ve emeklinin maaşları durumu zor hale getirmektedir. İşverenlerin payı her geçen gün artmaktadır. Gelir adaleti hızla bozulmaktadır. Bu işsizlik, daha da artacaktır. Enflasyonu düşürmek için fedakarlık etmelerini beklemiyoruz. Tasarruf çalışanın haklarını elinden alarak değil, kamudaki israfın engellenmesiyle sağlanmalıdır" dedi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
GÜRSU’NUN YETENEKLİ KRAMPONLARI EĞİTİLECEK
BURSA
Kitap Limanı’nda edebiyat, basın ve spor konuşuldu
BURSA
Başkan Bozbey, "Kreşlerimizin sayısını çoğaltmayı hedefliyoruz"
BURSA
BURSA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ZORBALIĞA KARŞI GÜÇLÜ ADIM
BURSA
NİLÜFER’DE SOKAKLAR ÇOCUKLAR İÇİN DÖNÜŞÜYOR
İSTANBUL
BATTALGAZİ MAHALLESİ İTFAİYE İSTASYONU’NU HİZMETE AÇTI
BURSA
ALZHEİMER HASTALARININ HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRACAK İŞ BİRLİĞİ
GENEL
ANKARA’YA DÜNYA ÇAPINDA ONUR: MANSUR YAVAŞ, “YEŞİL ENERJİ ÖDÜLÜ”NÜ ALDI
GÜNCEL
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
BURSA
BTSO Üyeleri Frankfurt’ta Sektördeki Dönüşüme Odaklandı