Kategoriler

Sience Expo'da finalistler belli oldu

Türk Hava Yolları (THY) Sience Expo 2018 proje yarışmalarında finalistler belli oldu.

 Toplamda 110 bin TL para ödülünün dağıtılacağı proje yarışmalarında adını finale yazdıran 50 proje, Science Expo’da ‘en iyi’ olmak için yarışacak.

BURSA - Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğinde gerçekleştirilen 7. Turkish Airlines Science Expo için geri sayım sürüyor. Bursa TÜYAP Fuar Merkezi’nde 26-29 Nisan 2018 tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük bilim festivali kapsamında düzenlenen proje yarışmalarında finalistler belli oldu. ‘Geleceğin Teknolojileri’ ana konsepti ile toplamda 110 bin TL para ödüllünün dağıtılacağı proje yarışmalarına, ülkenin dört bir yanından bin 265 başvuru alındı. ‘Çocuk mucitler (10-13 yaş)’, ‘genç mucitler (14-17 yaş)’, ‘usta mucitler (18 yaş ve üstü)’ kategorilerinde gelen başvurulardan finale kalan 50 proje, alanında uzman isimlerden oluşan jüri tarafından titiz bir çalışma sonucu belirlendi. Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi çatısı altında çalışmalarını sürdüren jüri, finalist projeleri belirlemekte hayli zorlandı. ‘Akıllı Uygulamalar’,  ‘yazılım mühendisliği’, ‘artırılmış gerçeklik’, ‘sanal gerçeklik’, ‘robot’, ‘endüstri 4.0’, ‘biyoteknoloji’ ve ‘yapay zeka teknolojileri’nin alt başlığını oluşturduğu proje yarışmalarında; çocuk ve genç mucitler kategorisinde 15, usta mucitler kategorisinde de 20 proje adını finale yazdırmayı başardı. Finalist projeler, 4 gün boyunca devam edecek 7. Turkish Airlines Science Expo süresince sergilenmeye hak kazandı. Yarışma kapsamında dereceye giren proje sahiplerine bin ile 16 bin TL arasında para ödülü verilecek. 

Türkiye’nin en büyük bilim-toplum etkinliği haline gelen Science Expo’nun her geçen yıl daha fazla ilgiyle takip edilen uluslararası bir festival haline dönüştüğünü söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, proje yarışmalarına gösterilen ilginin gelecek adına kendilerini umutlandırdığını söyledi. Geçtiğimiz yıllarda finale kalan bazı projelerin NASA ve Microsoft gibi uluslararası kurumlar tarafından da ilgi gördüğünü belirten Başkan Aktaş, “Ülkede bu denli bilime meraklı, proje üreten, hayal eden, umut eden ve emek veren binlerce kişinin varlığı bizleri ayrıca motive etti. Eğitim, özendirme ve bilinçlendirme çok önemli. Science Expo’nun milli ve yerli üretimin özendirilmesinde önemli bir rolü olduğuna inanıyoruz.  Başımıza icat çıkaran ve Türkiye’nin en büyük bilim-toplum etkinliğine değer katan tüm proje sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
GENEL
GAZİPAŞA YAT LİMANI AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR
GÜNCEL
SKD Türkiye, COP29’da “Yeşil Zeka” Paneli ile Yapay Zekanın İklim Eylemindeki Gücünü Vurguladı
GÜNCEL
BEYLİKDÜZÜ’NDE ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI FARKINDALIK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ
BURSA
‘Caz Pazarı’ rüzgarı, Birsen Tezer'le esti
BURSA
BTSO Savunma Sanayi ve Havacılık Konseyi Çıtayı Yükseltti
GENEL
F4-E Phantom savaş uçağı 50. yıla özel havalandı
GÜNCEL
İstanbul’da ‘Kariyer’le üçüncü buluşmaya yoğun ilgi
GÜNCEL
Hatay Antakya’da 3 bine yakın afet konutu tamamlandı
GÜNCEL
Ziraat Bankası’ndan ‘logo değişim’ iddialarına yanıt
GÜNCEL
Geçici vergi beyan ve ödeme süreleri uzatıldı!