B Plas Yönetim Kurulu Başkanı M. Celal Gökçen’in Uludağ Üniversitesi’ne bağışladığı cihaz, riskli kalp hastalarını hayata döndürmeye hazır. Kalp nakli ruhsatını da alan Üniversite, sırada bekleyen iki hasta için uygun kalp bulunur bulunmaz ilk ameliyatını yapacak.
Kalp Damar Cerrahisi AD Başkanı Prof. Dr. Davit Saba, bağışlanan cihazla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, sanayici M. Celal Gökçen ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu’na bilgi verdi. “Kısa süreli kalp destek sistemi” denilen ve kalbi bir ay süreyle destekleyebilen cihazın, ne olacağı bilinmeyen kalp rahatsızlıklarında veya nakil bekleyen hastalarda kullanılacağını belirten Prof. Dr. Davit Saba, “Bu aletle, ameliyattan ölü çıkmak diye bir şey yok artık” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı’nın kalp nakli yapılacak merkezlere “kısa süreli kalp destek sistemi”ni zorunlu kıldığına işaret eden Prof. Dr. Davit Saba, Uludağ Üniversitesi’nin bu cihazla birlikte kalp nakli yapmaya hazır hale geldiğini kaydetti.
Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Gökçen’in Üniversite’ye her zaman desteklerde bulunduğunu, bu son bağışladığı cihazla, kalp naklinin çok daha seri olarak yapılabileceğini belirtti. Prof. Dr. Dilek, “Böbrek ve karaciğer naklinde olduğu gibi kamu hastanelerinde inşallah Türkiye’nin önemli bir merkezi haline geliriz” dedi.
Bağışı yapan sanayici M. Celal Gökçen, “Üniversitemiz bize çok şey kazandırıyor, Bursamızın medarı iftiharı Uludağ Üniversitemize böyle bir katkıda bulunmaktan mutluyum” diye konuştu.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu da, kalp nakli için ciddi temel oluşturacak bu cihazla birlikte, Uludağ Üniversitesi’ni Türkiye’nin organ naklinde önemli bir kurumu konumuna getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Üniversiteye katkıları nedeniyle M. Celal Gökçen’e plaket vererek teşekkür etti.
Gökçen'den Anlamlı Bağış
Gökçen'den Anlamlı Bağış
EditorBursalı sanayici M. Celal Gökçen, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’na “kısa süreli kalp destek sistemi” bağışladı. Kalbi duran veya kalp nakli bekleyen riskli hastalar, bu cihaz sayesinde yaşamını sürdürebiliyor.
Yorumlar