Kategoriler

Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nden Zeyniler'e Teleferik!

Bursa'nın ikinci büyük ilçesi Yıldırım'da, Saadet Partisi'nin belediye başkan adayı İbrahim Özacar, projelerini kamuoyuna tanıttı.

Bursa'nın ikinci büyük ilçesi Yıldırım'da, Saadet Partisi'nin belediye başkan adayı İbrahim Özacar, projelerini kamuoyuna tanıttı. Özacar, kaçak yapılaşmaya çare olarak 50 bin liradan taksitle verilecek 100 metrekare konutlar yapacak, ilçenin değişik mekanlarında inşa edilecek projelerle de Yıldırım'ı daha sosyal bir ilçe haline getirecek.

Yeşil Hünkar'da Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca ve meclis üyesi adayları birlikte projelerini anlatan İbrahim Özacar, Zeyniler'e seyir terası ve Kaplıkaya'dan bir teleferik hattı yapılacağını, Vişne Caddesi'nde bir katı otel olan ticaret merkezi kuracaklarını, 2 büyük meydan inşa edeceklerini, Ankara yolu altındaki mahallelerde taziye evleri yapılacağını anlattı. Mahalle istişare komitelerinin her bölgenin meselelerini halkla beraber belirleyeceğini, periyodik olarak hesap vereceklerini anlatan Özacar, "Gardiyan başkan değil, garson başkan anlayışı ile çalışacağız. Ben yaptım oldu mantığını kabul etmiyoruz. Biz halkımızla istaşere için mahallenin bilen insanlarını, muhtarını, imamını, öğretmenini bir araya getirip istişare ederek hizmet üreteceğiz. Hangi mahallenin önceliği ne ise o mahallenin yaşayanları belirleyecek. Bunları da mutad hale getireceğiz. Ne kadar zaman ne yapacağımızı bildirip, süre sonunda hesap vereceğiz. Bugün Otosansit karşısında Bilim Merkezi inşa edildi. Etraftaki mahallelerden

bu merkeze girip ne yapıldığını bilen yok. İhtisas Hastanesi altındaki 7 mahallede kentsel dönüşüm başlatıldı. Binalar 20-25 yaşındaki binalar. Kanun çıkartılıp vatandaşa çivi çaktırılmazken, Ulus Mahallesi'ne Büyükşehir Belediyesi mahalle konağı inşa ediyor. Madem ki yıkacaksınız, neden bina yapıyorsunuz? Yeni ruhsat alıp binasını yapmış vatandaş mağdur olacak. Bu uygulamaları halkla danışıp yapacağız. Biz kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için evvela yeni evlenecek kardeşlerimiz olmak üzere, 100 metrekarelik yeni konutlar inşa edip, bunları 50 bin liraya uzun vadeli ödeme imkanı ile vereceğiz. 2 büyük meydan inşa edilecek. Bunun yerini açıklamıyoruz, 30 Mart günü göreve gelirsek yerini açıklayacağım. Zeyniler köyüne şehri seyretmek ve vatandaşlarımızın daha geniş kullanması için seyir terası yapacağız. Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nden buraya teleferik hattı çekeceğiz. 5 mahallemizde tıp merkezi açacağız. Bugün Şevket Yılmaz Hastanesi bölge hastanesi olarak çalıştığından yoğun bakımında yer bulamıyoruz. Acil hastamız geçen gün Eskişehir'e sevk edildi. Sağlık meselesini çözmek için bu tıp merkezlerinde geniş tahlil ve branş doktorları ile halkımıza sağlık hizmeti getireceğiz. Hobi evleri ile belediyenin tarım arazilerini toprakla uğraşmak isteyen vatandaşlarımızın istifadesine açacağız. Romanlar için bir mahalle kuracağız. Onların kültürlerine göre binalar ve mekanlar inşa edip, iş gücü içerisinde düzenli bir şekilde yer almalarına katkı sağlayacağız. Bebe konfeksiyoncularının yoğun olduğu Vişne Caddesi'nde 150 bin kişi çalışıyor. Buraya her gün şehir dışından çok misafirler geliyor. Vişne Caddesi yakınlarında bir belediye ticaret merkezi inşa edeceğiz. Bunun bir katını da konforlu otel yapacağız. İlçemizde bir otel bulunmuyor. Yıldırım insanının misafirini başka bir ilçeye götürmesine gerek kalmayacak" diye konuştu.

Mahallelerdeki sokak pazarlarını boş arsa bulunan yerlerde kapalı pazar yerlerine taşıyacaklarını belirten İbrahim Özacar, "Bu mekanlar haftanın bir günü sebze pazarı, bir günü el işi pazarı, diğer günlerde otopark olarak hizmet verecek. Yıldırım ilçemizdeki 4 derenin çevresini ıslah ederek, günübirlik kullanım alanlarına dönüştüreceğiz. Aydınlatması, oturma grupları ve spor aletleri ile halkımızın çocukları ile birlikte istifade ettikleri mekanlar olacak. Kimsesizler için barınma evleri yapacağız. Aileleri dağılmak üzere olanlara müşavere heyetleri yollayacağız. Gençlerin uyuşturucu bataklığına düşmemesi için ve ilçenin huzurlu bir hayata kavuşması için sosyal projelerimiz de var" şeklinde konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GENEL
TOKİ'de yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor!
BURSA
Başkan Aydın muhtarları dinliyor, sıkıntıları bir bir çözüyor
GENEL
SANATLA YAŞAM ATÖLYELERİ 8. YILINDA
GENEL
YEŞİL ULAŞIM İÇİN HEDEF SIFIR EMİSYON
BURSA
NÖROLOJİ UZMANI DOÇ. DR. CEMİLE HAKİ: HER 5 YILDA BİR ALZHEİMER HASTALIĞI RİSKİ 2 KAT ARTIYOR
BURSA
Kitap Limanı’nda Türkiye’nin Hukuki Geleceği söyleşisi
BURSA
AKÇALAR KÖYLER LİGİ FUTBOL TURNUVASI YAPILDI
BURSA
Bursa'da yol verme kavgasında yumruklar konuştu
BURSA
Bursa'da Gedelek Turşusu'nda kış öncesi yoğun mesai başladı
BURSA
Osmangazi Belediyesi kadınların kitaba erişimini kolaylaştırıyor