Kategoriler

OSMANGAZİLİ ÖĞRENCİLERE YAZARLIK EĞİTİMİ

Geleceğin edebiyatçı ve yazarlarını bugünden yetiştiren Özel Osmangazi Eğitim Kurumları’nda, edebiyat dünyasının tanınmış isimleri öğrencilerle bir araya gelmeyi sürdürüyor. Son olarak Edebiyatçı-Yazar İdris Eren ile Adem Serdaroğlu, Özel Osmangazi Eğitim Kurumları’nda eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

 Özel Osmangazi Eğitim Kurumları’nda eğitim gören öğrencilerin, okuma ve yazmaya olan ilgisinin artırmaya yönelik olarak düzenlenen programlar tüm hızıyla sürüyor.

Son olarak Edebiyatçı-Yazar İdris Eren ile Adem Serdaroğlu, Özel Osmangazi Eğitim Kurumları’nda eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşide her iki yazar da edebiyata olan merakları ve yazarlık serüvenlerinin başlangıçları hakkında açıklamalarda bulundular.

Samimi bir ortamda geçen buluşmada konuşan ve öğrencilere zorluklar karşısında pes etmemeyi öğütleyen Adem Serdaroğlu, “Ben kompozisyon derslerinde 55’ten yüksek not aldığımı hiç hatırlamıyorum. Daha sonra bir ödev verildi. Bu benim için dönüm noktası oldu. Orada yazabildiğimi anladım. Yazdığım 10 yazıdan 9’u kabul edilmiyordu ancak hiç vazgeçmedim. Siz de vazgeçmezseniz, mutlaka başarırsınız” şeklinde konuştu.

“Yazmak Depresyonu Önler “

Yazarlığın birçok yönden kişiyi geliştirdiğine dikkat çeken İdris Eren de “Bakın, insanlar psikoloğa kendilerini dinletip rahatlamak ve sorunlarına çözüm bulmak için giderler. Yani kendilerini rahatsız eden düşüncelerini açığa çıkarmak için. Peki, yazar olan bir insan aynısını yapamaz mı? En basit örneği ile günlük tutan bir insan kendisini rahatsız eden veya mutlu eden şeyleri yazarak aslında bir nevi deşarj olmuş olur. İçindekileri yazıya döken bir insan rahatlayarak, psikolojik olarak tatminlik duygusu hisseder. Bu da kendisini depresyon gibi rahatsızlıklardan uzak tutmuş olur” diye konuştu.

“Yazarak topluma fayda sağlamalıyız”

Programda konuşan Okul Müdürü Ömür Çolpan ise okumanın ve yazmanın öneminden bahsetti. Çolpan, “Bu tür atölyeleri okul yönetimi olarak sonuna kadar destekliyoruz. Yazarlarımızın öğrencilerle paylaştıkları bilgiler çok güzeldi. İnanın okur-yazar olmak sadece kavramlarla değil somut göstergelerle de açığa çıkarılmalı. Hep beraber okuyup, yazıp, kendimize, kültürümüze ve toplumumuza faydalar katacağız, sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Öğrencilere sürpriz hediyeler

Programın sonunda öğrenciler tarafından yazılan hikayelerin değerlendirilmesi de yapıldı. Değerlendirmenin neticesinde de en başarılı 15 hikayenin sahibine özel yazarlık sertifikası ile ödüllendirilirken, İdris Eren ile Adem Serdaroğlu, bu başarılı hikayelerin İnsan ve Hayat Dergisi’nin önümüzdeki sayısında yer alacağını dile getirdiler.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
“Nâzım’ın İzleri” Bursa’nın hafızasında
BURSA
Osmangazili çocuklar eğlenceye doyacak
ANKARA
ABB VE AKK "EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR: HİBRİT EĞİTİM MODELLERİ ” PANELİYLE EĞİTİM DÜNYASININ GELECEĞİNE IŞIK TUTTU
BURSA
Başkan Aydın iş insanları ile bir araya geldi
ANKARA
Bahçeli: Terörsüz Türkiye çatısı kurulacaktır
ANKARA
MSB: Saldırı hazırlığında 9 terörist etkisiz!
MANİSA
Manisa’da yılın ilk İl Koordinasyonu toplandı
ANKARA
Elektrikte yeni düzenleme! Güvence bedeline taksit isteği sorulacak
BURSA
Usta oyuncu Bedia Ener hayatını kaybetti
GENEL
23 ilde FETÖ’ye 110 ‘Kıskaç’!