Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi seminer salonunda gerçekleştirilen konferansa Kamu Yönetimi Topluluğu üyeleri katıldı. Kent konseylerinin 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 76. Maddesi’nde tanımlandığını ifade eden BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, kent konseylerinin kamu yönetimi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları dışında bir platform olduğunu hatırlattı. Kent konseyinin aslında kamu ile sivil toplum arasında aracı bir mekanizma görevi yürüttüğüne değinen Keskin, "Kent Konseyi, bir kentte yaşayan insanların, kentlerinin bugünü ve geleceği için kamu yöneticilerinin aldığı ya da alması gerekip de almadığı kent kararları için destek olmak veya baskı oluşturmak amacıyla 'kentin ortak aklı' olarak harekete geçmesidir. Kent konseylerinin oluşumda belediyelere düşen görev ise faaliyetlerinin etkili ve verimli yürütülmesi konusunda yardım ve destek sağlamasıdır" dedi.
Bursa Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgilerde veren Keskin, kent konseyi bünyesinde 4 meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce de gönüllü bulunduğunu anlattı. Keskin, Bursa Kent Konseyi’nin Bursa’nın gündemini ilgilendiren 68 konuda toplantı düzenlediğini söyledi.
Öğrencilere Kent Konseyi Anlatıldı!
Öğrencilere Kent Konseyi Anlatıldı!
EditorBursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Keskin, Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Topluluğu üyelerine Bursa Kent Konseyi’ni anlattı.
Yorumlar