Kategoriler

Engellilere Moral Gecesi

Sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla örnek olan Yıldırım Belediyesi, Bursa Müzik Akademisi ile birlikte engelliler için moral gecesi düzenledi.

 Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Engelliler Derneği yöneticileri, engelliler ve aileleri katıldı. Edebali, “Hayatın akışı içerisinde her bir zaman dilimini paylaştığımız engelli kardeşlerimizle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Başta Bursa Müzik Akademisi olmak üzere bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yıldırım Belediyesi’nin toplumun bütün kesimlerini kucaklayan çalışmalara imza attığını vurgulayan Edebali, “Dezavantajlı gruplar bir toplumdaki en hassas kesimlerdir. Bu gruplar mutlu olduğu zaman toplum daha güçlü, daha mutlu olur. Bunu da ilk önce zihinlerdeki engelleri ortadan kaldırarak başlamalıyız” diye konuştu.
Yıldırım’ın nüfusunun yüzde 13’ünü engellilerin oluşturduğuna işaret eden Başkan Edebali, “Dünya Engelliler Günü’nde tekerlekli sandalye ile 1 günümü geçirerek empati yaptım. Bu vesile ile Yıldırım’a çağ atlatacak kentsel dönüşüm projemizde engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak projeler yapacağız” ifadelerini kullandı.

ENGELLİ EĞİTİM VE TİCARET MERKEZİ KURULACAK

Kentsel dönüşüm hamlesinde dezavantajlı grupları düşünerek çalışmalara yön verdiklerini belirten Edebali, kuracakları Engelli Eğitim ve Ticaret Merkezi ile Türkiye’de örnek bir projeye imza atacaklarını söyledi. İçerisinde engellilere yönelik eğitim ve ticaretin olacağı merkezde medikal yardımın da yapılacağını ifade eden Başkan Edebali, “Bu merkez sayesinde engelli kardeşlerimiz hayatın içerisinde rahatça yer alacak. Ayrıca önümüzdeki dönemde düzenleyeceğimiz turlarla engelli vatandaşlarımız daha önce gitmedikleri şehirleri gezip görme imkânları bulacak. İnanıyorum ki engelli dostu şehir Yıldırım’ı toplumun her kesimiyle el ele vererek gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN EDEBALİ ÇOCUKLARLA ŞARKI SÖYLEDİ

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerine imza atan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ettiği konuşmasında, engelli aileleri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bursa Müzik Akademisi orkestrası ile sahneye çıkan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve eşi Şükran Edebali, genç müzisyenler ve engellilerle birlikte şarkı söyledi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
İSTANBUL
Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-1'le yendi
İZMİR
Metin Arolat İzmir'de toprağa verilecek
BURSA
Bursa Büyükşehir’den sünnet şöleni coşkusu
BURSA
Gemlik'te Kent Lokantası açıldı
BURSA
Başkan Bozbey, “Hedefimiz, yaya öncelikli bir kent”
BURSA
Gemlik’te her sabah sıcak çorba ikramı
BURSA
Osmangazi Belediyesi’nin ‘Güz Konseri’ne büyük ilgi
ADANA
NATO'YA KARŞI İNCİRLİK ÜSSÜ'NE YÜRÜYÜŞTE YEDİNCİ GÜN: “NATOYOLU BAĞIMSIZLIK YOLU OLACAK!”
BURSA
BURSA-İSTANBUL 1 SAAT 15 DAKİKAYA, BURSA-ANKARA 2 SAAT 15 DAKİKA DÜŞÜYOR
BURSA
Bursa SMMMO Mesleki Dayanışma ve Birlik Başkan A.Adayı Bünyamin Çolak ''O sene bu sene''