Kategoriler

BURSA MAHMUT CELALETTİN ÖKTEN İMAM HATİP ORTAOKULUNDAKİ KAPI KIRILMASI OLAYIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Okulumuzda 2023 yılında göreve başlayan Doğa KAYCI, okul öncesi bölümümüzden sorumlu müdür yardımcısı olup, daha önce okulumuzda müdür yardımcısı odası olarak kullanılan bir oda, kendisine tahsis edilmiştir.

Ancak odanın şartlarını beğenmeyip okul öncesi birimimizde ,içinde okul öncesi öğretmenleri tarafından kullanılan bir tuvalet olan odanın kendi kullanımına verilmesini istemiştir. Öğretmenlerin mağduriyetine sebep olacağı için bu istek başka bir odanın tahsis edilmesi yoluyla çözülmüştür.

">//

Fakat okul öncesi birimindeki odaya okul müdüründen izinsiz bir şekilde yerleşmiş ve yine okul müdüründen habersiz bir şekilde odanın kapısının anahtarını değiştirmiştir.

11 Eylül 2024 Çarşamba sabahı ise Doğa KAYCI’ya hitaben resmi yazı yazılmış ve hem odayı boşaltması hem de anahtarı teslim etmesi istenmiştir. Fakat Doğa KAYCI, okul müdürünün bu talimatlarını yerine getirmemiştir

Okul müdürü, odanın içindeki tuvaletin okul öncesi öğretmenlerinin kullanımına açılması için , elektrik teknisyeni ve yardımcı personelden kapıyı açmalarını istemiş, yardımcı personel , adeta işbirlikçi edasıyla kameraya karşı şov yapmıştır. Basit aletlerle açılabilecek bir kapıyı tekmeleyerek, algı oluşturmak isteyen müdür yardımcısına malzeme vermiştir.

12-13 Eylül 2024 tarihlerinde raporlu olan Doğa KAYCI, 16 Eylül 2024 tarihinde yeni odasında hizmet vermeye başlamıştır.

Ancak olayı tırmandırmak istediği için bir hafta sonra, 19 Eylül 2024 Perşembe günü, adı geçen müdür yardımcısı yaşanan olayları ilgili mercilere resmi kanallarla şikayet etmek yerine ,aynı gün sendikası ve destekçileri okul önünde basın açıklaması yapmış, çektiği videoyu algı operasyonu yapmak için izinsiz bir şekilde, çarpıtarak ,basına yaymış, medyada dolaşıma sokmuştur. Hatta ‘tekmeci okul müdürü ‘ başlığıyla birçok vatandaşımız tekmeyle şov yapan yardımcı personelin, okul müdürü olduğunu zannetmiştir.

Adı geçen müdür yardımcısını okulumuz öğrencileri okul koridorlarında karşılaştığı başörtülü öğrencileri aşağılayıp sözle taciz etmesiyle tanımaktadır. Okulda elektrik kesildiğinde ‘Hadi okuduğunuz Kuran şimdi sizi aydınlatsın’ diyerek dini her türlü değere düşmanlığını alenen sergilemekten çekinmemiştir. İmam Hatip Ortaokulunu seçerek gelmiş öğrenci ve velilere ‘Bu okulda akademik dersler yok sadece hocalık öğretiyorlar’ şeklindeki ifadelerle velilerin tercihlerinde yönlendirmeler yapmıştır. Kendisine okul müdürünün mobing uyguladığını iddia eden Doğa KAYCI, her fırsatta küçücük çocuklara mobing uygulamış, kişisel tercihlerini öğrencilere dayatmıştır.

Malum olay Sayın Cumhurbaşkanımızın da “28 Şubatı hortlatmaya çalışanlar var “ ifadesiyle örtüşen zamanlamayla planlı bir senaryonun hayata geçirilmesinden ibarettir. Başörtülü imam hatip öğrencilerini görmeyi ve Fetöden alınan okul binasını içine sindiremeyen, bazı odaklar İmam Hatiplere ve onlara hizmet edenlere düşmanlıklarını her fırsatta eyleme dönüştürmekten vazgeçmemiştir, vazgeçmeyecektir.

Medyaya yansımasıyla birlikte yaşanan süreçte birçok iftira ve karalamaya maruz kaldığımız ortadadır. Bu güne kadar sukünetle bekleyişimiz ,adı geçen müdür yardımcısının izinsiz kilit değiştirme, izinsiz video çekme, izinsiz yayınlama gibi açık kusurlarının göz ardı edilmeyip hakkın yerini bulmasına olan inancımızdır. Ancak geçen süre zarfında haklı olanın değil, algı operasyonu yapanların su üstüne çıkıp haklı görülmesi bizi bir açıklama yapmaya mecbur kıldı. Halbuki olayla ilgili olarak 10/09/2024 tarihinde tutulan iki tutanak, 11/09/2024 tarihinde Doğa KAYCI’ya hitaben yazılan resmi yazı ve kapı kırılması olayıyla ilgili olarak tutulan 11/09/2024 tarihli bir tutanak, konunun soruşturulması için resmi kanal olan EBYS üzerinden ilgili makama bildirilmiştir. Konuyla ilgili şahitler de bulunmaktadır. Dolayısıyla konunun açıklığa kavuşturulması için bir an önce sonuçlanmasını beklemekteyiz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Büyükşehir’den Bursa turizmine sürdürülebilirlik dopingi
GÜNCEL
Taekwondo Federasyonu Genel Kurulu Öncesi ‘Sahte İmza’ İddiası!
BURSA
YENİŞEHİR HAVAALANI İÇİN YENİ HEDEFLER ALMANYA VE AVRUPA
BURSA
Başkan Bozbey: “ Bütçemizden yapılan kesintiyi Bursa adına kınıyorum”
BURSA
BURSA MAHMUT CELALETTİN ÖKTEN İMAM HATİP ORTAOKULUNDAKİ KAPI KIRILMASI OLAYIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
BURSA
NASIR YILDIZ'IN ONUR GECESİ
BURSA
Cenon Heyetine İnegöl Kültürü Tanıtıldı
BURSA
Osmangazi’de yeni kreşin temeli atıldı
BURSA
Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova; 'yarım asırlık tutku'
BURSA
Oda Orkestrası Konseri ‘Narin’e Ağıt’ temasıyla gerçekleşti