Kategoriler

BURSA’DA 677 BİN ÖĞRENCİ İÇİN İLK DERS ZİLİ ÇALDI

2024 - 2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk sunumu ile başladı.

2024 - 2025 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Açılış Programı münasebetiyle düzenlenen çelenk sunma töreni Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk takdimi ve İstiklal Marşının okunması ile sona erdi.

Çelenk sunma töreninin ardından 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk gününde Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve il protokolünün katılımıyla Mehmet Torun Özel Eğitim Meslek Okulu’nda açılış programı düzenlendi.

677 bin öğrencinin ders başı yaptığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu: ”Sayın Valimizin talimatıyla eğitim öğretim yılı açılışına yetiştirdiğimiz yeni 318 derslik ve 10 okulumuzla bu senemize başlamış olduk. Bu yıl okullarımızda dinamik bir değişim süreci içerisinde olacağız. Bütün öğretmenlerimizle beraber Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin uygulandığı bir eğitim öğretim yılı içerisinde mesaimizi sergileyeceğiz. Yalnızca bilginin aktarımıyla sınırlı kalmayan erdemli ve yetkin bireyler yetiştirmeyi amaçlayan, sadeleştirilmiş, güncellenmiş ve kolaylaştırıcı yönleriyle yeni imkan, fırsat ve kolaylıklar ortaya çıkaran bir eğitim anlayışı bu yıl temel alınacak. Yine bu yıl uygulamaya konan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ile mesleki eğitimi sektörün ihtiyaç duyduğu alanda geliştireceğiz ve mezunların istihdamını bu doğrultuda kolaylaştırıp çoğaltmış olacağız. Bugün okullarımızdaki ilk dersimizde, bağımsızlık ve vatan kavramlarının önemini bir kez daha anlatmak amacıyla Çanakkale'den Gazze'ye vatan savunması ve bağımsızlık mücadelesi konusu işlenecektir. Sayın Valimize teşrifleri için, değerli misafirlerimize katılımları için teşekkür ediyorum. Eğitim öğretim yılının ülkemiz, milletimiz ve Bursa'mız için hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.
 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Mehmet Torun Özel Eğitim Meslek Okulu’nda 4. sınıf öğrencisi okula yeni başlayan öğrenciye çiçek takdim etti. Program sonunda Vali Ayyıldız ve beraberindekiler okulu gezerek öğrencilerle sohbet ettiler.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
GÜRSU’NUN YETENEKLİ KRAMPONLARI EĞİTİLECEK
BURSA
Kitap Limanı’nda edebiyat, basın ve spor konuşuldu
BURSA
Başkan Bozbey, "Kreşlerimizin sayısını çoğaltmayı hedefliyoruz"
BURSA
BURSA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ZORBALIĞA KARŞI GÜÇLÜ ADIM
BURSA
NİLÜFER’DE SOKAKLAR ÇOCUKLAR İÇİN DÖNÜŞÜYOR
İSTANBUL
BATTALGAZİ MAHALLESİ İTFAİYE İSTASYONU’NU HİZMETE AÇTI
BURSA
ALZHEİMER HASTALARININ HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRACAK İŞ BİRLİĞİ
GENEL
ANKARA’YA DÜNYA ÇAPINDA ONUR: MANSUR YAVAŞ, “YEŞİL ENERJİ ÖDÜLÜ”NÜ ALDI
GÜNCEL
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
BURSA
BTSO Üyeleri Frankfurt’ta Sektördeki Dönüşüme Odaklandı