Kategoriler

Semih Pala Üniversiteli Gençlerle Buluştu!

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Genç Girişimciler Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Zirvede Girişimcilik’ programına katılan Bursa Kent Konseyi Başkanı (BKK) Semih Pala, Türkiye’de her yıl bir milyon gence nasıl iş bulunacağı sorusuna girişimci ruha sahip gençlerin cevap bulabileceğini ifade etti.

UÜ Genç Girişimciler Topluluğu öncülüğünde Holiday Inn Hotel’de düzenlenen ‘Zirvede Girişimcilik’ programına, BKK Başkanı Semih Pala, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Binted Genel Müdürü Birgül Yıldız Günay, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, Binted yöneticileri, iş adamları, BKK Gençlik Meclisi üyeleri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. UÜ Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı Kutluhan Çeliker, zirveyle iş dünyasıyla öğrencileri buluşturmayı, bilgi ve tecrübelerinden yararlanmayı amaçladıklarını söyledi.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise, genç nüfusun en büyük zenginlikleri olduğunu belirtti. Türkiye’de her yıl bir milyon gence iş bulmak zorunda olduklarını hatırlatan Burkay, daha güzel yarınlara ancak girişimci ruha sahip gençlerle ulaşabileceklerini ifade etti.
Moderatörlüğünü TOSYÖV Bursa Şubesi Başkanı İsmail Hakkı Kavurmacı’nın yaptığını zirvenin oturum bölümüne BKK Başkanı Semih Pala, Yalçın Ağaoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ağaoğlu ve Hastavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir konuşmacı olarak katıldı.
Bursa Kent Konseyi’nin yapısı ve faaliyetleri hakkında gençlere bilgi veren BKK Başkanı Semih Pala, geçtiğimiz hafta BKK Gençlik Meclisi tarafından ‘İşini Şansa Bırakma Girişimcilik Zirvesi’ düzenlediklerini hatırlattı. Gençlere her zaman destek olduklarını ve fikirlerinden istifade ettiklerini dile getiren Pala, girişimciliğin kendini ve çevresini etkileyen değişiklikleri yapmak olduğunu anlattı. Herkesin bir işe girmek istemesi durumunda yeni iş alanlarının bulunamayacağını aktaran Pala, “Üniversitelerimiz çok güzel eğitim veriyor. Diplomayı verip sizlere veda ediyor. Üniversitelerimiz eğitim sistemini öncelikle ‘Kendi işimi nasıl kurarım?’ sorusuna cevap verecek şekilde düzenlemelidir. Aksi takdirde bu kadar gencin yeni iş alanı bulması her geçen gün zorlaşır. Artık devletçi ekonomi anlayışı bitiyor. Her yıl bir milyon gence nasıl iş bulunacağı konusuna, girişimci ruha sahip gençler cevap bulacaktır. Kendi sıkıntılarınızı kendiniz çözebilirsiniz. Sadece kendi işinizi açarak değil, büyük firmalarda yönetici olarak da girişimci olabilirsiniz” dedi.
Girişimciliğin önünün açılması gerektiğini de vurgulayan Pala, “Yeni iş alanları açılmalı, mevcut iş alanları büyütülmelidir. Gençlerimiz, devletin sağladığı teşvik ve kredi sistemini araştırmalı ve sorgulamalıdır. Bir iş açmak isteyenin karşısına çıkan engeller kaldırılmalıdır. Oligarşik bürokrasinin kurguladığı ekonomi ve maliye mevzuatı çok sert ve tehlikelidir. Fakat girişimci olmak zorundasınız. Bu yüzden okullarda bunlara yönelik eğitimler verilmelidir. Ben hayatımda muhalif değil, eleştirel oldum. Gençler de öyle olmalı. Olaylara 3 boyutlu değil, 4 boyutlu bakın. Başarılı olmak için konunun arkasını da görmeye çalışın” diye konuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
TR Düşünce Kulübü 6. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi
BURDUR
Özel Çocuklar Sahnede Devleşti
GENEL
BEYLİKDÜZÜ HATAY ESNAFIYLA TEK YÜREK
BURSA
Nilüfer Belediyesi ISO 50001 denetimini başarıyla tamamladı
BURSA
Orhaniye Mahallesi'nde yollar tamam
GENEL
Tapu’da yeni dönem başlıyor
GENEL
Yılın kelimesi belli oldu… TDK açıkladı
EKONOMİ
Yeşil sertifikalı bina ‘sıfır atıkta’ öncü oldu
GENEL
MHP Mardin Yeşilli İlçe Teşkilatı’nın yeni hizmet binası açıldı
ANKARA
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ‘Belgrad’ açıklaması