Kategoriler

Havuz keyfiniz kabusa dönüşmesin

Yaz aylarında serinlemek isteyenlerin koştuğu yüzme havuzlarında hijyenin önemine değinen yetkililer, 27 dereceden sıcak ve devir sirkülasyonu yapmayan havuzların tehlike saçtığını söyledi.

 Bursa’da 1985 yılından beri europool markası ile yüzme havuzu, gösteri ve süs havuzları üretimi yapan Biytaş Şirketler Grubu’nun Başkanı Suat Gülçimen, havuzların mutlaka uzman bir ekip tarafından kontrol edilmesi ve mümkünse otomasyon sistemi bulunması gerektiğini söyledi. Gülçimen havuz kullanıcılarının da temizliğe büyük özen göstermesinin önemli olduğuna vurgu yaptı.
Gülçimen, yaz aylarında serinlemek isteyenlerin tercih ettiği havuzlarda hijyen kurallarına uyulması gerektiğine dikkat çekti. Hijyen kurallarına uyulmayan havuzlarda serinlemenin riskli olduğuna vurgu yapan Gülçimen, “Havuz suyu gerekli önlemler alınmazsa kolayca kirlenir. Havuz kaynaklı hastalıklardan korunmak için havuz seçiminde dikkat edilmelidir. Periyodik bakımları yapılmayan, uygun kimyasallar kullanılmayan ve su sirkülasyonu yetersiz olan havuzlar sağlığınız tehdit edebilir. Havuzların periyodik olarak yapılması gereken günlük, haftalık ve sezonluk bakım ve temizlikleri olduğu da unutulmamalıdır" dedi.
Havuz temizliğinde bilinçsiz kimyasal madde kullanmanın sağlık problemlerine yol açtığını ifade eden Gülçimen, “Bu işi uzmanlar yapmalıdır veya otomasyon sitemi ile yapılmalıdır. Havuzda kimyasal madde yetersiz kullanılırsa hijyen riski artar, fazla kullanılırsa göz ve cilt rahatsızlıklarına yol açar. Her havuzun bir kapasitesi vardır. Belirli kapasitenin üzerinde dolu olan havuzlarda hijyenden söz edemeyiz. Havuz suyu berrak olmadır. 27 dereceden daha sıcak olmamalıdır. Havuz suyu devir sirkülasyonlu olmalıdır” dedi.
Vatandaşların kendi sağlığı kadar başkalarının da sağlığını düşünmesi gerektiğini ifade eden Gülçimen, havuza girilmeden önce duş alınmalı ve bulaşıcı herhangi bir hastalık varsa havuzlardan uzak durması gerektiğini söyledi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GENEL
TOKİ'de yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor!
BURSA
Başkan Aydın muhtarları dinliyor, sıkıntıları bir bir çözüyor
GENEL
SANATLA YAŞAM ATÖLYELERİ 8. YILINDA
GENEL
YEŞİL ULAŞIM İÇİN HEDEF SIFIR EMİSYON
BURSA
NÖROLOJİ UZMANI DOÇ. DR. CEMİLE HAKİ: HER 5 YILDA BİR ALZHEİMER HASTALIĞI RİSKİ 2 KAT ARTIYOR
BURSA
Kitap Limanı’nda Türkiye’nin Hukuki Geleceği söyleşisi
BURSA
AKÇALAR KÖYLER LİGİ FUTBOL TURNUVASI YAPILDI
BURSA
Bursa'da yol verme kavgasında yumruklar konuştu
BURSA
Bursa'da Gedelek Turşusu'nda kış öncesi yoğun mesai başladı
BURSA
Osmangazi Belediyesi kadınların kitaba erişimini kolaylaştırıyor