Kategoriler

Daha sağlıklı dünya için, çevre ve tasarım kongresi…

Sağlıklı Çevre – Sağlıklı Tasarım’ ana temasıyla, Uludağ Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Çevre – Tasarım Kongresi’nin ikinci bölümüne gerçekleştirilen bildiri sunumları ile devam edildi.

Sağlıklı Çevre – Sağlıklı Tasarım’ ana temasıyla, Uludağ Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Çevre – Tasarım Kongresi’nin ikinci bölümüne gerçekleştirilen bildiri sunumları ile devam edildi.

Toplam 64 bildiri özetinin geldiği kongrede, seçilen 39 bildiri sunumu katılımcılarla paylaşılırken, kongre düzenleme kurulu adına Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, kongreyi başarı ile tamamladıklarını belirterek sektöre ve geleceğin sektörel temsilcilerine önemli bilgiler aktardıklarını söyledi.

Kongrenin ilk bölümü Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Binası’nda “İnteraktif Eko- Strüktür” – Yaşam Parkı konulu atölye çalışması ile gerçekleştirildi. Ülkemizdeki sekiz farklı mimarlık bölümü öğrencilerinin buluşmasına fırsat yaratan kongrenin, ana programı ise bugün bildiri sunumları ile sona erdi. Bölüm öğrencilerinin yanında mühendis, mimar, tasarımcı, uygulamacı ve birçok branştan insanı bir araya getiren kongreye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, düzenleme kurulu adına yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı. “ Bir yıllık çalışmamızın neticesini ortaya koymanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Özellikle fakültemiz bünyesinde gerçekleştirilen bu organizasyon bizim için bir ilk olma özelliği de taşıyor. Bu kongre, herkesi, toplumun her kesimini ilgilendiren sağlık teması itibariyle de ayrı bir öneme sahip. Daha kaliteli, daha sağlıklı ve gelecek kuşakların gereksinimlerini karşılayabilmelerine olanak tanıyan çevrelerin ölçütlerinde tartışıldığı bu çalışma ile kongreye katılan öğrencilerimizin profesyonel hayata hazırlıklarına da katkı koymuş olduk” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Akıncıtürk “ Akademik çalışmalarda büyük özverileri ile yanımızda olan tüm meslektaşlarım başta olmak üzere destek veren herkese teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

KONGRE KİTABI İÇERİĞİ İLE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR.
Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Selda Tönük ise, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile verimli bir işbirliği içerisinde olduklarını belirterek, kongrenin bir ilki gerçekleştirdiğini de vurguladı. Prof. Dr. Tönük, “ 2013 Sağlıklı Çevre, Sağlıklı Tasarım” ana temalı kongremizde bir ilki gerçekleştirdik. Tüm kongre kitapları, sadece akademisyenlerin bilgi paylaşımını içerirken, bizim kongre kitabımızda meslektaşlarımızın dışında öğrencilerin çalışmaları yer aldığından Türkiye’de tek ve örnek bir çalışmadır. Bu kongre kitabı meslektaşlarımızla, müstakbel meslektaşların ortak çalışmasını içerdiği için çok önemli. Amacımız yeni mezunlarımızın yolunu açmaktır” diye konuştu.
Birincisi 2011 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilen Çevre-Tasarım Kongresi’nin bu akşam gerçekleştirilecek kapanış kokteyli ile son bulacak.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
BURSA’DA KADIN EMEĞİ SANAYİNİN KALBİNDE!
BURSA
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE YENİ OKUL TÜRLERİ İÇİN AKBAŞ HOLDİNG’DEN GÜÇLÜ DESTEK
BURSA
BAŞKAN ACAR, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
BURSA
Büyükşehir’in ‘çiftçiye nefes olacak’ yatırımı Balıkesir’e örnek oldu
BURSA
Başkanlar gazetecileri ağırladı
BURSA
BTSO’da Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Toplantısı
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
GENEL
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE SIFIR ATIK EĞİTİMİ
GENEL
CHP’li Gürsoy’dan ayrımcılığa sert tepki:
BURSA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü