Bursa’daki temasları kapsamında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “BTSO’nun projelerini dinleme fırsatı buldum. 2023 hedeflerinin hayal olmadığını BTSO’nun çalışmalarında bir kez daha gördük” dedi.
BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen ziyarette, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan Bakan Ahmet Arslan’a, TEKNOSAB projesi başta olmak üzere BTSO liderliğinde yürütülen çalışmalar hakkında brifing verildi. Yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade eden Ahmet Arslan, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
Bursa’nın Türkiye’de ticaret ve sanayi hayatının kalbi olduğunu dile getiren Bakan Ahmet Arslan, Bursa’nın performansı ile gurur duyduklarını belirtti. Ahmet Arslan, Bursa’nın ihracat rakamları ve sanayi tecrübesi ile Türkiye’nin lokomotifi olduğuna işaret ederek, “BTSO’nun vizyonu, ülkemizin ve hükümetimizin politikasını destekleyen adımlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın liderliğinde yaptığımız büyük projelerin tam da istediğimiz gibi Bursa’ya, Bursalıların hayatına ve Bursa’nın ticaret hayatına ne kadar dokunduğunu bugün Başkanımız İbrahim Burkay’dan duymuş olmak beni ziyadesiyle memnun etti” diye konuştu.
“DEV PROJELER TİCARET HACMİNİ GÜÇLENDİRİYOR”
Osmangazi Köprüsü ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun Bursa etabının tamamlanmasıyla vatandaşların seyahat konforunun arttığını belirten Bakan Arslan, “Projelerimiz seyahat konforunun yanı sıra bölgemizin sanayi ve ticaretinde de büyüme sağlayacak. Bu gelişmelere bağlı olarak katma değer de artacaktır. Bu projeler, ülkemizin hedeflerine ulaşmasında en önemli unsur ve mihenk taşı olacaktır. BTSO Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’ın bunları destekleyici açıklamaları ve yapılması gereken işlerle ilgili taleplerini de görünce doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gördük” dedi.
“BURSA’NIN LOJİSTİK MERKEZE İHTİYACI VAR”
Bursa sanayisinin 2023 hedeflerine ulaşmasında lojistik merkezin önemli bir adım olduğunu ifade eden Bakan Arslan, “Bursa sanayisi demiryolu ile denize bağlanmak istiyor. Sadece Gemlik’ten değil, Bandırma’dan da çift taraflı bağlanmak istiyor. Yaptığı üretimi, deniz aşırı ülkelere gönderebilmek adına ihracatını ve lojistiğini kolaylaştırabilmek, taşımadan kaynaklanan maliyetleri düşürebilmek için talep edilen projeler, tam da bizim istediğimiz projelerdir. Dolayısıyla Gemlik'e demiryolu bağlantısı, Bursa-Bandırma demiryolu bağlantısı çok önemli. Hızlı tren hatlarıyla yük taşımacılığının da yapılacağı, demiryollarını denize bağlayacağız. Özellikle Bursa- Bilecik, İstanbul- Ankara yüksek hızlı tren projelerinin biran öne bitirilmesi istiyoruz. Süreçlerle ilgili tünellerde ikmal ihalesi yaptık. Yenişehir’e kadar kısmının ihale çalışmalarını bitirdik. Bugünlerde sözleşme imzalıyoruz. Böylece demiryolu bağlantısını, Bursa’nın çevresine doğu-batı ve kuzey –güney aksını pekiştirir hale getireceğiz” diye konuştu.
“LOJİSTİK MERKEZ İÇİN GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ”
Limanlardan deniz aşırı ülkelere ürün ihraç etmek için lojistik merkezlere ihtiyaç olduğunu belirten Bakan Arslan, “Bu konuda BTSO tarafından yürütülen önemli bir çalışma var. Bu çalışmayı Bursa sanayisi için çok önemli bir adım olarak görüyorum. TEKNOSAB projesi hakkında da görüşme gerçekleştirdik. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun da entegre olmasının bölgenin gelişmesi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda da gereken adımları atacağız” diye konuştu.
BTSO’NUN PROJELERİ ÇALIŞMALARIMIZIN TAMAMLAYICISI KONUMUNDA
Büyükşehir Belediyesi, özel sektör ve kamunun çalışmalarının tamamlayıcı olması gerektiğinin altını çizen Bakan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizin istikrarlı geleceğe büyüyerek yürümesi için hep beraber hareket ediyoruz. BTSO’nun gerek uzay havacılık savunma alanında gerçekleştirdiği çalışmalar, gerekse lojistik planlamalarla ilgili yürüttükleri projeler; Ankara’da yaptığımız büyük çalışmaların tamamlayıcısı durumunda. Bu anlamda bizler BTSO’nun yürüttüğü bu çalışmalara her türlü desteği vereceğiz. Onlar da ülkenin geleceğine yönelik çalışmalara katkı koymaya devam edecekler. Bursa’da ülkemizin diğer sanayi kentlerine de örnek bir çalışma ortaya koyalım ki sadece Bursa’mızı değil, ülkemizin her yerini geliştirelim.”
TEKNOSAB, ENDÜSTRİ 4.0’IN ANAHTARI OLACAK
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin üretim üssü ve ikinci büyük ihracatçı kenti olan Bursa’nın ülkenin ekonomik büyümesine liderlik eden bir kent olduğunu söyledi. BTSO olarak “Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ vizyonuyla hareket eden cesaretli yatırımcılarıyla 180’den fazla ülkeye ihracat yapan Bursa’nın daha da büyümesi için çalıştıklarını kaydeden Başkan Burkay, özellikle Türkiye’nin ileri teknolojili üretiminin dönüşümünü sağlayacak TEKNOSAB projesinin önemli olduğunu vurguladı. TEKNOSAB ile Türkiye’nin ve Bursa’nın kilogram başı ihracatını ve katma değerli üretimine güç katmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Burkay, “Bugün Türkiye ekonomisinin gelişiminde Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’ın liderliğinde devam eden projeler ve uyguladığı çalışmalar, sadece Bursa ekonomisine değil, Türkiye ekonomisine de yön vermektedir. Osmangazi Köprüsü ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun Bursa-İstanbul arasındaki aksın tamamlanmış olması çok önemi. Ayrıca Bursa için hayati bir proje olan Yüksek Hızlı Tren projesi ile hem kent ekonomimiz hem de ülke ekonomimiz canlanacak. Bu konuda Bursa iş dünyamızın yanında olan Bakanımız Ahmet Arslan’a ve hükümetimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.