Kategoriler

Gelecek Mutfakta Pişiyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), hizmet sektörünün aşçılık, pastacılık, pidecilik, pizzacılık ve servis elemanı ihtiyacını karşılamak amacıyla ‘BTSO Mutfak Akademi’ projesini hayata geçirdi. Türkiye’de hizmet alanında ilk olma niteliğindeki projenin açılış töreninde ayrıca Bursa Valiliği, BTSO ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliğinde eğitim protokolü imzalandı. Söz konusu protokolle suça sürüklenen çocuklarla denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülerin topluma kazandırılması da hedefleniyor.

 BTSO’nun iş dünyasının talepleri doğrultusunda kente kazandırdığı ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirdiği Mutfak Akademi’nin açılış töreni gerçekleştirildi. Törene, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

 

BTSO’DAN TÜRKİYE’DE BİR İLK

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa’nın gerek üretim, sanayi ve ihracatta, gerekse de ticari alanda ve istihdamda Türkiye ekonomisine yön verdiğini söyledi. Nitelikli istihdam sorununa çözüm bekleyen hizmet sektörü için odalar ve borsalar nezdinde ilk olma niteliği taşıyan BTSO Mutfak Akademi Projesi’ni hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Burkay, “Mutfak Akademi, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük eğitim mutfağı niteliğindedir. Yiyecek, içecek ve turizm alanında Bursa’ya hizmet vermek amacıyla hayata geçirdiğimiz proje, sektörde halihazırda çalışmakta olanların becerilerini geliştirmekle birlikte özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin de iş hayatına kazandırılmasını sağlayacak. İşletmelerimizde uygulanan tüm teknikler, burada  teorik ve pratik derslerle aktarılırken, eğitimlerimiz de son teknoloji ekipmanlarla özel olarak tasarlanmış mutfaklarımızda gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

 

AYNI ANDA 100 KİŞİYE EĞİTİM

Başkan Burkay, Mutfak Akademi’deki eğitimlerin aşçı, pastacı, pideci ve servis elemanı olmak üzere 4 farklı branşta deneyimli eğitmenlerin rehberliğinde yapılacağını belirterek, “Aynı anda 100 kişiye eğitim verme kapasitesine sahip olduğumuz BTSO Mutfak Akademi ile bu alandaki en kapsamlı kurum konumundayız. Burada aynı zamanda yiyecek, içecek ve turizm sektöründe nitelikli personel yetiştiren okullarımızın eğitim kadrosunun eğitimi için de hizmet vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 

GELECEK MUTFAKTA PİŞİYOR

BTSO Başkanı Burkay, sosyal sorumluluk alanında da yaşama, insana ve toplumsal huzura yatırımları sürdürdüklerini kaydetti. Bursa Valiliği ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliğiyle suça sürüklenen çocuklar ve denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülere yönelik önemli bir protokole imza attıklarını da belirten İbrahim Burkay, “Projeyle birlikte BTSO Mutfak Akademi’de eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz BUTGEM ve BTSO imzalı sertifikaya sahip olacak. Kursiyerlerimiz ayrıca MESYEB tarafından yapılacak sınavın ardından uluslarası geçerliliğe sahip mesleki yeterlilik belgesine de sahip olacak. ‘Gelecek Mutfakta Pişiyor’ sloganıyla kentimize kazandırdığımız BTSO Mutfak Akademi, Bursa’mızın bir kez daha Türkiye’ye örnek olmasını sağlıyor” ifadelerini kullandı.

 

KIYMETLİ BİR PROJE

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, suça sürüklenen bireylerin tekrar topluma kazandırılması noktasında BTSO ile birlikte önemli bir projeye imza attıklarını kaydetti. Mahkumların meslek sahibi olmasını sağlayarak istihdam edilecek olmasının önemli bir adım olduğunu kaydeden Uğurhan Kuş, “Ceza İnfaz Sistemi’nin suçun işlenmesinden sonra insanları sadece cezaevine dört duvar arasına tıkayıp kendileri için belirlenen süreyi orada geçirmelerini sağladıktan sonra sokağa salmak değildir. Eğer böyle bir sistemimiz olsaydı bu sistemin hiçbir sosyal kültürel ve insani yönü olmazdı. Bizim ceza infaz sisteminin amacı, hükümlülerin bu kuruma girdikten sonra denetim sonrasının sonuna kadar onları takip etmek, onları rehabilite etmek ve onları topluma hazırlamaktır. Mahkumların ellerinden tutulmadığı sürece bu mağduriyetleri devam edecektir. Cezaevinden çıkan insanlarımızı topluma hazırlamak kadar değerli ve kıymetli bir hizmet yok. Valiliğimiz ve BTSO üzerine düşeni en iyi şekilde yapıyor. Sayın Valimize ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

HER BİR İSTİHDAM YENİ BİR HAYAT

Vali İzzettin Küçük, BTSO Mutfak Akademi Projesi ile suça sürüklenen çocukları tekrar topluma kazandırma noktasında hayata geçen protokolden dolayı BTSO’ya teşekkür etti. Suça bulaşmış bireylerin topluma kazandırılması ve meslek sahibi olmasını sağlamanın kıymetli bir adım olduğunu kaydeden İzzettin Küçük, “Suça bulaşmış ve cezasını çekmiş kişilerin tekrar o duruma düşmemesini sağlamalıyız. Bu noktada istihdam çok önemli. BTSO’nun bu projesini çok kıymetli ve değerli buluyorum. Herkesin pişman olma ve yeniden hayata başlama hakkı vardır. Her yeni istihdam bir insanın hayata yeniden başlamasıdır”  diye konuştu.

 

ÖRNEK PROTOKOL

Konuşmaların ardından ayrıca Vali İzzettin Küçük, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, eğitim protokolü imzalandı. Söz konusu protokolle suça sürüklenen çocuklarla denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülerin topluma kazandırılması hedefleniyor. Protokolle ilk etapta 20 eski hükümlü kursiyer 6 aylık bir eğitimden sonra meslek sahibi olacak ve istihdam edilecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
“Nâzım’ın İzleri” Bursa’nın hafızasında
BURSA
Osmangazili çocuklar eğlenceye doyacak
ANKARA
ABB VE AKK "EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR: HİBRİT EĞİTİM MODELLERİ ” PANELİYLE EĞİTİM DÜNYASININ GELECEĞİNE IŞIK TUTTU
BURSA
Başkan Aydın iş insanları ile bir araya geldi
ANKARA
Bahçeli: Terörsüz Türkiye çatısı kurulacaktır
ANKARA
MSB: Saldırı hazırlığında 9 terörist etkisiz!
MANİSA
Manisa’da yılın ilk İl Koordinasyonu toplandı
ANKARA
Elektrikte yeni düzenleme! Güvence bedeline taksit isteği sorulacak
BURSA
Usta oyuncu Bedia Ener hayatını kaybetti
GENEL
23 ilde FETÖ’ye 110 ‘Kıskaç’!