Yıldırım Belediyesi, sürdürülebilir çevre politikası doğrultusunda hayata geçirdiği etkili çalışmalar ile farkındalık oluşturuyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri geride kalan 4 yıllık süreçte yaptığı çalışmalarda 60 bin 280 ton ambalaj atığı, bin 972 ton cam ambalaj atığı ve 67,671 ton bitkisel atık yağ topladı. Aynı süre içerisinde 15,051 ton pil atığı toplanan ilçede 5 bin 411 adet atık elektrikli ve elektronik eşya toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. Vatandaşları bilinçlendirme çalışmaları kapsamında 6 bin 704 hane ziyareti gerçekleştirilerek geri dönüşüm hakkında bilgilendirme yapılırken, ilçede 6 bin 303 adet ambalaj atığı kutusu, 147 konteyner, kıraathanelere 450 adet 100 litrelik pedallı, tekerlekli kumbara dağıtımı yapıldı. İlçenin muhtelif yerlerinde oluşturulan 29 bilgilendirme standıyla yine vatandaşlara geri dönüşüm ve çevre hassasiyeti iletilirken, 116 market de geri dönüşüme dahil edildi.
24 BİN 600 ÖĞRENCİYE EĞİTİM
Sanat ile sosyal sorumluluğu buluşturan çalışmalarla da fark oluşturan Yıldırım Belediyesi, 3 bin 600 kişiye sergilenen geri dönüşüm ve çevre koruma temalı tiyatro oyunları sahnelenirken, gelecek nesillerin bilinçli yetişmesi için ilçedeki okullarda 24 bin 600 öğrenciye eğitim verildi. Yeşil bir çevre oluşturulması amacıyla belediye personeli ve vatandaşlara 3 bin adet fidan dağıtımı gerçekleştirilirken, 178 okul ve 69 muhtarlığa atık küçük ev aleti kutusu ve atık ampul kutusu dağıtımı da yapıldı. Çevre kirliliğine karşı yapılan çalışmalar kapsamında su, hava, toprak, gürültü, elektromanyetik, görüntü, moloz ve hafriyat kirliliği hakkında vatandaşlardan iletilen bin 388 şikayet çözümlendi.
7’DEN 70’E BİLİNÇ AŞILANIYOR
Geri dönüşüm çalışmalarını, gelecek nesillerin daha sağlıklı ve yaşanabilir bir çevreye sahip olmaları için bir zorunluluk olarak gördüklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Doğal kaynaklarımızın bilinçsizce heba edilmemesi için şehrimizde, atıkların geri dönüşüme kazandırılması adına görev süremizin başından itibaren önemli çalışmalara imza attık. Bu konuda hemşehrilerimizin verdiği destek ve bizleri gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre teslim etmek adına umutlandırıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz, kamu kuruluşları, okullar ve nüfusun yoğun olduğu bölgelerde ilçe sakinlerini ziyaret ederek bilinçlendirme toplantıları düzenledi. Ayrıca öğrencilerimize çevre koruma ve doğal kaynakların doğru kullanımı konusunda eğitimler düzenleyerek bilinçli bir nesil oluşmasına katkıda bulunduk. Doğru enerji kullanımını savunan bir yerel yönetim olarak, kendi bünyemizde yaptığımız çalışmalarda da gereksiz enerji kullanımının önüne geçmek için yaklaşık 3,5 kilowatt enerji harcayan eski ampulleri son teknoloji led ampullerle değiştirerek, önemli enerji tasarrufu sağladık” dedi.
‘FARK OLUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Geri dönüşümü, hem çevreye hem de ekonomiye artı değer katmanın temel yollarından biri olarak gördüklerini işaret eden Başkan Edebali, “Dünyanın son yıllardaki en önemli sorunlarının başında doğal kaynakların bilinçsiz tüketimi geliyor. Doğal kaynakların heba edilmeden kullanılmasını ve geri dönüşüme önem verilmesini, gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz. Bu doğrultuda düzenlediğimiz tiyatro oyunlarıyla sahneden çevre bilinci aşılarken, geri dönüşüm ve çevre koruma alanında öncü belediyecilik hizmetlerini hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Geride kalan dönemde olduğu gibi gelecekte de hem yapacağımız çalışmalar, hem de hemşehrilerimizin duyarlılığı ile geri dönüşümde fark oluşturan bir şehir olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.