Kategoriler

CHP PM üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’dan giyim yardımı soruları

Sarıbal’ın Tarım ve Orman Bakanlığı personeline yapılması gereken giyim yardımına ilişkin aksaklıkları sorduğu önergeyle gündeme getirdi.

Sarıbal’ın Tarım ve Orman Bakanlığı personeline yapılması gereken giyim yardımına ilişkin aksaklıkları sorduğu önerge şöyle:

2022-2023 Yıllarını kapsayan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına İlişkin 6. dönem toplu sözleşmesini 9. Bölümde bulunan 26. Madde uyarınca:

Tarım ve Orman Bakanlığının taşra teşkilatı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlarının taşra teşkilatında istihdam edilen personelden; yapmış olduğu hizmetin gereği olarak, veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda, yem ve su ürünleri kontrol hizmetleri ile insan, hayvan ve bitki sağlığı ile av ve yaban hayatının korunması, biyolojik kaçakçılık ve kaçak avcılıkla mücadele, orman yangınları ile mücadele işlerinde görev yapanlara görev esnasında giyilmesi gereken koruyucu giyim ve donanım malzemesi ayni olarak verilir. Giyim ve donanım malzemelerinin standartları, hangi personele ne kadar süreyle verileceği ve nasıl muhafaza edileceği hususları ile bu malzemelerin kullanımına ilişkin usul ve esaslar ilgili kurum veya kuruluş ile hizmet kolunda yetkili sendika tarafından birlikte belirlenir.

Buna göre;

  1. Koruyucu giyim yardımının anılan sözleşmeye göre bugüne dek hangi tarihlerde yapılması planlanmış ve hangi tarihlerde yapılmıştır?
  2. Sözleşme 2022’den itibaren yürürlüğe girmişken ilk yardımların 2023 sonunda yapılmış olmasının nedeni nedir?
  3. 2024 yardımlarının yapılması planlanan tarih olan Eylül ayında herhangi bir yardım gerçekleşmiş midir? Gerçeklememiş ise sebebi nedir ve ne zaman yapılması planlanmaktadır?
  4. Taraflar gecikmeler ile ilgili bilgilendirilmekte midir ya da tarafların gecikmeler ile ilgili detaylı bilgi alabileceği organlar hangileridir?
  5. Giyim yardımı ihalesinin şartları nelerdir? Hangi firmalar ne bedel karşılığında hangi hizmetleri hangi vadeler için taahhüt etmişlerdir?
  6. Bugüne dek kaç ihaleye kaç firma girmiş, ihalelerin neticeleri nasıl olmuştur?
  7. Taraflar ihaleye ilişkin detaylara açık kaynaklardan erişebilmekte midir? İhale hakkında Bakanlığınızın bilgilendirmeleri söz konusu mudur?
  8. Bugüne dek bu ihaleleri alan firmalar, ihale şartlarını yerine getirmiş midir? Gecikmelerin firma yetersizlikleri kaynaklı olması söz konusu mudur? İhale şartlarına uymayan firmaların ihaleyi alması mümkün müdür? İhale şartlarının yerine getirilmemesi durumunda yaptırımlar nelerdir?
  9. İhaleyi alan firmanın ilgili malzemeler için üçte bir fiyat verdiği, buna rağmen kendi web sayfalarında bu ürünlerin o fiyattan alınamadığı bilgisi doğru mudur?
  10. Yardımların aksamasının tasarruf tedbirleri ile ilgisi var mıdır?
Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Kadınlar, toplumsal eşitsizliğe ve şiddete karşı sesini yükseltiyor
BURSA
Tarihi Kentler Birliği’nden Osmangazi Belediyesi’ne ödül
BURSA
İnegöl belediyesi 8. Kitap fuarı başladı
BURSA
Bursa’da müzeleri bir günlüğüne çocuklar yönetti
BURSA
GÜMRÜK KAPILARINDAKİ “SİSTEM ZULMÜ” TBMM GÜNDEMİNDE!
BURSA
Gemlik'te sağanak taşkınına Başkan müdahalesi
BURSA
Büyükşehir, karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor
BURSA
Kar Yağışı Sonrası Ekipler Sahaya İndi
BURSA
Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu’nda yeni başkan Erol Bodur seçildi
BURSA
YILDIRIM’DA 42 YILLIK ÖĞRETMEN ALKIŞLARLA EMEKLİLİĞE UĞURLANDI