Kategoriler

Ramazan tatlıcılarını denetim

İnegöl Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan ayında halk sağlığına yönelik tehditleri azaltmak, vatandaşların hijyenik ortamda ve güvenilir bir şekilde tatlı almaları için ilçede faaliyet gösteren 54 tatlı satan esnafa yönelik denetim gerçekleştirdi.

 Ramazan ayının vazgeçilmezi haline gelen helva ve benzeri tatlıların satışını yapan firmalara yönelik yapılan denetimlerde uygunsuz bir durum ile karşılaşılmadı. Yapılan denetimlerde tatlıcıların yaya kaldırım işgalleri ile tatlıların açıkta satılıp satılmaması konuları dikkate alındı. Son 1 hafta içerisinde 54 iş yeri denetlenirken, ilçe genelinde faaliyet gösteren tüm esnaflara yönelik bu tür denetimlerin rutin olarak devam edeceği bildirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Ramazan ayında ekiplerimizin gerçekleştirdiği bu denetimlerde belediyemizin belirlemiş olduğu satış kuralları çerçevesinde tatlı satışlarının uygunluğu kontrol edildi. Gerçekleştirilen bu denetimlerde amacımız halkımızın kaliteli, sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamaktır” dedi.
Belediye olarak vatandaşın sağlığını öncelikli olarak gözettiklerini belirten Taban, “Vatandaşlarımız özellikle Ramazan ayında tatlılara büyük ilgi göstermekte bu yüzden herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için halkımızın kaliteli, sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşması adına gereken her türlü önlemi alıyoruz. Bu kapsamda ilçemizde faaliyet gösteren 54 iş yerine yönelik yapılan denetimlerde yaya kaldırım işgallerine uyulup uyulmadığı konusu ile tatlıların açıkta satılıp satılmadığına bakılmış ve herhangi bir uygunsuz durum ile karşılaşılmamıştır” diye konuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
ANKARA
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından temiz teknoloji alanında faaliyet gösteren kadın girişimcilere destek
ANKARA
Kızılay Genel Başkanı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde
ANKARA
YERLİ VE MİLLİ TREN MUAYENE SİSTEMİ GELİYOR
DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM işlevselliğini yitirmiş!
ANKARA
2,9 milyar TL'lik tarımsal destekler hesaplarda
İSTANBUL
AHİLİK HAFTASI BEYLİKDÜZÜ’NDE KUTLANDI
ANKARA
“RO-RO GEMİLERİ 319 BİN 241 ARAÇ İLE EN FAZLA TAŞIMAYI AVRUPA HATLARINDA GERÇEKLEŞTİRDİ”
BURSA
Ticimax E-Anadolu Ödülleri’nde Bursa’nın E-ticaret Şampiyonu Belli Oldu!
SAĞLIK YAŞAM
Türk Kardiyoloji Derneği'nden Dünya Kalp Günü Mesajı:  “Kalp Sağlığı İçin Her Yaşta Hareket Şart”
İSTANBUL
“İSTANBUL VE MOSKOVA İÇİN HAYIRLI OLSUN”