Kategoriler

İdeal şehre katkı

YILDIRIM BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE YAPTIĞI ÖRNEK ÇALIŞMALARLA İLÇE SAKİNLERİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR. -YIL-MEK’TE 13 BİN 180 KURSİYER 85 FARKLI BRANŞTA EĞİTİM ALIYOR. OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SINIFLARINDA 58 SINIFTA 2 BİN 607 ÖĞRENCİ GELECEĞE HAZIRLANIYOR. -YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ: “BİZİM ÖNCELİĞİMİZ İNSANLARIMIZIN MUTLULUĞUNA KATKI SUNMAK.” -BAŞKAN EDEBALİ: “İNSANLARIMIZIN KÜLTÜREL, SANATSAL VE SOSYAL ETKİNLİKLERE DAHA FAZLA KATILIMINI SAĞLAYARAK, YAŞAM KALİTELERİNİ YÜKSELTECEK PROJELERLE GELECEĞE YÜRÜYORUZ.”

 İnsana dokunan belediyecilik anlayışı ile önemli çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, sosyal projeleriyle farkını ortaya koymaya devam ediyor.  


Kentsel dönüşüm projeleri ile ilçenin yapısal sorunlarına çözüm üreten Yıldırım Belediyesi, aynı zamanda kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlılara yönelik ayrıcalıklı geniş hizmet yelpazesiyle vatandaşların yanlarında oluyor. Yönetim anlayışlarının temelini ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturu oluşturduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Özellikle ‘sosyal belediyecilik’ anlayışını yeniden tanımlayarak, insanlarımızın kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklere daha fazla katılımını sağlayarak, yaşam kalitelerini yükseltecek projeler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda bazıları Bursa’da ilk defa uygulanan bir çok uygulamayı hayata geçirdik" dedi.


İNSANA DOKUNAN ÇALIŞMALAR

YIL-MEK bünyesinde hem yeni bir meslek hem hobi kazanmak isteyen 13 bin 180 kursiyerin 85 farklı branşta eğitim aldığını aktaran Başkan Edebali, “Ahşap yakma, ebru, tezhip, hat, el nakışı, el sanatları, makine nakışı ve iğne oyası gibi geleneksel sanatların yanı sıra, diksiyon, müzik, yönetici asistanlığı, yabancı dil gibi meslek edindirme kurslarımız var. Mahalle konakları bünyesinde bulunan okul öncesi eğitim birimleri bünyesinde 35 mahalledeki 58 sınıfta 102 şubede 2 bin 607 çocuk öğrenim görüyor. Böylece hem kadınların meslek sahibi olmasını sağlıyor, hem de çocuklarına bakım hizmeti vererek onların çalışmasının önündeki engelleri kaldırıyoruz” diye konuştu.


İDEAL ŞEHRE KATKI

Yıldırım’a önemli hizmetlerin çok kısa sürede kazandırıldığını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ”Yaptığımız tüm hizmetleri stratejik bir şekilde planlayarak gerçekleştiriyor, ideal şehir hedefine doğru her gün yeni bir adım atıyoruz. Yıldırım’ın hak ettiği konuma mahallelerdeki toplumsal kalkınmayla ulaşacağız. İnsanlarımızın kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklere daha fazla katılımını sağlayarak, yaşam kalitelerini yükseltecek projelerle geleceğe yürüyoruz. Bizim önceliğimiz insan ve tüm çabamız insanlarımızın mutluluğuna mümkün olduğunca katkı sunmak” şeklinde görüşlerini belirtti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
İSTANBUL
BEYLİKDÜZÜ’NDE MEME KANSERİ FARKINDALIK SEMİNERİ
İZMİR
İzmir ve Ege bölgesi yenilenebilir enerji ekipmanları üretiminde doğal bir üs haline geldi
SAKARYA
BAŞKAN YILDIZ’DAN PERSONELE PROMOSYON MÜJDESİ
BURSA
Başkan Şadi Özdemir ile mahalle buluşmaları Çalı’dan başladı
BURSA
Büyükşehir personelinden sahil temizliği
BURSA
İnegöl’de Küçükbaş Hayvancılık Festivali Başladı
BURSA
Saadet Bursa’dan Filistin’e destek basın açıklaması
BURSA
Anadolu’nun ilk SİAD’ı BUSİAD Anadolu’nun ilk tiyatrosunda
BURSA
YEŞİL ÇEVRE ORTAKLARI İÇİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PANELİ DÜZENLEDİ
NEVŞEHİR
70 BALON İŞLETMESİ 739 SICAK HAVA BALONU VE 712 BALON PİLOTU İLE HİZMET VERİYOR