Kategoriler

Rektör Adayı Ulcay'dan Valiye Ziyaret

Uludağ Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret ederek, ‘Hepimizin rektöru¨, herkesin üniversitesi’ parolasıyla yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 Üniversitede Birlik Platformu temsilcileri ile Vali Karaloğlu’na yaptıkları ziyarette rektörlük ve üst yönetim makamlarının üniversitelerin vizyonunu belirleyen en önemli organlar olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Günümüz dünyasında nasıl ülkeler yerine şehirler yarışıyorsa, eğitim alanında da küresel ölçekte üniversiteler yarışıyor. Cazibe merkezi haline gelen üniversitelerin bulunduklara şehirlere ve ülkelerine bilimsel çalışmalarla olduğu kadar, eğitim turizmi yönüyle de yaptığı büyük katkılar ortada. Uludağ Üniversitesi ise bugün nokta arzu ettiğimiz yerde olmasa da bir dünya üniversitesi olabilecek potansiyele sahiptir. Sadece bu vizyonu hayata geçirecek bir yönetim lazım” dedi.
Uludağ Üniversite'sinin akademik kalitesini yükseltmek ve sadece Türkiye’de değil dünyada da isminden övgüyle bahsedilen bir marka yapabilmek için geniş bir vizyonla yola çıktıklarını belirten Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “40 yıllık maziye sahip Uludağ Üniversitesi’ni bir dünya üniversitesi yapacak projelerimiz hazır. İnşallah öğretim üyelerimizden gördüğümüz büyük ilgi ve desteğin ardından, sayın cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle bu göreve atanırsak, Bursa’mızın ve ülkemizin gelecek hedeflerine lokomotiflik yapacak bir üniversite kimliği ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.
Vali Münir Karaloğlu’na Bursa’ya yaptığı liderlik ve katkılar için teşekkür eden Prof. Dr. Ulcay, “Valiliğimiz başta olmak üzere, şehrin bütün dinamiklerinden ortaya koyduğumuz bu değişim hamlesine destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Üniversitelerin şehirlere yaptığı katkının üzerinde duran Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, “Bursa’mız sanayi, tarım, turizm, tarih gibi önemli zenginlik alanlarına sahip. Bunları daha da büyüterek halkımızın ve ülkemizin refah seviyesinin daha da yükseltilmesi adına şehrimizin en önemli kurumları arasında yer alan Uludağ Üniversitesi’ni de bu hizmet yarışında en ön sıralarda görmek bizleri mutlu eder. Sizlere başarılar diliyor, seçimlerin hem Bursa’mız hem de üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Bursa SMMMO Mesleki Dayanışma ve Birlik Başkan A.Adayı Bünyamin Çolak ''O sene bu sene''
BURSA
Bursa'da uluslararası çeteye darbe
ANKARA
Merkez Bankası faizi sabit tuttu: Sıkı para politikası devam ediyor
BURSA
Bursa'da Rafet El Roman coşkusu
BURSA
Türk Sanat Müziği konseri büyüledi
BURSA
Nilüfer'de eğlence mekanları denetim altında
BURSA
Uğur Böcekleri Kreşi 2. Şubesi açıldı
BURSA
Başkan Şadi Özdemir’den Gaziler Günü’nde anlamlı ziyaret
BURSA
İZNİK ÇEVRE YOLU İLE 15 DAKİKALIK YOL 4 DAKİKAYA İNDİ
ANKARA
TEP’TEN HUZUREVLERİNE YAPILAN ZAMLARA TEPKİ