Kategoriler

Mahir Eller projesi ile hedef 3 bin nitelikli işgücüü

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfı (TEPAV) ortaklığında ve BTSO işbirliğinde “Mesleğini belgele, farkını koy ortaya” sloganıyla başlatılan Mahir Eller Projesi’nin Bursa tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Bursa’nın da aralarında bulunduğu 12 ilde yürütülen “Mahir Eller Projesi”nin tanıtım toplantısı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirildi. Toplantıya video-konferans ile katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Mahir Eller Projesi’ni yerel ve ulusal ekonomik gelişime katkı sağlamayı öngören bir proje olarak tanımladı.

 

“REKABET GÜCÜ ARTACAK”

Toplantıda konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Mahir Eller Projesi ile 12 ilde 30 bin kişiye ulaşılacağını ve bu kişilerin beceri haritasının çıkarılacağını söyledi. Proje ile 3 bin kişiye istihdam sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Koçaslan, “Mahir Eller Projesi ile işverenler de kazanacak. İşverenler mesleğin gerektirdiği nitelikli, mesleki yeterlilik belgesi olan iş gücünü istihdam ederek rekabet gücünü artıracak, doğru insan kaynağı planlaması ile zaman ve para kaybı engellenmiş olacak. Nitelikli iş gücü istihdamının yaygınlaştırılması, ürün ve hizmet kalitesinin artmasına da katkı sağlayacak.” dedi.

 

“BURSA’NIN ELEMAN İHTİYACINA CEVAP VERECEK”

Uludağ Üniversitesi Ekonometri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer Arabacı ise “Ekonomik Panorama” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Arabacı, “Bursa, Türkiye’nin GSYH’nin yüzde 5’ini üretiyor. Sanayi üretiminde bu oran yüzde 7’ye çıkıyor” dedi. Bursa’nın öne çıkan sektörlerini otomotiv, otomotiv yan sanayi, tekstil ve makine olarak sıralayan Doç. Dr. Arabacı, Bursa’yı ihracatı ithalatının üzerinde olan ender illerden biri olarak tanımladı.

 

“BURSA’DA 165 BİNDEN FAZLA GEÇİCİ KORUMA ALTINDA SURİYELİ VAR”

Bursa’da 165 binden fazla geçici koruma altında Suriyeli olduğuna dikkati çeken Arabacı, Suriyelilerin en yoğun yaşadığı iller arasında Bursa’nın 7’nci sırada yer aldığını dile getirdi. Arabacı, Bursa’daki Suriyelilerin yüzde 50’sinin imalat sektöründe istihdam olanağı bulduğunu ve tamamına yakının da tekstil sektöründe faaliyet gösterdiğine yönelik tespitlerini ortaya koydu. Nitelikli ara eleman ihtiyacına da vurgu yapan Arabacı, Mahir Eller Projesi’ni Bursa’nın bu ihtiyacına cevap bulabileceği yerinde bir proje olarak değerlendirdi.

 

MAHİR ELLER PROJESİ HAKKINDA

İki sene sürecek olan Mahir Eller Projesi, Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeli nüfusunun yoğun olduğu Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kilis, Konya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa illerinde uygulamaya geçiriliyor. Bu illerdeki Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliği ile proje kapsamında 30 bin kişinin mesleki yetkinlikleri belirlenecek. Bunların arasından 20 bin kişi mesleki yeterlilik sınavlarına alınacak, 15 bini belgelendirilecek ve 3 bin kişi istihdam edilecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Bursa'da Gençlerle Buluştu
BURSA
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL; “2025 GIDA TEKELLERİNİN, İTHALAT LOBİLERİNİN, SARAY’IN BÜYÜK AİLESİNİN YILI”
BURSA
İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Şiir Yarışması" Bursa İl Finali Gerçekleşti
BURSA
Osmangazi’de yeni yılın ilk meclis toplantısı yapıldı
BURSA
İnegöl’de 2 Yeni Sıfır Atık Noktası Hizmete Girdi
BURSA
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL KELES KOZAĞACI KÖMÜR OCAĞI PROJESİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
ANKARA
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN KADIN SAĞLIĞINA DESTEK
BURSA
YENİ YILIN İLK MAHALLE BULUŞMASI ALTINŞEHİR'DE
BURSA
Bursa’dan Kahramanmaraş’a Kardeşlik Köprüsü
GENEL
AZİZ SANCAR BİLİM VE SANAT MERKEZİ’NDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR