Kategoriler

Hasta Takibi Daha Efektif Olacak

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, obezite ve diyabet ile daha etkin bir mücadele sürdürebilmek amacıyla Bursa’da görev yapan aile hekimlerine yönelik olarak obezite ve diyabet eğitimi düzenledi.

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, değişen çağ ile birlikte hastalıkların ve problemlerin de giderek değişim gösterdiğini ifade ederek bu bağlamda aile hekimlerine de yeniçağın hastalıklarına karşı mücadelede büyük görevler düştüğünü belirtti. Türkiye’de her üç kişiden birinde obezite hastalığı görüldüğüne dikkat çeken Dr. Akan, “Toplumumuzun üçte biri obez, üçte birinde ise kilo fazlası var ve dünyada bu durumda bulunan kötü 10 ülkenin içerisinde yer alıyoruz. Bu kapsamda aile hekimlerimizin özellikle gebelikte ve çocukluk çağında obezite, diyabet ve yeme bağımlılığı ile mücadele konularında bilgi düzeylerinin artırılması oldukça önem arz ediyor” dedi.

Bursa’da vatandaşların sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmek amacıyla çeşitli programlar yürüttüklerini dile getiren Dr. Akan, “Bu programlar ile obezite, diyabet ve bunlarla ilişkili olan kalp-damar hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları, hipertansiyon vb. hastalıkların görülme sıklığını en aza indirmeyi ve farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda ilimizde görev yapan ve vatandaş ile bu konuda ilk teması sağlayan tüm aile hekimlerimize belirli periyotlarla eğitimler düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Hasta Takibi Daha Efektif Olacak

Sağlıklı hayat merkezlerinde kronik hastalıklarla ilgili önemli çalışmalar yürütüldüğünün altını çizen Dr. Akan, “Bu merkezlerimizde obezite, diyabet, hipertansiyon gibi yakın takip gerektiren hastalıklarla ilgili danışmanlık hizmeti veriliyor. Gerçekleştirdiğimiz eğitimler ile aile hekimlerimizi; vatandaşları diyetisyen hizmeti alabilmesi için sağlıklı hayat merkezlerine yönlendirmeleri, erken tanı konulması ve tedavisi için endokrinoloji polikliniklerine ve Dörtçelik Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ek Binasında hizmet veren davranışsal bağımlılık polikliniğine yönlendirmeleri konusunda bilgilendiriyoruz. Aile hekimlerimizin, bu merkezlerdeki sorumlu hekim, diyetisyen ve psikologlar ile koordineli bir şekilde çalışarak hasta takiplerini efektif bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GENEL
TOKİ'de yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor!
BURSA
Başkan Aydın muhtarları dinliyor, sıkıntıları bir bir çözüyor
GENEL
SANATLA YAŞAM ATÖLYELERİ 8. YILINDA
GENEL
YEŞİL ULAŞIM İÇİN HEDEF SIFIR EMİSYON
BURSA
NÖROLOJİ UZMANI DOÇ. DR. CEMİLE HAKİ: HER 5 YILDA BİR ALZHEİMER HASTALIĞI RİSKİ 2 KAT ARTIYOR
BURSA
Kitap Limanı’nda Türkiye’nin Hukuki Geleceği söyleşisi
BURSA
AKÇALAR KÖYLER LİGİ FUTBOL TURNUVASI YAPILDI
BURSA
Bursa'da yol verme kavgasında yumruklar konuştu
BURSA
Bursa'da Gedelek Turşusu'nda kış öncesi yoğun mesai başladı
BURSA
Osmangazi Belediyesi kadınların kitaba erişimini kolaylaştırıyor