Kategoriler

ARTVİNLİLER 19 EKİM’DE BURSA’DA BULUŞUYOR

Bursa Artvin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Adnan Demirci, ekranların fenomen programlarından olan, ünlü gazeteci Necmi İnce’nin hazırlayıp sunduğu İNCE BAKIŞ programına konuk olarak, önemli açıklamalar yaptı.

Bursa Medyasının Amiral gemilerinden olan, bünyesinde Manşetx Bursa, Manşetx  Ankara Gazeteleri, www.konuttrend.com, www.bursahabermerkezi.com, www.mansetx.com haber siteleri olan İNCE MEDYA’nın  Bursa’da ki stüdyosuna konuk olan, Bursa Artvin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dç. Dr. Adnan Demirci, canlı olarak yayınlanan İNCE BAKIŞ’ta, vakıflarının bütün faaliyetleriini, hedeflerini tek tek anlattı. 

NECMİ İNCE: Öncelikle yayınımıza hoş geldiniz Adnan bey. Öncelikle biraz kendinizden bahseder misiniz?

Doçent Dr. ADNAN DEMİRCİ: 1974 yılında Artvin'de doğdum. İlk Orta ve Lise öğrenimimi Artvin’de tamamladıktan sonra 1991 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandım. Doktor olduktan sonra da ilk görev yerim mecburi hizmet olarak Borçka SSK Hastanesi oldu.  Daha sonra Beyin Cerrahi Uzmanlığını kazandım. Ankara'da Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Beyin Cerrahi Asistanı olarak çalıştım. Oradan Kastamonu'ya mecburi hizmete gittim. Kastamonu'dan sonra iki yıl Yalova'da özel bir hastanede çalıştım. Ve sekiz yılı aşkın süredir de Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Beyin Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmaktayım. Evliyim. Üç çocuk babasıyım. Bugün burada sizinle olmaktan mutluyum.

NECMİ İNCE: Neden doktorluk mesleğini seçtiniz? 

Doçent Dr. ADNAN DEMİRCİ: Necmi Bey sebebini bilmiyorum ama ben kendimi bildim bileli her zaman doktor olacağım dedim. Yani Allah da nasip etti. Vücut organlarını merak etmiş olabilirim. 

NECMİ İNCE: 27 Mart 2022 tarihinde neden aday oldunuz? 

Doçent Dr. ADNAN DEMİRCİ: Bu başkanlık adaylığından dört yıl önce Artvin Vakfı Yönetimindeydim. Bu dört yıllık yönetim sürecinde,  hem vakıfla ilgili olarak hem vakfın içerisinde bir kişi olarak,  ama Artvin Vakfı ‘nın birazcık böyle kabuğuna çekilmiş, kendi yağıyla kavrulan ve etraftan da çok tanınmadığını gördüm.  Yani işleyiş içerisinde de olunca birazcık bu anlamda Artvin Vakfı'nın Bursa gibi bir şehirde, daha geniş kitlelere hitap edebilmesi gerektiğini düşündüm. Vakfın daha üst bir düzeyde olmasını istedim. Bir Artvinli olarak, Artvin sevdalısı olarak. Dolayısıyla dört yıllık yönetim geçmişinin sonunda genel kurul günü yaklaşınca da bende de acaba burada vakıfta başkan olsam, yani acaba bu işleyişe, bu yönetim anlayışına bir değişiklik getirebilir miyim? Camiamız adına evet. Artvinlilerin biraz da maalesef ki Bursa'da geçen yıllar sürecinde Artvinliler böyle bir dağılmışlar, işte çeşit çeşit il, ilçe, köy derneklerine varana kadar bir ayrışmışlık da vardı. Dedim yani bir zihniyet değişikliği şart, düşünceleriyle belki biz de bir şeyler katarız. Elbette bu toplumsal değişiklikler bir anda bir geceden sabaha olmayacak ama en azından bir yön verebilirsek düşüncesiyle harekete geçtik. Ve Allah nasip etti.Geçen bir yıla baktığım zaman şaşırıyorum. Nasıl oldu da her şeye bu kadar nasıl yetişebildim diye.

NECMİ İNCE: Göreve geldiğinizden bugüne 1 yıl geçti. Geçen zamanda vakıf olarak neler yaptınız?

Doçent Dr. ADNAN DEMİRCİ: Hem poliklinikte hasta bakıyorum hem vakıf için koşturuyorum. Kendime ayıracak zamanım kalmıyor. Size bir örnek vereyim. Sabahleyin bir randevum vardı. Randevuya erkenden gittim. O görüşmeyi yaptıktan sonra hastaneye gittim. Ameliyat yaptım. Ameliyatlar bitti çıktım. Dörtten sonra MHP İl Başkanı'nı ziyarete gittik. Böyle bir koşturma içerisinde yaşıyorum.En önemlisi de seçilir seçilmez, hem vakfımıza hem kendimize karşı büyük bir güven sağladık. Bir hemşerimiz evini bağışladı. Bursa'da bir program yaptık.  Adeta yer yerinden oynadı. Tüm siyasiler, iş adamları, STK'lar katıldı. Programıda ne için yaptık? Biz Bursa Artvin Vakfı olarak, üniversite öğrencilerine burs veriyoruz. Bu bursları sağlamak için bir gece tertip ettik. Oraya gelene kadar işte bir ev bağış aldık,  vakfın amblemini değiştirdik. Daha bir vakfa yakışır, güzel bir amblem yaptık. Vakıf senedi ile ilgili çalışmalar başlatıldı. Vakıf senedinde bir takım değişiklikler yapmak adına. Daha göreve başlamamızın dördüncü beşinci ayında ‘’Güzel bir Asra Doğru Türkiye Benim’’ projesini Merinos Kültür Merkezi'nde sergiledik. Prosa Sanat'ın desteğiyle. Ve o gece de elde ettiğimiz gelirleri geçen sene üniversite öğrencilerine kişi başı beş yüz TL olmak üzere sekiz ay boyunca burs verdik. Ve o gecede bir de vakıf adına bir yurtla ilgili bir proje de bu süreç içerisinde ilk üç dört ay içerisinde bir öğrenci yurdu projesi hazırlamıştık. Onun da o gece lansmanını yapmıştık. Maalesef o yurdu yapacağımız arazisiyle ilgili olarak, arsayla alakalı olarak henüz daha tam olarak vakıflardan o yeri almak mümkün olmadı. Onunla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ondan sonra kış döneminde malumunuz işte deprem. 6 Şubat depremi hadisesi yaşadık.  Binlerce vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan.  Oraya bütün Artvinliler olarak, sadece vakıf da değil. Yani federasyonu, dernekleri vesaire hep beraber yardım kampanyalarımız oldu. Ardından Ramazan ayı geldi. Ramazan ayında her zamanki gibi koli yardımlarımız oldu vesaire. Onun dışında bu sene ilk defa benim çalıştığım hastanenin ramazan ayı boyunca her akşamı boyunca İki yüz kişilik iftar yemeği verdik. Bu vakıf tarihinde görülmüş bir şey değil. Şimdi de tekrardan işte eğitim öğretim sezonu geliyor. Hem Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı. Bununla ilgili bir projemiz var.

NECMİ İNCE: Cumhuriyetin yüzüncü yılı sebebiyle Bursa Artvin Vakfı bir gece düzenleniyor. Bu geceyi neden düzenliyorsunuz, hedefleriniz neler?

Doçent Dr. ADNAN DEMİRCİ: Artvinlilere yakışır bir Cumhuriyet kutlaması yapalım istedik. Bu kutlama vesilesiyle hemşerilerimizi, hem de Bursa'da ki Artvinlileri bir araya getirelim. Birlik beraberlik adına hem coşkulu bir kutlama olsun hem de elde edeceğimiz gelirleri de bu yılki üniversite öğrencilerine burs olarak dağıtalım düşüncesiyle yola çıktık. Özellikle tarih olarak 19 Ekim'i seçtik. 29 Ekim’in öncesi.  Çünkü Yüzüncü yıl olduğu için devletimizin resmi kurumlarının, vesaire birçok Cumhuriyet Kutlaması programı olacak. Araya kaynasın istemedik.  Dolayısıyla 19 Ekim tarihini belirledik. Demirci'de Altın Davet Düğün Salonu'nda inşallah bin iki yüz kişilik bir yemekli gece organize ediyoruz.  Gecemizin içeriğinde, yine Purosa Sanat’ın hazırlattığı bir Yüzüncü Yıl Marşı armağan edeceğiz. Bursa'dan, tüm Türkiye'ye Yüzüncü Yıl Marşı armağan edilecek. Sözlerini Akif Oktay'ın, bestesini Mahmut Cemal Sarı'nın yaptığı Yüzüncü Yıl Marşı'nı armağan ediyoruz. Artı dört mevsim Artvin fotoğrafları, fotoğraf yarışması, ulusal çapta bir yarışma. Onun da startını verdik. Bir de gecenin sonunda hemşerimiz  Resul Dindar konseriyle de tüm hemşehrilerimiz coşsunlar. 

NECMİ İNCE: Siz Bursa Artvin Vakfı başkanızınız. Federasyon var, dernekler var. Bursa’da bir çift başlılık olduğunu düşünüyor musunuz?

Doçent Dr. ADNAN DEMİRCİ: Artvinliler Bursa'da çok uzun yıllardır varlar. Varlıklarını ve kültürlerini burada yaşatıyorlar ve Bursa'nın ekonomisinede,  kültürünede değer katıyorlar. Sayı olarak  gerçekten çok fazlayız.  Bursa'da en az 600 bin Artvinli olduğunu düşünüyoruz. Hal böyle olunca, zaman içerisinde bir çok dernek var.  Vakıf en eskilerinden biri. Daha sonra işte ARSİAD kuruldu, federasyon kuruldu Böyle bir takım ayrılmışlıklar olmuş ama gelinen yerde şimdi ne durumda? Biz bunları kapatalım. Tek bir tane olsun demekle de olmuyor. Bunlar aynı zamanda işte ilçe, köy derneklerine varana kadar dernekler aynı zamanda bizim kültürümüzün zenginliğini de gösteriyor.  Dolayısıyla bunlar tabi varlıklarını devam ettirsinler,  ancak bundan önce biz seçilene kadar bu bahsettiğiniz federasyondur, ArSİAD'dır, Vakıf Başkanı bir araya gelmiyorlardı. Kesinlikle işte herkes birbiriyleküs. İşte vakfa kızan Arsiad'a  gidiyor. Arsiad'a kızan federasyona gidiyor ve böyle bir dağınıklık içinde ama işte federasyon başkanı değişti. Vakıf başkanı olarak ben seçildim. Işte Konfederasyon Başkanımız Bahadır Manas oldu, ARSİAD Başkanımız eski başkan Gürsel Durmuş, yeni başkan Erdinç Acar Beyefendi. Sağ olsunlar. Hep biz dedik ki birlik ve beraberlik olsun. Yani böyle ayrı gayrı tanımamazlık, görüşmemezlik değil de görüşelim. Birlikte hareket edelim. Yani şu anda biz ziyaretlerimizi hep beraber yapıyoruz. Yani diyelim Sayın Valimizi ziyarete gideceğiz. Hep beraber olabiliriz. Evet. Emniyet Müdürümüzü hep birlikte ziyaret ettik. Böylece birlikten kuvvet doğar düşüncesi hepimizde hasıl oldu ve bir yılı aşkın süredir bu yolda artık kanalize olmuş Artvinliler olarak, dolayısıyla Bursa'da artık Artvinliler ayrışmış değil. Bir ve beraberler diyorum ve bu gecemizde de bunu hep beraber görecez İnşallah. Sadece Artvin Vakfı'nın gecesi değil aynı zamanda Artvinlilerin konfederasyonu, federasyonu, iş adamlarının hep beraber düzenlediğimiz bir gecedir. Artık bundan sonra Artvin'de Bursa'da yaşayan Artvinlilerin öyle ayrı gayrı dernekleri, federasyonu yok. Hepsi birlik içerisinde devam edecektir. 

NECMİ İNCE:  Siyasi partilerin size çok yakın davrandığını, geçtiğimiz günlerde yaptığınız kahvaltılı programda da söylemiştiniz ama gösterilen ilgi sonrasında Milletvekili listeleri ile ilgili bir kırgınlığınız oldu mu?

Doçent Dr. ADNAN DEMİRCİ: Maalesef. Biz geçen genel seçimlerde böyle, hep beraber bütün siyasi partileri ziyaret ettik. Evet orada çok güzel ilgili alakalı karşıladılar. Yani vallahi ben çok umutluydum yani Artvinli adaylar göreceğiz vesaire, İnşallah Bursa'da Artvinli vekillerimiz olacak diye düşünüyordum. Maalesef işte aday listeleri açıklandığında bu anlamda biz camia olarak bir hayal kırıklığı yaşadık. Yani ne iktidar, ne ana muhalefet. Seçilebilecek konumda Artvinli görmedik. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin ikinci sırasında Gelecek Partisi'nin adayı seçilebilir bir yerdeydi. O da aslında ana muhalefetin adayı değil. Yani Gelecek Partisi olarak, Gelecek Partisi'nin kendi adayı. Onun dışında diğer partilerde maalesef bir şey olmadı. Şu anda Bursa'da. bu anlamda Artvinliler biraz kırgınız. Önümüzde yerel seçimler var. Bu yerel seçimlerde bu tablonun değişeceğini düşünüyorum. 

NECMİ İNCE: Siz Bursa'nın sıkıntıları sorunlarına baktığınız birinci gündeminizde ne var efendim? 

Doçent Dr. ADNAN DEMİRCİ: Trafik. Bursa'nın bence acilen çözülmesi gereken trafik sorunu çok önemli. Bir de hızlı treni katmak gerekiyor. Herhalde ben sekiz yılı aşkın Bursa'dayım. Benden önce başlamıştı. Neredeyse on yıldır hızlı tren olayı yaşanıyor. Acilen bitmesi lazım. Bursa’ya çok katkı koyacağını düşünüyorum. Trafikle ilgili olarak, şehir içi trafiği gerçekten. Yeni alternatif yollar olmalı, kamulaştırma ama seçim var önümüzde. Ne kadar geçerli olur o da ayrı bir konu. Tabi bir de şey malum deprem konusu da,  maalesef ki deprem açısından riskli bir bölge. O anlamda kentsel dönüşüm bir an önce yavaş yavaş bazı yerlerde başlamış durumda. 

NECMİ İNCE: Son olarak neler söyleyeceksiniz?

Doçent Dr. ADNAN DEMİRCİ: Bursa Artvin Vakfı’nı sadece Bursa'da değil tüm Türkiye'de tanıtmak istedik.  Gerçekten Artvinlilere yakışır bir vakıf, yakışır bir yönetim olsun istedik. Bundan sonraki süreçte, bizden sonra bayrağı devralacak insanlara da bu level atlamış bir şekilde devretmek istiyoruz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Başkan Bozbey, dünya şampiyonu Dilek Yavaş’ı ağırladı
BURSA
FUSULLI paydaşlarından Nilüfer’in gıda zincirine tam not
BURSA
Osmangazi Belediyesi’nden kadın mahkumlar için dayanışma konseri
BURSA
Osmangazi Belediyesi’nden kadın mahkumlar için dayanışma konseri
BURSA
Osmangazi Belediyesi’nden kadın mahkumlar için dayanışma konseri
BURSA
Dünya Sesleri Bursa'da" konserleri Lena Chamamyan ile başladı
BURSA
Marmarabirlik’ten 437 milyon TL’lik ödeme
BURSA
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL: “İLİÇ’TE YAŞANAN MADEN FELAKETİNDEN DERS ALMADINIZ MI?”
BURSA
Osmangazili çocuklar yazarlarla buluşuyor
BURSA
2023 YILI DOĞAN ERSÖZ VE BUSİAD BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU