Kategoriler

NEW YORK’TA BİR ARAYA GELDİ

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, BM Kadın Birimi tarafından yürütülen ve cinsiyet eşitliği için küresel bir dayanışma hareketi olan HeForShe’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurul Haftası’nda New York’ta düzenlenen toplantısına katıldı. HeForShe Küresel Liderleri ve Birleşmiş Milletler temsilcilerine HeForShe kapsamında Türkiye’de yürütülen çalışmaları aktaran Ömer M. Koç, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Ülkemizde her insan eşit fırsat, hak ve özgürlüklere sahip olmadığı sürece gelişmiş ve güçlü bir ülke olma hedefimize ulaşamayacağız. Bu bağlamda, toplumsal cinsiyet eşitliğinin de daha adil ve refah bir gelecek için şart olduğuna inanıyor ve Koç Topluluğu olarak, toplumda ve iş hayatında kadın ve erkek eşitliğini güçlendirmek için çalışıyoruz” dedi.

 Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) dünya çapında Eylül 2014’te başlattığı ve Mart 2015’te Koç Topluluğu’nun Türkiye’deki ana destekçisi olduğu HeForShe hareketi dünyanın dört bir yanına yayılmaya devam ediyor. 2030 yılına kadar toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı hedefleyen HeForShe’nin bu hedefe ulaşmayı hızlandırmak amacıyla oluşturduğu 10x10x10 Etki Programı kapsamında iş dünyasından seçilen 10 küresel liderinden biri olan Ömer M. Koç, 20 Eylül 2017 tarihinde New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurul Haftası’nda düzenlenen HeForShe toplantısına katıldı. 10 devlet başkanı 10 özel sektör lideri ve 10 üniversite rektörünün oluşturduğu Küresel Etki Liderleri HeForShe etkinliğinde buluştu. Ömer M. Koç’un yanı sıra toplantıda Schneider Electric, Vodafone, McKinsey, Unilever, AccorHotels, Tupperware, Barclays, PwC, ve Electronic Arts’ın yöneticileri yer aldı. Programda, HeForShe küresel liderlerinin her birinin 2020 yılına kadar ulaşmak üzere verdiği üçer taahhütle ilgili ilerlemelere yönelik düzenli olarak hazırlanan rapor paylaşıldı.

Ömer M. Koç: “Başlattığımız dönüşümün diğer ülkelere örnek olacağına inanıyoruz.”

Türkiye’den ve gelişmekte olan ülkelerden özel sektörü temsilen toplantıya katılan tek küresel lider olan Ömer M. Koç, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada kadınların yeterince özgür ve güçlü olmadığı bir dünyada kalkınmanın da mümkün olmayacağını belirtti. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin dünyanın hiçbir ülkesinde henüz tam olarak sağlanmadığını belirten Ömer M. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu eşitsizlik, toplumsal cinsiyet kalıplarının güçlü olduğu bizim gibi ülkelerde daha vahim düzeylerde. Ayrımcılığı tetikleyen kalıplara ve önyargılara karşı çıkmayı önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz. Hem toplumda hem de iş ortamında eşitliğe ulaşmak için önyargılarımızı yıkarak toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışını benimsememiz gerektiğine inanıyoruz. Kadın ve erkeğin eşit temsil edildiği çalışma hayatı ortak hedefimizi oluşturuyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği için kadınların ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesini sağlamalıyız.”

Ömer M. Koç, şöyle devam etti: “Koç Topluluğu olarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda küresel bir dayanışma hareketi olan HeForShe kapsamındaki taahhütlerimizi yerine getirmeye devam ediyoruz. HeForShe küresel liderleri arasında yer alarak iş ortamımızı dönüştürmek adına geliştirdiğimiz toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımını bugün New York’ta açıklanan Küresel Etki Liderleri Eşitlik Raporu aracılığıyla tüm dünya ile paylaşma fırsatı bulduk. Çalışma arkadaşlarımız ve bayilerimizin desteğiyle hayata geçirdiğimiz ve raporda detaylandırdığımız Ülkem İçin projesiyle, iş ortamında ve toplumda başlattığımız dönüşümün farklı ülkelere ve şirketlere örnek olacağına inanıyoruz.”

Phumzile Mlambo-Ngcuka: “Etki Liderleri kalıpları kıracak.”

Sonuçları açıklanan IMPACT 10X10X10 Eşitlik Raporu’nun ilham verici olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Başkanı Phumzile Mlambo-Ngcuka ise, “2015 yılında, Küresel Etki Liderleri’ni ‘büyük düşünmeye’ ve engelleri aşmak için yaratıcı yaklaşımlar geliştirmeye davet etmiştim. Değişim yönünde küçük adımların, ivedilikle ihtiyacımız olan faydayı yaratmadığını biliyoruz. Kendi alanında öncü olan Etki Liderleri, belirli kalıpları kırmayı sağlayacak ve oyunu hem kadınlar hem de erkekler için değiştirecek çözümlere sahipler. Bu rapor, stratejilere, karşılaşılan engeller ve ulaşılan başarılara yer vererek diğer kurumlara örnek olmayı hedefliyor” diye konuştu.

HEFORSHE 10X10X10 ETKİ PROGRAMI:

  • Herkesi toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın haklarını savunmaya çağıran HeForShe hareketinin lansmanı, UN Women tarafından 24 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirildi.
  • 2030 yılına kadar toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı hedefleyen HeForShe, bu hedefe ulaşmayı hızlandırmak amacıyla 10 devlet başkanı, 10 üniversite rektörü ve 10 şirket lideri öncülüğünde IMPACT 10x10x10 programını başlattı.
  • Program geliştirilen örnek uygulamalarla toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşmada olmazsa olmaz olan yapısal ve kültürel değişimi gerçekleştirmeyi amaçlıyor.
  • Vizyon sahibi bu 30 lider değişimi tetiklemek amacıyla verdikleri taahhütler kapsamında uygulamalar geliştirdiler. Bu uygulamaların, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında tarihi adımlara örnek teşkil etmesi hedefliyor.
  • Küresel Etki Liderleri’nden biri olan Koç Holding, toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşılması için 3 taahhüt verdi. Bu taahhütler;
  • HeForShe hareketinin Türkiye uygulamasıyla 2020’ye kadar 4 milyon destekçiye ulaşması
  • 2020 yılına kadar toplumsal cinsiyet eğitimleriyle 100 bin kişiye ulaşılması
  • Toplumsal cinsiyete duyarlı işyeri kültürünün güçlendirilerek eşitliğin sağlanması

ÜLKEM İÇİN TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ DESTEKLİYORUM PROJESİ:

  • Koç Holding, 2006 yılında başlattığı ve her iki yılda bir sosyal kalkınmanın farklı bir alanına odaklanan Ülkem İçin projesinin 2015 – 2017 yılı temasını “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” olarak açıklamıştı.
  • Projede, Koç Topluluğu olarak hedefimiz, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin nedenleri ve sonuçlarına dair kamuoyunda farkındalık yaratmak ve bütüncül bir yaklaşımla iş kültüründe ve sosyal hayatta daha eşitlikçi bir yaklaşım geliştirerek rol model olmaktır.
  • Proje kapsamında Koç Holding, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı) ve Koç Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi (Koç-Kam) & Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ile işbirliği yaptı.
  • Çalışanlar ve bayilerin öncülüğünde yapılan çalışmalarla toplamda 81.000’i aşkın kişiye ulaşıldı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
BURSA’DA KADIN EMEĞİ SANAYİNİN KALBİNDE!
BURSA
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE YENİ OKUL TÜRLERİ İÇİN AKBAŞ HOLDİNG’DEN GÜÇLÜ DESTEK
BURSA
BAŞKAN ACAR, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
BURSA
Büyükşehir’in ‘çiftçiye nefes olacak’ yatırımı Balıkesir’e örnek oldu
BURSA
Başkanlar gazetecileri ağırladı
BURSA
BTSO’da Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Toplantısı
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
GENEL
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE SIFIR ATIK EĞİTİMİ
GENEL
CHP’li Gürsoy’dan ayrımcılığa sert tepki:
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü